Sådan oprettes Windows 10 Bootable USB

2. december 2020 Slået fra Af Mathias

Borte er de dage, hvor du havde brug for en DVD til at installere Windows-operativsystemet. Det var en lang og kedelig proces med at brænde og montere disken. Med de nyeste forbedringer kan du nemt oprette Windows 10 bootbar USB i et par enkle trin. I denne artikel har jeg delt nogle af de nemmeste måder, hvorpå du kan installere Windows 10. Det bedste er, at det ikke tager meget tid og kan få dit job udført på kun 3 til 4 minutter. Så når det er sagt, lad os begynde med guiden og lære at oprette Windows 10 bootbar USB med det samme.

Opret Windows 10 Bootable USB Drive

Der er mange måder at oprette en Windows 10 bootbar USB på, men vi vil primært fokusere på to populære metoder. Derudover deler jeg også en interessant metode, hvor du ikke engang har brug for et USB-pen-drev til at starte Windows 10, endsige oprette en bootbar USB. Så når det er sagt, lad os begynde med guiden.

1. Opret Windows 10 Bootable USB med Rufus

Rufus er en meget populær applikation, der lader dig oprette bootbar USB fra ethvert operativsystem. Det bedste ved Rufus er, at det er ret hurtigt og let . Faktisk kan det skabe bootbare drev langt tidligt end andre værktøjer. Jeg elsker Rufus for dens effektivitet, og jeg er ret sikker på, at du vil elske det. Her er trinene.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Først og fremmest skal du downloade og installere Rufus (gratis). Filstørrelsen er ret lav ved 1 MB, og det kræver ingen form for installation. Bare download det og kør . Oprindeligt beder den om din tilladelse til at køre, så klik på “Ja”.

2. Dette er din standard Rufus-grænseflade. Du behøver ikke røre ved andre muligheder. Tilslut bare dit USB-pen-drev, så registrerer Rufus det. Derefter skal du klikke på “VÆLG” -knappen og vælge Windows 10 ISO-billedet.

Læs også  Sådan ændres standardsøgemaskinen på Microsoft Edge

Rufus

3. Klik nu på på knappen “START” , så er du færdig. På cirka 3-4 minutter opretter Rufus Windows 10 Bootable USB, og så kan du bruge den til live boot på enhver pc.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du af en eller anden grund ikke kan lide Rufus, , kan du bruge PowerISO (gratis) som et alternativ . Det ligner stort set Rufus og fungerer godt. For at oprette Windows 10 bootbar USB skal du åbne Tools og klikke på “Create Bootable USB”.

2. Opret Windows 10 Bootable USB med Media Creation Tool

Microsoft har udviklet Media Creation Tool, et program til nemt at oprette Windows 10 Bootable USB. Selvom det ikke giver dig mulighed for manuelt at vælge et ISO-billede, downloader det det nyeste Windows 10 ISO-billede fra Microsofts server og opretter en bootbar USB. Dybest set gør det processen meget enklere og lettere. Så her går det.

1. Download Media Creation Tool herfra og kør det.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik derefter på knappen “Accepter” for at fortsætte.

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool

3. Vælg nu “Opret installationsmedie” og klik på knappen “Næste”.

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool 2

Artiklen fortsætter under annoncen

4. På den næste side vælger den din pcs konfiguration på forhånd. Hvis du vil ændre det, skal du fjerne markeringen af de anbefalede indstillinger og foretage ændringer. Klik derefter på knappen “Næste”.

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool 3

5. Vælg her “USB-flashdrev” og klik på “Næste” -knappen.

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool

Artiklen fortsætter under annoncen

6 . På den næste side registrerer det dit USB-pen-drev. Hvis det ikke vises , skal du fjerne dit pen-drev og tilslut det igen. Klik derefter på knappen “Næste”.

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool 4

7. Endelig begynder den at downloade den nyeste kopi af Windows 10 og opretter derefter Windows 10 bootbar USB.

Artiklen fortsætter under annoncen

Create Windows 10 Bootable USB with Media Creation Tool 5

Bonus: Intet behov for at oprette Windows 10 Bootable USB

Vi har oprettet Windows 10 bootbar USB siden meget lang tid. Imidlertid har Microsoft foretaget nogle store ændringer i Windows 10, som giver dig mulighed for at montere ISO-billedet i form af et DVD-drev . Dybest set behøver du ikke et pen-drev eller et separat værktøj til at oprette et bootbart Windows 10-drev. Sådan gør du det.

Læs også  Sådan grupperes dine proceslinjegenveje i Windows 10

1. Højreklik på ISO-billedet og klik på “Åbn med” og vælg “Windows Stifinder”.

Bonus No Need to Create Windows 10 Bootable USB 2

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Nu monteres ISO-billedet som et separat bootbart drev på din pc. Her åbner du “Setup” -filen og gennemgår instruktionerne. Derefter vil du være i stand til at installere operativsystemet uden at oprette en Windows 10-startbar USB.

Bonus No Need to Create Windows 10 Bootable USB

SE OGSÅ: Sådan downloades og installeres Windows 10 S på din pc

Opret Windows 10 Bootable USB på den nemme måde

Så det var vores korte guide til, hvordan man opretter en Windows 10-startbar USB. Som jeg har nævnt ovenfor er Rufus et no-frills program til hurtigt at oprette en bootbar USB. Det er simpelthen det bedste, og du behøver ikke noget andet. Men hvis du vil installere den nyeste version af Windows 10, vil jeg anbefale Media Creation Tool. Det fungerer ret godt og giver en problemfri oplevelse. Jeg har også nævnt, at du ikke behøver at oprette Windows 10 bootbar USB, den indbyggede monteringsfunktion er fantastisk. Men husk, du kan kun bruge denne metode på funktionelle pc’er. Så det er alt fra os. Hvis du vil lære mere om Windows 10, skal du kommentere nedenfor og lade os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen