Sådan får du adgang til skjulte Mac-indstillinger

28. december 2020 Slået fra Af Mathias

macOS giver dig masser af muligheder for tilpasning og opsætning af ting lige som du vil have dem. Men hvis du elsker at rode med dine computere, er chancerne for, at Macs indbyggede indstillinger ikke er nok for dig. Heldigvis er der mange skjulte indstillinger i macOS Big Sur, som du kan lege med. Så hvis du ønsker at tilpasse din Mac-oplevelse fuldstændigt, kan du nemt få adgang til skjulte Mac-indstillinger.

Adgang til skjulte Mac-indstillinger

Der er et par måder, du kan få adgang til skjulte indstillinger på en Mac. Du kan selvfølgelig bruge terminalen; noget vi vil diskutere i et senere afsnit. Eller du kan gå videre og bruge apps, der lader dig ændre disse indstillinger uden at skulle bruge terminalen overhovedet.

Jeg diskuterer begge metoder i denne artikel, så du kan vælge den, du kan lide mere. Du kan bruge indholdsfortegnelsen nedenfor til at springe over til den metode, du vil prøve.

Artiklen fortsætter under annoncen
Indholdsfortegnelse +

1. Brug skjulte Mac-indstillinger med TinkerTool

Først vil vi diskutere den nemme måde at ændre hemmelige indstillinger på Mac. Til dette bruger vi en app kaldet TinkerTool (download). Dette er en gratis app, så du behøver ikke bekymre dig om at betale for at begynde at redigere din Macs indstillinger.

Når du har installeret TinkerTool, skal du bare starte den fra Launchpad eller ved at søge efter den i Spotlight (eller et Spotlight-alternativ som Alfred). Du vil bemærke en masse kategorier øverst, såsom Finder, applikationer, skrifttyper og mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden for hver af disse kategorier finder du kategorispecifikke indstillinger, som du kan ændre. For eksempel kan du i Finder-fanen vise skjulte filer, vise sti i titel og endda tilføje en afslutningsindstilling til Finder.

Læs også  Sådan omdannes en stemmememo til iPhone-ringetone

Du kan også bruge Dock-kategorien til at tilpasse din Dock fuldstændigt. Som du kan se, tilbyder dette langt flere muligheder end hvad der tilbydes af Systemindstillinger på en Mac. Du kan endda tilføje afstandsfliser til din Dock, hvis du vil have et mere tilpasset udseende.

tinkertool hidden dock settings

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad jeg virkelig kan lide er fanen Generelt. Her kan jeg nemt ændre Mac-skærmformater til alt fra standard PNG-, JPG- og endda PSD-filer. Du kan også deaktivere skærmbilledeeksemplet, deaktivere skygger og mere.

Som du kan se, giver TinkerTool dig adgang til en masse skjulte indstillinger i macOS, så du kan kontrollere din Macs indstillinger på en meget bedre måde. De fleste af ændringerne her kræver, at du genstarter Finder, Dock osv. Men TinkerTool giver knapper til hurtigt at udføre disse ting, såsom knappen til ‘Relaunch Dock’.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Gendan skjulte Mac-indstillinger med TinkerTool

Hvis du er som mig, blev du sandsynligvis skør og ændrede hver eneste indstilling du kunne. Selvom det er fint, hvis du har ændret en masse ting, som du faktisk ikke vil have ændret, kan du også nemt gendanne indstillingerne med TinkerTool.

Klik blot på fanen ‘Nulstil’ og klik på ‘Nulstil til præ-TinkerTool-tilstand’. Du kan også klikke på ‘Nulstil til standardindstillinger’, hvis du vil gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Brug Terminal til at ændre skjulte indstillinger i macOS

Mens TinkerTool er en virkelig nem måde at ændre skjulte indstillinger på din Mac, alle disse indstillinger kan også ændres ved hjælp af Terminal-kommandoer. Det kræver selvfølgelig, at du kender de kommandoer, du skal bruge, hvilket kan være en smerte at finde.

Læs også  5 måder at slette midlertidige filer i Windows 10

Stadig vil du være i stand til at finde disse kommandoer med en hurtig søgning online, og når du først har dem, kan du nemt bruge dem i Terminal. Jeg viser dig kommandoen til at vise og skjule skjulte filer på skrivebordet ved hjælp af Terminal i dette eksempel.

 • Åbn terminalen.
 • Indtast følgende kommando
 • standardindstillinger skriver com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean true 

  tinkertool hidden dock settings

  Artiklen fortsætter under annoncen

 • Tryk på Enter / Return-tasten.
 • Skriv nu følgende kommando
 • killall Finder 

  relaunch finder with terminal

  • Dette genstart Finder, og du vil kunne se skjulte filer på din Mac.

  Bemærk: Forresten kan du bruge kommandoen “standard skriv com .apple.finder AppleShowAllFiles -boolean false ”for også at skjule skjulte filer.

  Dybest set kan alle de indstillinger, som TinkerTool giver dig adgang til, også bruges via terminalen. Alt hvad du skal gøre er at søge efter den krævede kommando og bare køre den i Terminal-appen.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Overlad din macOS-oplevelse med skjulte Mac-indstillinger

  Brug af skjulte indstillinger på din Mac er en fantastisk måde at få endnu mere kontrol over, hvordan din computer fungerer. Du kan aktivere eller deaktivere skjulte filer, begrænse Finder, ændre dockindstillinger og så meget mere. Du kan også få din Mac til at holde visse apps i lys tilstand hele tiden, selvom du bruger mørk tilstand hele systemet.

  Som vi diskuterede i denne artikel, er der desuden ingen måde at få dette gjort på. Du kan bruge apps som TinkerTool eller endda Terminal afhængigt af dine behov og dit komfortniveau ved hjælp af kommandolinjen. Så hvilke skjulte indstillinger tænker du på at ændre på din Mac? Lad os vide i kommentarerne. Også, hvis du støder på problemer, er du velkommen til at sende os en linje nedenfor, så prøver vi at hjælpe dig.