Vil Apple nogensinde lave en billig Apple TV-streaming-enhed?

15. september 2021 Slået fra Af Mathias

Googles første generation af Chromecast-streaming-dongle til 35 dollars var en genial nyskabelse. Enheden fløj af hylderne, da Google ikke kunne lave nok til at imødekomme efterspørgslen. Donglen, eller stick‘en, forvandlede ethvert tv til et smart-tv, der kunne streame indhold fra de fleste streamingapps. Amazon og Roku fulgte efter, men Google blev også ved med at gentage sig selv. I mellemtiden lavede Apple aldrig sin egen prisbillige Apple TV-streamingstick til at konkurrere direkte med Chromecast, Fire TV Stick og Roku Streaming Stick. Og virksomheden vil måske aldrig frigive en sådan enhed.

Apple TV Plus’ præstationer

I en ny rapport om Apples planer for tv-streaming afslører The Information et par interessante detaljer om Apples streamingtjeneste.

Apple TV Plus er relativt ny i branchen, men kan stadig ikke konkurrere med Netflix eller Disney Plus. Men tjenesten havde omkring 40 millioner abonnenter ved udgangen af 2020. En kilde fortalte bloggen, at det tal stadig er korrekt fra denne sommer. Halvdelen af abonnenterne er betalende kunder. De andre er en eller anden form for gratis prøveabonnenter. Og Apple har tilbudt omfattende gratis prøveversioner enten på egen hånd eller via partnerskaber.

Desuden planlægger Apple at bruge 500 millioner dollars på at markedsføre Apple TV Plus originaler i år. Derudover ønsker selskabet at øge sin produktion af tv-serier og film betydeligt i 2022. Apple vil lancere mindst én ny titel om ugen, hvilket er mere end en fordobling i forhold til det nuværende tempo.

Apple TV-streamingsticket har aldrig haft en chance

Samme rapport viser også, at Apple har kigget på at fremstille sit eget prisbillige streamingstick. Tim Twerdahl var den leder, der støttede produktet. Twerdahl kom til Apple i 2017 efter at have arbejdet for Amazon, Roku og Netflix. Han ledede produktmarketing for Apples hjemme- og lydprodukter og forlod virksomheden i de seneste måneder.

Den ledende medarbejder mente, at en Apple TV-streaming stick ville “gøre det meget mere overkommeligt for folk at få adgang til Apples video-streaming-tjeneste.”

Men produktet fik aldrig en chance, da det mødte stærk modstand fra Greg Joswiak og Phil Schiller:

Men to mangeårige Apple marketingchefer, Greg Joswiak og Phil Schiller, tilsidesatte Twerdahl, sagde den person, der er bekendt med diskussionerne. De ønskede ikke, at Apple skulle gå ind i branchen med at fremstille billige enheder med lav fortjeneste, og de var bekymrede for, at det ville ødelægge Apples ry for at fremstille førsteklasses produkter at sætte Apples mærke på dem. I sidste ende besluttede Apple, at det var behageligt at udvikle en app til Apple TV [Plus], der fungerede på hardwareprodukter fra Samsung, Roku, Amazon og andre, selv om de var relativt billige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk synes en streaming-stick ikke nødvendig i en verden, hvor alle nye tv-apparater kommer med smarte funktioner. Dette omfatter understøttelse af Apple TV Plus og alle de andre streamingtjenester. Men disse overkommelige enheder sælger stadig meget godt, og Amazon har netop afsløret en helt ny Fire TV 4K Max-enhed, som sælges for 54,99 dollars før eventuelle rabatter

Læs også  Utrolige nye AirPods-funktioner kan være lækket i rapport