Valve vil have Steam Deck til at køre Windows 11

10. august 2021 Slået fra Af Mathias

Når Steam Deck kommer til din dør til vinter, vil den køre en forudinstalleret version af Linux, som Valve kalder SteamOS. Den bærbare konsol skulle køre alle titlerne i Steam-butikken direkte oven på SteamOS. Men det fantastiske ved Steam Deck er, at Valve ikke vil tvinge sin Linux-version ud af brugerne. Vi kalder det en håndholdt konsol, men Steam Deck er mere en bærbar pc. Og Steam Deck kan køre Windows lige ud af æsken. Du vil kunne installere en Windows-version af den, så længe du er klar til at give ekstra penge for en Windows-licens. Forhåbentlig vil Windows 11 være blandt de understøttede Windows-versioner på Steam Deck.

Windows 11-opgraderingskontroverser

Windows 11 er et af de hotteste emner inden for teknologi lige nu. Desværre er det opgraderingsstriden, der er det meste af denne snak. Det nye styresystem har specifikke hardwarekrav på plads, som vil hjælpe Microsoft med at give en mere sikker Windows-oplevelse end tidligere. Det betyder, at nogle af de brugere, der er ivrige efter at tage springet til Windows 11, måske ikke får lov til at gøre det.

Microsoft har strenge hardwarekrav i tankerne, når det gælder pc’ens bundkort. BIOS’en skal have TPM (Trusted Compatibility Module) aktiveret for at bestå Windows 11-opgraderingstesten. Det er et simpelt fix, der sikrer, at din relativt Windows 10-computer kan klare springet til den næste version. Men hvis TPM ikke er der, skal du enten opgradere bundkortet eller hele computeren.

Alternativt kan du blive på Windows 10 i mange år fremover.

Valve arbejder sammen med AMD om Steam Deck-kompatibilitet

Naturligvis skal en helt ny enhed som Steam Deck også bestå den samme opgraderingstest. Så Steam Deck skal have TPM aktiveret, for at brugerne kan køre Windows 11 på den. Ellers vil de sidde fast i Windows 10-universet for evigt.

Valve fortalte PC Gamer, at de allerede arbejder sammen med AMD for at sikre, at Windows 11 kan køre på den håndholdte konsol.

“Der arbejdes på TPM lige nu,” fortalte Valve Steam Deck-designeren Greg Coomer til bloggen. “Vi har indtil videre fokuseret så meget på Windows 10, at vi ikke rigtig er kommet så langt ind i det. Vores forventning er, at vi kan opfylde det.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også en samtale, der foregår med AMD for at sikre, at vi på BIOS-niveau kan imødekomme det,” sagde Coomer. “Så der er intet, der tyder på, at der vil være problemer med Windows 11.”

Hvorfor Steam Deck Windows 11-understøttelse er kritisk

Hvis SteamOS leverer en fantastisk brugeroplevelse, og alle Steam-spil fungerer ovenpå det, er der ingen grund til at gå over til Windows 11. Men der er bekymringer for, at nogle spil måske ikke umiddelbart vil fungere på Steam Deck uden Windows.

Valve arbejder allerede sammen med BattlEye og Easy Anti-Cheat for at sikre, at anti-cheat-systemer fungerer oven på Proton. Disse systemer er kritiske for nogle Steam-spil. Uden anti-cheat på plads vil spillene ikke kunne køre på SteamOS 3.0. I et sådant tilfælde er alternativet at installere Windows. Det er derfor, at det er så vigtigt at få Windows 11-understøttelse på Steam Deck

Læs også  23 falske Android-apps er farlig spyware - slet dem NU
Artiklen fortsætter under annoncen