Sådan stopper du irriterende autoplay-videoer på Facebook, Twitter, Instagram og andre websteder

11. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Nu hvor videoer er blevet en stor del af vores browsing på nettet, er det ikke overraskende, at alle de sociale netværk sørger for, at du ikke går glip af videoer. Selv om vi sætter pris på de sociale netværks nye video-centrerede funktioner, sætter vi bestemt ikke pris på automatisk afspilning af videoer. Alle større sociale medier, herunder Facebook, Twitter, YouTube og Instagram, har videoer indstillet til autoplay.

Det er mildest talt irriterende, når man tænker på, at der er tidspunkter, hvor vi bare tilfældigt surfer på vores foretrukne sociale netværk, og pludselig begynder en video at blive afspillet. Det er endnu mere irriterende, når websider afspiller videoer automatisk, og vi kæmper rundt for at finde ud af, hvor lyden kommer fra. Autoplay-videoer sørger også for, at vores begrænsede mobildata-båndbredde bliver opbrugt ved at forlade disse videoer. Autoplay-videoer er især irriterende, når vi surfer på arbejdet, i undervisningen eller på steder, hvor stilhed er en prioritet. Den gode nyhed er, at der findes måder at stoppe autoplay-videoer på. Her er hvordan du kan gøre det:

Sådan stopper du autoplay-videoer på Facebook

Facebook giver dig mulighed for at deaktivere autoplay-videoer, og det er virkelig værdsat. Her er hvordan du kan stoppe autoplay-videoer på Facebook web og dets Android & iOS apps.

 • Facebook Web

1. Åbn Facebook, og log ind på din konto. Gå derefter til “Indstillinger“.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. I Indstillinger skal du gå til fanen “Videoer” og slå Automatisk afspilning af videoer fra.

 • Facebook Android App

1. Tryk på hamburgermenuikonet i øverste venstre hjørne af skærmen, og rul nedad for at finde “Indstillinger og privatliv”. Klik på “Indstillinger” i drop-down-menuen. 2. I afsnittet “Indstillinger” skal du rulle ned og trykke på “Medier og kontakter”. 3. I afsnittet “Medier og kontakter” skal du trykke på “Autoplay” for at åbne indstillingerne for autoplay-video. 4. “Autoplay” indstillingssiden skal du vælge “Never Autoplay Videos” for at deaktivere automatisk afspilning af videoer i dit Facebook-feed.

 • Facebook iOS App

1. Tryk på ikonet med hamburgermenuen øverst til venstre på skærmen, og rul ned for at finde “Indstillinger og privatliv”. Klik på “Settings” i rullemenuen. 2. Rul ned i afsnittet “Indstillinger”, og tryk på “Videoer og fotos” under overskriften “Medier og kontakter”. 3. “Videoer og fotos” indstillingssiden skal du trykke på “Auto-play”. 4. Klik på “Aldrig automatisk afspilning af videoer” på siden “Auto-play” præferencer for at deaktivere automatisk afspilning af videoer i feed.

Sådan stopper du autoplay-videoer på Instagram

Instagram mangler et dedikeret værktøj til at deaktivere autoplay-videoer i sin helhed. Men hvis du ønsker at spare mobildata, kan du aktivere indstillingen “Brug mindre data” for at stoppe videoer fra at blive forudindlæst i dit feed, men husk på, at det ikke stopper videoer fra at blive autoplayst. Sådan kan du gøre det:

Læs også  Del din skærm med Facebook Messenger på din computer
Artiklen fortsætter under annoncen

1. 1. Åbn Instagram-appen, tryk på profilikonet efterfulgt af hamburgermenuknappen øverst. Tryk nu på tandhjulsikonet for at åbne menuen ‘Indstillinger‘. Her skal du trykke på ‘Mobile Data Use

2. På siden “Mobil dataforbrug” skal du trykke på “Brug mindre data”.

Sådan stopper du autoplay-videoer på Twitter

 • Twitter Web

1. Åbn Twitter på web, tryk på profilbilledet øverst til højre på skærmen, og vælg “Indstillinger og privatliv”. 2. På “Indstillinger og privatliv” skal du fjerne markeringen af feltet ud for “Video autoplay” under “Content” overskriften.

 • Twitter Android App

1. 1. Åbn Twitter-appen til Android, stryg til venstre for at åbne den udskydelige menu, og tryk på “Indstillinger og privatliv”. 2. Rul nedad, og tryk på “Dataforbrug” under “Generelt” under overskriften “Generelt”. 3. På siden “Data use” skal du vælge “Video autoplay” under overskriften “Video”. 4. Når du har trykket på “Video autoplay”, skal du vælge “Aldrig” i drop-down-menuen.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Twitter iOS App

1. 1. Åbn Twitter-appen til iOS, stryg til venstre for at åbne rullemenuen, og tryk på “Indstillinger og privatliv”. 2. Rul nedad, og tryk på “Dataforbrug” under “Generelt” under overskriften “Generelt”. 3. På siden “Data use” skal du vælge “Video autoplay” under overskriften “Video”. 4. På “Video autoplay” siden skal du trykke på “Aldrig” for at deaktivere automatisk afspilning af videoer i dit feed.

Sådan stopper du automatisk afspilning af videoer på YouTube

 • Deaktiver automatisk afspilning af videoer på Youtube (Web, Android og iOS)

1. Åbn YouTubes webside i din browser eller Android/iOS-app, og afspil en vilkårlig video.

2. Du vil se en autoplay-knap slået til i øverste højre hjørne. Du skal bare slå den fra.

Sådan stopper du autoplay-videoer på forskellige websteder og blogs

Autoplay-videoer på websider kan deaktiveres ved at rode med forskellige browserindstillinger. Autoplay-videoerne kan deaktiveres ved at ændre flash-indstillingerne, da de fleste videoer kører på Shockwave Flash. Vi kan ændre flash-indstillingerne for at sikre, at disse videoer kun afspilles, når vi ønsker det. Så her kan du se, hvordan du deaktiverer autoplay-videoer i Chrome og Firefox.

 • Chrome Web

 1. Åbn Chrome-browseren på skrivebordet, og tryk på enter-knappen efter indtastning af “chrome://flags/#autoplay-policy” for at åbne den relevante flagside direkte.
 2. Rul ned og find “Autoplay policy” flaget markeret med gult. Klik på dropboksen ved siden af, og tryk på “Dokumentbrugeraktivering er påkrævet” for at deaktivere autoplay-video såvel som lyd på Chrome. Når du har gjort det, skal du genstarte Chrome-browseren for at aktivere den nye indstilling.

Alternativt kan du downloade og aktivere Chrome-udvidelsen “Disable HTML5 Autoplay (Reloaded)” for at deaktivere autoplay-videoer. Du kan downloade udvidelsen fra den officielle Chrome-udvidelsesbutik her.

 • Chrome Autoplay Disable Android

For at deaktivere autoplay-videoer på Chrome til Android skal du blot følge nedenstående trin:

 1. Gå over til Chrome-indstillinger, og tryk på “Siteindstillinger”.

2. Her skal du trykke på ‘Media’, og derefter på ‘Autoplay.’

3. Slå skifteviseren fra for at deaktivere autoplayende videoer i Chrome på Android.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Firefox

  Hvis din foretrukne browser er Mozilla Firefox, og du er træt af autoplaying-videoer på websteder. Her kan du se, hvordan du kan forhindre, at videoer afspilles automatisk i Firefox:

 1. Skriv “about:config.”

2. Søg efter ‘media.autoplay.’

3. Her skal du dobbeltklikke på ‘media.autoplay.enabled.user-gestures-need’ for at ændre dens boolske værdi fra false til true.

Det er det, Firefox vil nu altid spørge dig, før du afspiller videoer på et hvilket som helst websted.

 • Microsoft Edge

Hvis Microsoft Edge er din foretrukne browser, kan du her se, hvordan du kan stoppe automatisk afspilning af videoer.

Artiklen fortsætter under annoncen
 1. I Edge skal du klikke på knappen med de tre prikker øverst til højre og klikke på ‘Indstillinger.’

2. Her skal du klikke på ‘Avancerede indstillinger.’

3. Under ‘Media Autoplay‘ vælg ‘Blockér.’

Det er det, Microsoft Edge vil ikke længere afspille videoer automatisk.

SEE ALSO: Top 7 Video Sharing Sites

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliv ikke længere generet af Autoplay-videoer

Dette er metoderne til at stoppe autoplay-videoer, og det burde give dig en stor lettelse, da vi er klar over generne og det uønskede dataforbrug, der skyldes autoplay-videoer. Som du sikkert allerede har bemærket, er det ret nemt at stoppe autoplay-videoer i forskellige apps og browsere. Så prøv dem af, og lad os vide, hvis du har spørgsmål vedrørende det samme. Du kan helt sikkert forvente at høre tilbage fra os.