Xiaomis skræmmende nye CyberDog kan løbe og lave baglæns saltoer

11. august 2021 Slået fra Af Mathias

Hvis Xiaomi CyberDog på billedet ovenfor ser bekendt ud, er det fordi vi har set dette koncept før. Normalt er Boston Dynamics det firma, der skaber nyheder med uhyggelige robothunde. Xiaomi er dog også interesseret i robotteknologi til hjemmet. Udover at afsløre Mix 4-smartphonen og dens vanvittige specifikationer tirsdag, trak Xiaomi også tæppet væk for CyberDog. Den uventede følgesvend kan blive din for omkring 1.500 dollars, hvis du er blandt de første 1.000 Xiaomi-fans, der afgiver en bestilling.

Xiaomi fremstiller ikke kun telefoner, tablets og pc’er. Virksomheden har også udviklet et helt økosystem af smarte enheder til hjemmet. Derudover fremstiller det scootere og annoncerede for et par måneder siden, at det også laver elbiler. Derfor burde annonceringen af CyberDog ikke rigtig overraske nogen.

Robotteknologi og AI går hånd i hånd, og vi er kun lige begyndt at udforske, hvad smarte robotter kan gøre. Terminatorapokalypse-jokes til side, disse robotkammerater vil kun blive smartere, og de har måske en plads i fremtidens hjem. Det er sandsynligvis Xiaomis formål med CyberDog. Virksomheden udforsker denne særlige type teknologi og finder ud af, om den kan være en tilføjelse til dit hjem, uanset hvor uhyggeligt det end måtte lyde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad kan Xiaomis CyberDog?

Først og fremmest kan dette kunstige dyr bevæge sig op til 3,2 meter i sekundet. Omregnet til det kejserlige system er det 7,16 miles i timen. Xiaomi har udviklet sine egne servomotorer til robotten med et drejningsmoment og en rotationshastighed på 32N-m/220RPM. CyberDog kan også lave backflips. Mere nyttigt er det, at den kan bære op til 6 pund ekstra vægt.

Læs også  LANG batterilevetid: iPhone 13 Pro Max har lige sat en utrolig rekord

Xiaomi CyberDogXiaomi CyberDog specs and features recap. Billedkilde: Xiaomi

NVIDIA Jetson Xavier NX-platformen driver CyberDog. Den beskrives som “en AI-supercomputer til indlejrede og kantbaserede systemer, som omfatter 384 CUDA-kerner, 48 Tensor Cores, en 6 Carmel ARM CPU og 2 deep learning accelerationsmotorer.” AI’en fodres af et system med 11 “højpræcisionssensorer” De giver øjeblikkelig feedback på bevægelser. Xiaomi ønskede også “fuldt” modellerede biologiske systemer. Det omfatter berøringssensorer, ultralydssensorer, GPS, mikrofoner og kameraer.

Hvad kan robotten se?

Xiaomi har pakket en masse kamerasensorer i Cyberdog: “AI interaktive kameraer, binokulære ultravidvinkel fisheye-kameraer og Intel RealSense D450 dybdemodul.” Desuden giver dens computervision-algoritme udviklere mulighed for at træne robotten. CyberDog har tre USB-C-porte og et HDMI-stik, så du kan tilslutte den til andre enheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Takket være kamerarækken kan CyberDog spore objekter, lokalisere og kortlægge steder, undgå forhindringer og navigere i omgivelserne:

Det betyder, at CyberDog kan analysere sine omgivelser i realtid, oprette navigationskort, udpege sin destination og undgå forhindringer. Sammen med sporing af menneskelig kropsholdning og ansigtsgenkendelse er CyberDog i stand til at følge sin ejer og slingre rundt om forhindringer.

Robotten vil reagere på stemmekommandoer, og en tilhørende app vil også give dig mulighed for at styre dit Xiaomi kæledyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

CyberDog vil koste 9.999 yuan (1.541 dollars), men der vil kun være 1.000 enheder til rådighed.

Læs også  Pas på: Nogle Windows 11-installationsprogrammer inficerer din pc med malware

CyberDog vil koste 9.999 yuan (1.541 dollars), men der vil kun være 1.000 enheder til rådighed