Sådan bruger du skærmdeling i FaceTime på iOS 15

31. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Med en nydesignet FaceTime-app har Apple gjort det helt klart, at Apple ønsker at tage kampen op med populære videokonferencetjenester som Microsoft Teams, Zoom og Google Meet. Og funktioner som muligheden for at foretage FaceTime-opkald fra iOS til Android, se film sammen på FaceTime og dele din iPhone-skærm giver Apple en tung ammunition mod rivalerne. Hvis du er nysgerrig efter at lære, hvordan du bruger skærmdeling i FaceTime på iOS 15, kan du følge denne praktiske vejledning.

Brug skærmdeling i FaceTime på iPhone (juli 2021)

Før vi går i gang med de hurtige trin, skal vi først forstå, hvordan den nye skærmdelingsfunktion i FaceTime fungerer!

Hvad er skærmdeling, og hvordan fungerer det i FaceTime?

Hvis du har prøvet videokonferenceapps som Zoom og Google Meet, kender du måske allerede skærmdeling. Det giver dig mulighed for at vise din skærm og lade andre se din aktivitet i realtid. Det er praktisk under onlinepræsentationer med Microsoft Powerpoint eller andre apps som Powerpoint og også under generelle møder. Desuden sparer muligheden for at dele din skærm dig tid og sparer dig for at sende filer, dokumenter eller videoer, hvilket gør det til et stort aktiv i en verden, hvor virtuelle møder er blevet dagens orden.

Det er sjovt at sløre din baggrund i FaceTime-opkald, men takket være en smart funktion kaldet “SharePlay” giver FaceTime brugerne mulighed for at lytte til musik (via Apple Music), se film og dele deres skærm for at se apps sammen. Apple har indført SharePlay API i iOS 15 for at lade udviklere integrere denne funktion i deres streaming-apps. Og det er det, der gør SharePlay til en slags game-changer for FaceTime.

Læs også  Sådan får du Digital Wellbeing på enhver Android Pie-enhed (uden root)
Artiklen fortsætter under annoncen

Kan du dele skærmen med Android- og Windows-brugere under et FaceTime-opkald?

Android- og Windows-brugere kan modtage FaceTime-links og deltage i møder via browseren, men de kan ikke gøre meget mere end det. På ægte Apple-manér har appen til videoopkald begrænset funktionalitet på Android og Windows. Desuden er SharePlay kun designet til at spille inden for Apple-økosystemet. Det betyder, at du kun kan

Da iOS 15 stadig er under udvikling, kan tingene ændre sig, når den nyeste udgave af iOS frigives til alle senere på efteråret. Vi vil opdatere denne guide, hvis Apple foretager større ændringer af funktionen. Indtil da kan du følge denne vejledning for at dele din skærm med andre FaceTime-brugere på iOS 15.

Del din skærm ved hjælp af FaceTime på iOS 15

  1. Start FaceTime på din iOS-enhed.

2. Tryk nu på Opret link for at generere et FaceTime-mødelink. Tryk derefter på “i”-knappen og vælg “Share Link” (Del link). Derefter kan du dele mødelinket med dine venner ved hjælp af sms, e-mail, iMessage eller WhatsApp. Start derefter et FaceTime-opkald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alternativt kan du trykke på “Nyt FaceTime”, indtaste navnene på dine venner, som du vil dele din skærm med, og derefter trykke på “FaceTime” for at starte et videoopkald.

Læs også  Sådan komprimeres og udpakkes ZIP-filer på iPhone og iPad

3. Under FaceTime-opkaldet skal du trykke på knappen “Screen Share” øverst til højre i det nye kontrolpanel.

4. Tryk derefter på “Del min skærm“. Skærmdeling starter efter en hurtig nedtælling (3, 2, 1).

5. Derefter skal du navigere til den app, du vil dele skærmen med dine venner eller familie via FaceTime. Det er det hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug FaceTime til at dele din skærm på iPhone og iPad

Sådan kan du altså bruge FaceTime til at dele din skærm på din iOS- eller iPadOS-enhed. Selv om jeg ville foretrække at have en fuldgyldig FaceTime-webapp, som gør det muligt for alle at bruge videoopkaldsappen uden nogen begrænsninger, er jeg glad for Apples skridt til at gøre FaceTime til et værktøj til videokonferencer med mange funktioner. Som jeg sagde ovenfor, er den officielle udrulning af iOS 15 stadig langt væk, så Apple vil måske foretage justeringer af FaceTime for at gøre det mere tilgængeligt for Android- og Windows-brugere.

Så hvad har du at sige om det fornyede FaceTime? Mener du, at den har værktøjerne til at blive en foretrukken videokonference-app til erhvervsmæssig og privat brug? Lad os høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.