Sådan sletter du Googles søgehistorik

1. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Vi bruger Google-søgning hver eneste dag – så meget, at det er blevet en integreret del af vores liv. Google er en fremragende søgemaskine, der gør vores liv meget nemmere, men der er også nogle få problemer med privatlivets fred og brugen af data. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at slette Googles søgehistorik, så internet-søgegiganten ikke længere har adgang til dine søgedata. Ikke nok med det vil du også lære, hvordan du kan deaktivere Google fra at indsamle søgedata om dig, så du ikke behøver at bekymre dig om at slette dem igen. Så her er, hvordan du kan slette Googles søgehistorik.

Sådan sletter du Googles søgehistorik (2020)

Alt efter hvilken enhed du bruger, vil processen til sletning af Googles søgehistorik være forskellig. Derfor har vi vist, hvordan du kan slette Google-søgningshistorikken ikke kun på nettet, men også på Android- og iOS-enheder.

Slet Google-søgningshistorik på nettet

1. Åbn google.com i din browser, og klik på knappen Log ind for at logge ind på din konto. Klik nu på ikonet for din profil, og klik på “Manage your Google Accounts”.

2. Her skal du klikke på “Data & Personalisering” i venstre rude.

Artiklen forsætter under annoncen

3. Rul ned til Aktivitetskontrol og åbn Web- og appaktivitet.

4. Her skal duklikke på “Manage Activity” nederst på siden, og du bliver omdirigeret til en side med granulære indstillinger.

5. Klik på “Slet aktivitet af” fanen i venstre side.

6. Vælg nu den periode, for hvilken du vil slette din søgehistorik. Hvis du vil slette hele din Google-søgehistorik, kan du vælge Alle tidspunkter i rullemenuen. Hvis du vil slette Googles søgehistorik, som omfatter dine søgninger i Chrome og Google-apps, skal du klikke på menuen Alle produkter og ændre den til Kun søgning.

Læs også  Sådan konfigureres og bruges Microsoft Power Automate Desktop på Windows 10 PC
Artiklen forsætter under annoncen

7. Klik på knappen Slet, og du vil få flere pop-up-meddelelser om, at din søgeforespørgsel slettes. Du skal bare blive ved med at klikke på “Okay” og “Slet” knappen, indtil jobbet er gjort.

8. Hvis du vil forhindre Google i at logge dine søgeforespørgsler i fremtiden, skal du gå tilbage til Aktivitetskontrol og åbne Web- og appaktivitet. Her skal du slå aktiviteten fra, og dine data vil aldrig blive logget. På samme måde kan du også gøre dette for andre aktiviteter som YouTube-søgningshistorik, stemme- og lydaktivitet osv.

På samme måde kan du også slette og deaktivere logning af andre søgeaktiviteter som YouTube-søgehistorik, assistentforespørgsler, billedsøgning, lydsøgning m.m.

Slet Google-søgningshistorik på Android

1. Åbn Indstillinger, og rul ned til Google, og tryk på det. Tryk nu på Google-konto og skift til fanen “Data & personalisering”. Herfra er proceduren fuldstændig lig den samme som på nettet. Selv om du for at gentage trinene kort skal trykke på Web- og appaktivitet og derefter åbne Administrer aktivitet.

Artiklen forsætter under annoncen

2. Herefter skal du trykke på menuen med tre prikker øverst til højre og vælge Slet aktivitet ved. Vælg Søg i rullemenuen og tidsperioden for sletning af data. Til sidst skal du klikke på knappen Slet, og din søgehistorik slettes fra alle enheder med din Google-konto.

Slet Google-søgehistorik på iPhone eller iPad

Sletning af Google-søgehistorik på iPhone eller iPad svarer til det, vi har gjort på internettet, da vi vil bruge browser. Du kan downloade Google-appen og gøre det på den måde, men det er meget nemmere at bruge en browser.

Læs også  Hvad er Microsoft Safety Scanner, og hvordan du bruger det

1. Åbn google.com i Safari eller en hvilken som helst browser efter eget valg, og log ind på din Google-konto. Tryk derefter på netmenuen, og vælg Konto. Også her er trinene ganske ens som ovenfor. Tryk på Data & personalisering-> Aktivitetskontrol-> Administrer aktivitet.

2. Skriv nu Søg i feltet ovenfor, og filtrer datoen til Altid, hvis du vil slette al din søgehistorik. Klik derefter på menuen med tre prikker, og vælg Slet resultater. Den vil bede om din godkendelse én gang, og derefter sletter den al din Google-søgningshistorik.

Artiklen forsætter under annoncen

Gør Google privat og nyd dit privatliv

Det var vores hurtige kig på, hvordan vi kan fjerne Googles søgehistorik fra alle vores enheder. Udover det kan du også ud retmæssigt deaktivere al aktivitetslogning, der foregår i baggrunden, hvilket gør din weboplevelse endnu mere privat. Hvis du ikke kan lide Google og deres sporingsadfærd, kan du altid droppe Google Chrome og skifte til en mere sikker browser, der blokerer trackere og sikrer maksimal fortrolighed. Alt i alt håber vi, at du nemt kunne slette din søgehistorik og foretage de nødvendige ændringer på din Google-konto. Lad os høre om dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.