Sådan installeres og opdateres Realtek HD Audio Manager på Windows 10

7. december 2020 Slået fra Af Mathias

Realtek HD Audio Manager er et populært program, der giver dig mulighed for at tilpasse lydrelaterede indstillinger på Windows-computere. For mange brugere var Realtek HD Audio Manager det bedste sted at forbedre den samlede lydkvalitet. På grund af nogle store ændringer i Windows 10 forsvinder applikationen imidlertid og fungerer undertiden slet ikke. Men du behøver ikke bekymre dig. Vi har undersøgt Realtek HD Audio Manager grundigt og fundet nogle nemme måder at aktivere det på. Bortset fra det har jeg også delt enkle og nemme trin for at opdatere Realtek HD Audio-drivere ved hjælp af både automatisk og manuel metode. Så når det er sagt, lad os kort lære om Realtek HD Audio Manager først og derefter gå til trinene.

Installer og opdater Realtek HD Audio Manager

Lad os først tale lidt om Realtek HD Audio Manager, inden vi starter vores artikel. Hvis du er en person, der allerede er fortrolig med emnet, kan du springe til næste afsnit.

Hvad er Realtek HD Audio Manager

Realtek HD Audio Manager er et avanceret program, der giver dig mulighed for at konfigurere forskellige lydindstillinger. Årsagen til, at Realtek HD Audio Manager er så allestedsnærværende i Windows-computere er, at de fleste pc’er har Realtek’s lydkort . Udover hardware leverer Realtek også en lyddriver og en enkeltstående app kaldet Realtek HD Audio Manager til at styre lydkonfiguration.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad tilbyder Realtek HD Audio Manager nu? Nå, til at begynde med kan du forbedre lyden med equalizer, mixer og forskellige foruddefinerede lydprofiler. Du kan endda også oprette din brugerdefinerede lydprofil. Yderligere, kan du aktivere funktioner som støjdæmpning og ekko-annullering . Applikationen lader dig også aktivere multi-streaming-afspilning, hvilket grundlæggende betyder, at du kan streame flere lydbånd til forskellige outputenheder samtidigt.

Alt i alt er Realtek HD Audio Manager et fremragende værktøj, og hvis du er en lydfil, skal du helt sikkert bruge den oftere. Så lad os nu gennemgå nogle almindelige problemer, som brugere står over for med Realtek HD Audio Manager, og lære at rette dem.

Download Realtek HD Audio Manager til Windows 10

For at give dig en vis kontekst var Realtek HD Audio Manager let tilgængelig på Windows 7. Det var tilgængeligt ud af kassen og bruges til at sidde i System bakke. Men med Windows 10 skar Microsoft ned på mange ekstra hjælpeprogrammer for at gøre operativsystemet minimalt og let. Men Windows-brugere i lang tid er tydeligvis ikke tilfredse med det.

Hvis du vil have adgang til Realtek HD Audio Manager på Windows 10 , behøver du ikke desto mindre ikke at downloade noget . Det skyldes, at applikationen allerede er installeret, men skjult for brugernes direkte adgang. Her er du kan få adgang til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Selvom guiden er til Windows 10-pc’er, gælder de samme instruktioner også for Windows 7-brugere. Hvis Realtek HD Audio Manager af en eller anden grund ikke også fungerer på Windows 7, kan du følge de samme trin nedenfor.

1. Åbn C-drevet eller hvilket drev du har installeret Windows 10 på. Derefter navigerer du til Programfiler -> Realtek -> Audio -> HDA . Her finder du “RtkNGUI64”, åbn den.

Download Realtek HD Audio Manager for Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Voila, der har du Realtek HD Audio Manager. Gå nu videre og konfigurer musikken efter din smag.

Download Realtek HD Audio Manager for Windows 10 2

3. Hvis du også vil bruge Realtek HD Audio Manager regelmæssigt, skal du bare højreklikke på “RtkNGUI64” og sende til “Desktop” .

Læs også  Sådan aktiveres indgående opkald på fuld skærm på iPhone i iOS 14

Download Realtek HD Audio Manager for Windows 10 3

Artiklen fortsætter under annoncen

I tilfælde af at “RtkNGUI64” ikke er til stede eller Realtek-mappen ikke findes i OS-drevet, skal du gå til næste afsnit for at løse det.

 • Rette op Realtek HD Audio Manager mangler fejl

Realtek HD Audio Manager mangler for det meste , fordi lyddriveren ikke er korrekt installeret på din pc. Så for at installere den dedikerede Realtek-driver til dit lydkort skal du følge disse trin.

1. Højreklik på Windows Start-knap og åbn “Enhedshåndtering” .

FixRealtek HD Audio Manager Missing Error 1

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Her dobbeltklikker du på “Audio input og outputs” for at udvide det. Højreklik nu på “Højttaler / hovedtelefon (2- Realtek High Definition Audio)” og klik på “Opdater driver”. Hvis det viser “High Definition Audio Device”, er det den samme ting.

FixRealtek HD Audio Manager Missing Error 1

3. På det næste skærmbillede skal du klikke på “Søg automatisk efter opdateret driversoftware”. Nu finder din pc den dedikerede driver online og installerer den derefter.

Artiklen fortsætter under annoncen

FixRealtek HD Audio Manager Missing Error 2

4. Efter et par minutter er installationen færdig. Nu genstart pc’en og naviger til Realtek-mappen som jeg nævnte i ovenstående afsnit, og du finder Realtek HD Audio Manager.

FixRealtek HD Audio Manager Missing Error 3

 • Opdater Realtek HD Audio Driver manuelt

 • Nogle gange er den automatiske driveropdatering fra Microsofts serveren fungerer ikke korrekt. I sådanne tilfælde skal du installere driverne manuelt. Bemærk, at dette også løser ethvert lydproblem , du stod overfor, herunder problemer med mikrofon og hovedtelefoner. Når det er sagt, her er hvordan du kan gøre det.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  1. Åbn Enhedshåndtering igen, og højreklik på “Højttaler / hovedtelefon (2- Realtek High Definition Audio)” eller “High Definition Audio Device”. Klik her på “Opdater driver”.

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually

  2. Derefter vælger “Gennemse min computer efter driversoftware” .

  Artiklen fortsætter under annoncen

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually

  3. I det næste vindue skal du klikke på “Lad mig vælge fra …” nederst.

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 1

  4. Vælg her “Audio Endpoint” eller “Realtek HD Audio Driver” og klik på knappen “Next”.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 2

  5. Endelig opdateres lyddriverne til den nyeste version.

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 4

  6. Hvis Realtek HD Audio Manager stadig ikke fungerer, kan du downloade driverne manuelt fra Windows Update Catalog . Klik på dette link og download den nyeste version baseret på din Windows 10-version. Derefter ekstraheres CAB-filen ved hjælp af WinRAR eller 7-Zip.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  7. For at finde Windows 10-versionen skal du trykke på “Windows” og “I” -tasterne på én gang og navigere til System -> skift til fanen Om i bunden -> rul ned og find specifikationerne.

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 6

  8. Når du har downloadet den dedikerede driver, skal du gå til trin 3 igen og derefter klikke på “Have Disk” .

  Artiklen fortsætter under annoncen

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 6

  9. Klik her på knappen “Gennemse” og find den udpakkede CAB-mappe .

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 9

  10. Vælg den første INF-fil , og klik på knappen “Åbn”. Audiodriveren installeres med det samme. Genstart din computer, og Realtek HD Audio Manager skal være på plads.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 7

  • Alternative måder at installere Realtek HD Audio Driver

  Mens vi kan opdatere Realtek-lyddriver fra Enhedshåndtering, er der også andre måder, der kan udføre jobbet med et par klik. For eksempel kan du downloade direkte lyddriveren fra dit bundkortproducents websted . På denne måde vil du være sikker på, at lyddriveren er korrekt og i sidste ende vil aktivere Realtek HD Audio Manager. Generelt er filen i EXE-format, så du skal bare køre den og installere som en standard Windows-applikation. Du skal gøre lidt googling, men det handler om det.

  En anden måde er at download lyddriveren direkte fra Realteks websted . Det giver en medfølgende EXE-fil, der understøtter Windows Vista til 10 og til både 32 og 64 bit. Du skal bare downloade EXE-filen og køre den. Afhængigt af din systemkonfiguration vælger installationsprogrammet selv den rigtige driver og installerer den. Voila, du har lige installeret den nyeste lyddriver med Realtek HD Audio Manager indbygget. God fornøjelse!

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Bedste indstillinger til Realtek HD Audio Manager på Windows 10

  Så nu hvor vi har lært, hvordan vi aktiverer Realtek HD Audio Manager og løser nogle relaterede problemer, lad os finde ud af de bedste indstillinger for Realtek HD Audio Manager. I dette afsnit vil vi lære om de forskellige lydkonfigurationer, som du kan anvende i Realtek HD Audio Manager.

  Lad mig først og fremmest gøre det klart, at musiksmag er en subjektiv ting . Også lydkvaliteten adskiller sig meget fra forskellige sæt højttalere til hovedtelefoner. Så der er ingen lydprofil, der passer til alle. Den bedste måde at finde din lydprofil, der passer til dine ører, er ved at justere equalizeren og finde den perfekte balance. Når det er sagt, her er nogle generelle tip, der kan hjælpe dig med at frembringe den bedste lyd.

  UpdateRealtek HD Audio Driver Manually 8

  Hvis du bruger en hovedtelefon med din pc, skal du sørge for, at stereolyd er aktiveret. Og hvis du bruger højttalere, gør de foruddefinerede Rock- eller Bass-profiler et godt stykke arbejde. Du kan også øge diskant et hak højt, men sørg for, at du finder det praktisk for dine ører. Når du bruger en mikrofon til videoopkald eller optagelse, skal du sørge for, at funktionen Støjreduktion er aktiveret. Bortset fra det indstiller frekvensen altid til 44100 Hz , da det er den mest almindelige samplingsfrekvens for alle slags medier. Alt i alt skal du bruge Realtek HD Audio Manager oftere og rod med Equalizer for at få det bedste ud af det.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  SE OGSÅ : 11 bedste gratis værktøjer til download og installation af drivere i Windows

  Aktivér Realtek HD Audio Manager og oplev en ny lydbølge

  Så det var vores artikel om Realtek HD Audio Manager, dens problemer, løsninger og meget mere. Hvis du ønsker at få den bedste lydoplevelse på Windows, skal du bruge Realtek HD Audio Manager seriøst. Appen lader dig tilpasse flere lydindstillinger, og det gør en stor forskel. Hvis du ikke kan finde Realtek HD Audio Manager, har jeg inkluderet en lettere og automatisk metode, der kan løse appen såvel som mange relaterede problemer. Og hvis den automatiske metode ikke fungerer, kan du selvfølgelig installere driverne på den manuelle måde. Så det er alt fra os. Hvis du fandt artiklen informativ, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen