Tjek om der er lækket adgangskoder i Google Chrome på Windows og Android

7. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

De fleste moderne browsere, herunder Google Chrome, har indbyggede adgangskodeadministratorer til at gemme og automatisk udfylde loginoplysninger på websteder.

Mens adgangskodeadministratorer fra tredjeparter ofte giver yderligere funktionalitet, er de indbyggede adgangskodeadministratorer i browsere helt tilstrækkelige til at udføre arbejdet.

Chrome og andre Chromium-baserede, som f.eks. Microsoft Edge, tilbyder også mulighed for at kontrollere, om adgangskoderne er blevet kompromitteret.

Browseren kan scanne dine gemte adgangskoder for at se, om nogen af dem er blevet lækket i forbindelse med sikkerhedsbrud. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du kan tjekke efter lækkede eller kompromitterede adgangskoder i Google Chrome.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tjek efter lækkede adgangskoder ved hjælp af Google Chrome

Hvis du ikke bruger den indbyggede adgangskodeadministrator i din browser (uanset om det er Chrome, Firefox eller Edge), kan du se, hvordan du kan slå de gentagne “gem adgangskode”-opfordringer fra. For resten af jer, der bruger funktionen, viser denne artikel dig, hvordan du kan kontrollere, om der er lækket eller kompromitteret adgangskoder ved hjælp af Google Chromes indbyggede funktion til kontrol af adgangskoder på Windows 10 og Android. Så lad os droppe snakken og komme direkte til sagen.

Windows 10

  • Åbn Google Chrome på din pc, og klik på menuknappen med tre prikker øverst til højre i hjørnet. Vælg Indstillinger i rullemenuen.
Google Chrome
  • Rul derefter lidt nedad, og klik på den blå knap “Check Now” under “Safety Check” for at se, om du er sikret mod databrud og andre sikkerhedsproblemer.
Chrome Settings

Bemærk: Du kan også udføre sikkerhedstjekket ved at navigere til Passwords -> Check Passwords.

  • Hvis dine gemte adgangskoder er sikre, vil Chrome fortælle dig “No Security Issues Found“. I tilfælde af kompromitterede adgangskoder viser browseren en advarselsmeddelelse og beder dig om at gennemgå den. Klik på knappen “Gennemgå”.
Læs også  Sådan genvinder du adgang til låst eller deaktiveret Apple-id: 4 forklarede metoder

Bemærk: Hvis du har adgangskoder, der ikke er blevet brudt, men som ikke er stærke nok, advarer Google dig om et “svagt kodeord” og opfordrer dig til at ændre det straks.

  • På det næste skærmbillede viser Google Chrome dig det websted og den adgangskode, der blev fundet i et databrud. Den giver dig en genvej “Skift adgangskode”, så du hurtigt kan opdatere dine loginoplysninger og forhindre hackere i at få adgang til din konto.
google chrome - leaked password

Android

  • Åbn Google Chrome på din Android-enhed, og tryk på menuknappen med de tre prikker øverst til højre. Vælg Indstillinger i rullemenuen.
  • Vælg nu indstillingen “Sikkerhedstjek”, og tryk på knappen “Tjek nu” for at kontrollere, om din Chrome er opdateret, om sikker browsing er aktiveret, og om dine gemte adgangskoder er dukket op i et databrud eller ej.
Check for Leaked or Compromised Passwords Using Google Chrome

Google fortæller dig enten, at dine adgangskoder er sikre, eller underretter dig om et muligt brud, alt efter hvad der er relevant. Hvis du ser nogen kompromitterede adgangskoder, foreslår vi, at du skynder dig at opdatere dem for at beskytte dine personlige data. Du skal heller ikke kun opdatere adgangskoden på det kompromitterede websted, men også på andre platforme, hvor du bruger den samme adgangskode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug Google Chrome til at finde og opdatere kompromitterede adgangskoder

Mens de fleste browsere gør et godt stykke arbejde med at beskytte dine loginoplysninger, går Chromium-baserede browsere et skridt videre og kontrollerer, om der er kompromitterede adgangskoder. Så hvis du har mistanke om, at en eller flere af dine adgangskoder kan være blevet lækket online, skal du følge ovenstående vejledning for at sikre, at du ikke bliver offer for et databrud.

Læs også  Tilslut PlayStation 5-controlleren til din iPhone og Android-enhed