Sådan optager du WhatsApp-opkald på Android og iPhone

29. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

WhatsApp er en fantastisk messenger-app med en række funktioner, herunder understøttelse af både lyd- og videoopkald. Vi bruger den hver eneste dag, fordi den er praktisk og bare fungerer. Men der er en funktion, der har manglet i et stykke tid, og det er optagelse af opkald. Selvfølgelig er der en stor bekymring for overvågning og misbrug med opkaldsoptagelser, men nogle gange har vi desperat brug for det. Hvis du ønsker at optage WhatsApp-opkald, er der et par løsninger, men det er ikke helt sikkert, da det også afhænger af den smartphone, du bruger. Når det er sagt, er dette dit bedste bud lige nu. Så her er, hvordan du kan optage WhatsApp-opkald på Android og iPhone i 2020.

Bemærk: Sørg for, at du ikke overtræder privatlivets fred eller landets lovgivning ved hemmeligt at optage opkald. Du bør indhente informeret samtykke fra den opkaldte før optagelsen.

Optagelse af WhatsApp-opkald på Android og iPhone (2020)

Da WhatsApp-opkaldsoptagelsesprocessen er forskellig for Android- og iOS-enheder, har vi oprettet separate afsnit. For Android har vi nævnt to metoder. Den første bruger en skærmoptagelsesapp, mens den anden bruger den gamle opkaldsoptagermetode. Du kan vælge den metode, der fungerer bedst for dig. Jeg har tilføjet hurtige links nedenfor. Du kan klikke på dem for at springe mellem metoderne.

  • Optag WhatsApp-opkald på Android (ny metode)
  • Optag WhatsApp-opkald på Android (gammel metode)
  • Optag WhatsApp-opkald på iPhone

Optag WhatsApp-opkald på Android (ny metode)

Tidligere har vi skrevet en detaljeret vejledning om, hvordan du optager WhatsApp-opkald på Android-enheder. Vi brugte en tredjepartsapp til at optage WhatsApp-opkald. Appen var dog ikke kompatibel med mange Android-enheder, og der var nogle VoIP-problemer. Derfor er vi kommet med en simpel teknik, som gør det muligt at optage WhatsApp-opkald på Android uden nogen hacky løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil bruge en skærmoptager til at optage lydsamtalen under WhatsApp-opkald. Den fungerer overraskende godt og har ingen ukompliceret opsætning. Vi har med succes testet denne metode på OnePlus 7T, der kører Android 10, og Mi A1, der kører Android Oreo. Så vi er sikre på, at den vil fungere på tværs af alle nyere Android-versioner. Med det i tankerne, lad os nu springe til trinene:

1. Du kan bruge en indbygget skærmoptager, hvis din Android-enhed leveres med en sådan. Hvis din smartphone ikke leveres med en indbygget skærmoptager, kan du downloade Screen Recorder – No Ads-appen (gratis).

Læs også  Sådan deles Apple Watch Faces i watchOS 7

2. Åbn siden Indstillinger for skærmoptageren, og sørg for at aktivere lydoptagelse. Hvis du kører Android 10, skal du vælge “intern lyd” som lydkilde. Det vil give dig mulighed for at optage WhatsApp-opkald på Android uden at skulle skifte til højttalertilstand.

3. Hvis du ikke kører Android 10, skal du vælge “mikrofon” som lydkilde. Husk, at du skal aktivere højttalertilstanden på WhatsApp for at kunne optage opkald.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når du har gjort det, skal du starte skærmoptagelse og foretage et opkald på WhatsApp. Aktivér nu højttaleren, hvis du kører ældre versioner af Android. Skærmoptageren begynder at optage lydsamtalen fra begge sider. Når du er færdig med opkaldet, skal du stoppe optagelsen, og så har du det. Easy peasy!

Bemærk: Hvis du kører Android 10, og “intern lyd” ikke optager dine opkald, skal du skifte lydkilden til mikrofon. På denne måde bliver du nødt til at bruge højttalertilstand, hvilket bestemt ikke er den bedste løsning, men du vil kunne optage opkaldet.

Optag WhatsApp-opkald på Android (gammel metode)

Optagelse af WhatsApp-opkald virker ikke på alle Android-enheder. Nogle enheder har VoIP-optagelse aktiveret, og andre har ikke. Følg blot trinene, så ved du, om din telefon er understøttet eller ej. Bemærk også, at enheder, der kører på Android Pie, kan forhindre optagelsen på grund af begrænsninger på OS-niveau.

1. Installer Cube Call Recorder-appen (gratis, køb i appen) og åbn den. Giv alle de nødvendige tilladelser, og du er klar til at gå i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Nu skal du åbne WhatsApp og foretage et opkald, en widget skal vises på din skærm, der angiver, at den optager dit WhatsApp-opkald. Hvis widgeten ikke vises, skal du manuelt trykke på mikrofonikonet i Cube Recorder-appen. Den vil begynde at optage dit opkald derefter.

3. I nogle tilfælde har optagelserne ikke lyd fra den anden side. For at løse dette problem skal du trykke på hamburgermenuen og åbne “Optagelse”. Skift VoIP-optagelsens lydkilde til Mikrofon. Bemærk, at det også vil tænde højttaleren. Udover WhatsApp-opkald kan du også bruge denne app til at optage mobilopkald. I vores test fungerede optagelsen af WhatsApp-opkald fejlfrit, både på Mi A1 og Redmi Note 6 Pro, uden at ændre standardindstillingerne.

Læs også  Sådan får du den officielle mørke tilstand på WhatsApp [Root krævet]

Optag WhatsApp-opkald på iPhone

iOS er ret strengt, når det kommer til privatlivets fred, så der er ingen nem måde at optage opkald på, uanset om det er WhatsApp-opkald eller mobilopkald på iPhone. Der er dog et hack, som løser opgaven, men det kræver en masse arbejde. Det er en kedelig proces, hvor du skal bruge en Mac, en iPhone og en sekundær smartphone med WhatsApp-konto. Den sekundære enhed kan enten være Android eller iPhone. Vi har brug for en sekundær enhed, da din primære enhed forbliver tilsluttet til din Mac til optagelse.

1. Tilslut din iPhone til Mac, og giv de nødvendige tilladelser. 2. Åbn nu QuickTime og klik på menuen Filer. Her skal du vælge “New Audio Recording” (Ny lydoptagelse), vælge din iPhone som kilde og klikke på optageknappen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Fra din iPhone skal du foretage et WhatsApp-opkald til din sekundære WhatsApp-enhed. Når forbindelsen er oprettet, skal du bruge WhatsApp’s gruppeopkaldsfunktion til at tilføje den person, du vil tale med.

3. Fortsæt nu samtalen ved hjælp af den sekundære enhed. Når du er færdig med samtalen, skal du stoppe optagelsen på Quicktime og gemme den på din Mac.

Bemærk: Hold iPhone tilsluttet til Mac’en under hele samtalen. Desuden skal alle tre WhatsApp-numre være aktive i gruppeopkaldet. Afbrydelse af forbindelsen til en af enhederne vil forhindre optagelsen.

Det var det, jeg håber, at denne vejledning kunne hjælpe dig med at optage dine stemmeopkald på WhatsApp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Optag dine WhatsApp-opkald på Android og iPhone

Som du kan se, er det ikke let at optage WhatsApp-opkald. Med de løbende skærpede kontroller af privatlivets fred kan vi kun antage, at det bliver endnu sværere i fremtiden. iOS gør det allerede næsten umuligt at optage opkald, og Android bevæger sig langsomt i samme retning. Lad os vide, om du var i stand til at bruge vores metoder til at optage WhatsApp-opkald eller ej. Hvad mener du også om disse nye standarder for beskyttelse af personlige oplysninger, som forhindrer brugere i at optage dine opkald? Smid dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.