Sådan stopper du for irriterende Windows 10-opdateringer

29. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Microsofts beslutning om at sende regelmæssige opdateringer til Windows-computere med Windows 10 var prisværdig, da Microsoft tidligere ikke var kendt for at levere regelmæssige opdateringer. Men Windows 10-opdateringerne er blevet så hyppige, at de nu betragtes som en plage. Kombiner opdateringsfrekvensen med det faktum, at Windows automatisk begynder at installere opdateringer på tilfældige tidspunkter, og du har en katastrofe. Jeg hader de nye Windows 10-opdateringer så meget, at jeg har gjort alt for at finde en måde at forhindre dem i at finde sted. Hvis du også er frustreret over de konstante Windows 10-opdateringer, kan du her se, hvordan du kan forhindre Windows 10-opdateringer i at hæmme dit arbejde.

Hvordan Windows 10 Update virker?

Før vi ser, hvordan vi kan deaktivere Windows 10 opdateringer, skal vi først finde ud af, hvordan det virker. Windows har noget, der hedder Orchestrator, som planlægger og downloader opdateringerne.Før opdateringerne installeres, skal Orchestrator få godkendelse fra administratoren og yderligere verificere gruppepolitikken. Vi har allerede set alle mulige tutorials, hvor vi ændrer gruppepolitikken for at afværge Windows-opdatering. Men det triste er, at Windows tilsidesætter sin egen gruppepolitik for at downloade og installere opdateringerne.

Nu er dette en grov forenkling af, hvad der faktisk sker, da jeg ikke ønskede at gå ind i for mange tekniske detaljer. Men jeg håber, at dette kan hjælpe dig med at se, hvorfor Windows 10-opdateringer er blevet sådan et stort problem. Nu hvor du ved det, så lad os deaktivere Windows 10-opdateringerne en gang for alle.

Stop Windows 10-opdateringer med SimpleWall

For at forhindre Windows-opdateringer skal vi bruge et grundlæggende program kaldet SimpleWall. Det SimpleWall gør er, at det blokerer internetadgang fra applikationer og Windows-tjenester. Programmet bruger Window’s native Filtering Platform (WFP) til at overvåge netværksaktivitet og blokerer programmer og tjenester. Fremgangsmåden er ret enkel: Lad ikke Windows’ opdateringstjenester få adgang til internettet, så slipper du for irriterende opdateringer. Her er de trin, du skal bruge for at aktivere SimpleWall til at stoppe Windows 10-opdateringer.

Læs også  Sådan tilføjes eller fjernes kalendere på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Download SimpleWall (gratis med donationer), installer det på din enhed, og giv det de nødvendige tilladelser. Vi har testet appen grundigt, og den er helt sikker. Start nu appen, ogden starter med udvalgte tjenester, som du skal blokere for at stoppe Windows 10-opdateringer.

2. Her skal du klikke på knappen “Enable Filtering” (Aktiver filtrering).

3. Klik dernæst på knappen “Whitelist (allow selected)”. Dette vil deaktivere den oprindelige Windows Firewall og oprette en brugerdefineret Firewall. Du vil muligvis modtage en advarsel om at aktivere Windows Firewall, men ignorer den bare. Nu vil alle Windows-opdateringstjenesterne blive blokeret, da de ikke kan få adgang til internettet.

4. Bemærk, at når du blokerer disse tjenester, kan du begynde at modtage meddelelser om enten at tillade eller blokere internetadgang for forskellige programmer og tjenester. I begyndelsen kan du få mange meddelelser på én gang, da alle disse tjenester vil have forbindelse til internettet. Bloker tålmodigt alle notifikationer, især fra “svchost”, og tjek “disable notifications for this app”.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Du kan også aktivere SimpleWall til at starte automatisk efter hver genstart, så du ikke behøver at starte programmet manuelt, hver gang du starter pc’en. For at gøre det skal du åbne Indstillinger og derefter aktivere indstillingerne “Load on System Startup” og “Start minimized” (Start minimeret).

Nogle få ting at huske på

Mens ovenstående trin vil være nok til at blokere Windows 10-opdateringer. Der er et par ting, du skal huske på, hvis du ikke vil have problemer i fremtiden”

  • Du skal give administratortilladelse hver gang pc’en genstarter.
  • Du kan få problemer, når du opretter forbindelse med en lokal computer på dit netværk. Du kan løse dette ved at klikke på deaktivere filtrering i appen, så genopretter den Windows Firewall.
  • Appen blokerer ikke kun Windows 10-opdateringstjenester, men den blokerer muligvis også andre vigtige tjenester, som du bruger.
  • Du skal være opmærksom, når du får meddelelser om “app ønsker at oprette forbindelse til internettet”. Du vil f.eks. gerne tillade Cortana eller Edge at oprette forbindelse til internettet, hvis du bruger dem. Bare sørg for at tillade Windows Defender-tjenesten (msmpeng.exe), da den vil holde din pc’s sikkerhed opdateret.
Læs også  Sådan administreres COVID-19 eksponeringsmeddelelser på iPhone

SE OGSÅ: 7 bedste Android-emulatorer til Windows 10

Slip af med konstante Windows 10-opdateringsmeddelelser

Så sådan kan vi stoppe Windows 10-opdateringer fra at genere os. Jeg vil anbefale, at du kun bruger denne metode, hvis du ved, hvad du gør, da SimpleWall kan blokere alle programmer fra at få adgang til internettet. I de rigtige hænder kan det være et kraftfuldt værktøj, da det vil give brugerne mulighed for at blokere sporingstjenester, Microsoft telemetri-tjenester og enhver anden app, som du ønsker at blokere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvis du ikke ved, hvad du gør, kan du ende med at blokere vigtige tjenester, hvilket kan hæmme din Windows-oplevelse. Så sørg for at vide, hvad du gør, før du begynder at blokere tjenester til højre og venstre. Hvis du støder på problemer, mens du bruger denne app, kan du stille dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor, og vi vil med glæde hjælpe dig.