Sådan installerer du Android Q Beta på enheder, der ikke er Pixel-enheder

30. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Google foretager store ændringer i Androids centrale arbejdsmekanisme for at give hurtigere opdateringer til alle Android-brugere. Med Android Oreo konceptualiserede Google Treble, som lovede at bringe hurtigere vedtagelse til nyere Android-versioner. Ved at fortsætte udviklingen har Google i år frigivet Android Q Beta GSI, som kan installeres på alle Treble-aktiverede enheder. Så i denne artikel vil vi lære, hvordan vi kan installere Android Q GSI og smage på den nye Android-oplevelse, længe før den officielle udgivelse.

Ting du skal vide, før du installerer GSI

Google har leveret Android Q Beta GSI-billederne her, med installationsvejledning og det hele. I vores test startede Poco F1 dog ikke op efter at have flashet den officielle GSI. Google anbefaler, at enheden skal køre Android Pie med korrekt VNDK-implementering. Så det afhænger af enhedsproducenterne, om de har implementeret de centrale ændringer som anvist af Google.

Ikke desto mindre har XDA-udvikleren erfanoabdi porteret GSI’en med masser af hacks for at få den til at fungere på flere enheder. Der er selvfølgelig en del fejl, men hvis du vil prøve Android Q GSI, kan du følge denne vejledning. Husk på, at processen er ret teknisk og kræver en dyb forståelse af Android. Hvis du ikke er velbevandret i de forskellige lag af Android og aldrig har flashet noget på din smartphone, skal du IKKE gå videre.

Bemærk: Denne proces er ikke beregnet til din primære enhed, da din enhed kan gå i stykker under installationen. Desuden vil installationen af Android GSI medføre tab af data på din telefon. Så vi anbefaler, at du kun prøver dette på en sekundær enhed, der kun er beregnet til testformål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer Android Q Beta på enhver Android-enhed

Forudsætninger for installation af Android Q GSI

  • Frigjort bootloader
  • Treble-enhed. Vi bruger Poco F1, der kører Pie i vores test.
  • ADB og Fastboot. Du kan følge vores vejledning til at konfigurere ADB.

Nødvendige downloads til installation af Android Q GSI

  • Download Treble Check-appen (gratis) fra Play Store, og tjek, om din enhed understøtter både Treble- og Seamless-opdateringer. Treble-understøttelse er et must for at starte Android Q GSI, mens Seamless-opdatering ikke er et must. Seamless-opdateringer vil dog give oplysninger om, hvordan din enhed er partitioneret. Hvis din enhed ikke understøtter Seamless-opdateringer, betyder det, at din enhed kun er A-partioneret. Og hvis din enhed understøtter sømløse opdateringer, er den A/B-partitioneret. Noter det.
  • Afhængigt af enhedens partition skal du downloade det generiske billede ellerPixel-porterede billede herfra. Sørg for at downloade den nyeste version af GSI image. Jeg vil anbefale at downloade det Pixel-porterede, da det er mere stabilt. Når du har downloadet, skal du sørge for at udpakke .img-filen.
  • Download nu FixZygote og Permissiver v2 fra det samme MEGA-link som nævnt ovenfor.
  • Hvis du bruger Poco F1, skal du downloade den tilpassede leverandør. Standardleverandøren fungerer ikke med GSI, så udviklerne har også ændret leverandøren. På samme måde skal du muligvis søge efter din enheds leverandør i denne Telegram-gruppe.
  • Endelig skal du downloade TWRP recovery til din enhed. Da jeg bruger Poco F1, har jeg downloadet TWRP fra den officielle kilde. Bemærk, at TWRP er enhedsspecifikt, så download den særlige genoprettelse til din enhed herfra.
  • Til sidst bør du have alle disse filer i en mappe.
Læs også  Sådan laver du dine egne emojis: 5 Emoji Maker-apps til brug

Trin til at installere Android Q Beta på enhver Android-smartphone

1. Tilslut din enhed til pc’en, og skriv “adb devices” i kommandolinjen. Sørg for, at din enhed er opført på listen, og skriv derefter “adb reboot bootloader”, og tryk på enter. Det vil starte din enhed op i fastboot-tilstand.

2. Når du er i fastboot-tilstand, skal du skrive “fastboot devices” for at sikre, at enheden registreres af pc’en. Derefter skal du skrive “fastboot flash” recovery og trække TWRP-image til kommandolinjen. Det vil se nogenlunde sådan her ud. Tryk nu på enter.

3. Skriv nu “fastboot boot” og træk derefter TWRP-image og tryk på enter. Din enhed vil nu starte op i TWRP recovery. På det allerførste skærmbillede skal du stryge for at tillade ændringer.

4. Nu skal du en din smartphone trykke på mount, og vælge Cache, System, Vendor og Data.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Endvidere skal du flytte til Wipe og udføre en fabriksnulstilling.

6. Gå igen til Wipe→ Format Data, og skriv ja. Det vil slette alle dine filer fra telefonen, så sørg for at tage en sikkerhedskopi af alle dine filer.

7. Kopier nu alle de downloadede filer på din pc til din enhed. Derefter skal du trykke på Install→ vælge Vendor-filen og stryge til flash.

8. Tryk nu på Installér, og vælg “Install Image” nederst. Herefter skal du vælge den udtrukne .img-fil og vælge System i menuen. Stryg nu for at flashe.

Artiklen fortsætter under annoncen

9. Tryk på hjemknappen, og tryk på Installér og flash FixZygote og Permissiver v2 efterfølgende. Når du er færdig med at flashe, skal du trykke på Genstart systemet og derefter vælge Installer ikke på den næste skærm.

Læs også  Sådan installerer du udvidelser til Google Chrome på Android

10. Din enhed starter op med Google-logoet, og det tager ca. 2-3 minutter for den første opstart. Så bevar tålmodigheden.

Er Android Q Beta GSI brugbar?

På nuværende tidspunkt er Android Q GSI uegnet til daglig brug. Der er tonsvis af fejl, hvilket er forventeligt, da det er den allerførste GSI, der er udgivet af Google. Da der er masser af hacks involveret, fungerer selv de grundlæggende funktioner ikke korrekt. Vi kunne ikke tilføje Google-konto eller få adgang til filopbevaring på Poco F1. Selv USB-adgangen er brudt, og vi kunne kun få adgang til det interne lager via TWRP.

Hvis du er en Android-entusiast, der ønsker at prøve det nye Android Q, kan du gå videre og installere det, men lad mig minde dig igen om, at det simpelthen er ubrugeligt på den nuværende tilstand. Du bør vente på yderligere betaer og lade udviklerne få bugt med fejlene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Android Q Timeline

Google har frigivet Android Q Beta 2 nu og frigiver Beta 3 i den første uge af maj, sandsynligvis på Google I/O. Der vil være i alt 6 Beta’er, og den endelige stabile version vil blive frigivet i august. Så ja, der går ret lang tid, før vi får noget, der ligner en daglig driver. Ikke desto mindre er det ret spændende at starte Android Q op langt før udgivelsesdatoen, og det baner vejen for hurtigere Android-opdateringer og viser styrken i Treble.

SE OGSÅ:

SE OGSÅ: Her er de telefoner, der får Android Q

Installer Android Q Beta på enhver Android-smartphone

Så dette var vores bud på, hvordan du installerer Android Q GSI på enhver Treble-aktiveret smartphone. Selv om oplevelsen ikke var god overhovedet, er det helt sikkert banebrydende for hele Android-økosystemet. Vi håber, at udviklingen fortsætter, og at Android-brugere ikke bliver ydmyget af Apple hvert år for Android’s manglende OS-anvendelsesrate. Så til sidst, har du lyst til at grave videre i Android Q? Vi anbefaler, at du venter et par måneder og derefter installerer for at få en bedre Android Q-oplevelse. Hvis du har nogle spørgsmål vedrørende installationsprocessen, eller hvis du ikke kan finde sælgerfilen til din enhed, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil forsøge at hjælpe dig.

Artiklen fortsætter under annoncen