Sådan fjernes placeringsdata fra fotos og videoer i iOS 13

Sådan fjernes placeringsdata fra fotos og videoer i iOS 13

22. november 2020 Slået fra Af Mathias

Næsten meget på den forventede linje har Apple fordoblet sikkerhed og privatliv i iOS 13. En af mine yndlingsfunktioner i den seneste iteration af iOS er muligheden for at udslette geotags fra billeder. Ikke at der ikke var nogen måde at udslette placeringsmetadataene fra fotos før, processen er blevet lidt mere ligetil nu. I betragtning af sikkerhedstruslerne og det faktum, at hvor onde gerere kan udnytte geotags, ser det ud til at være et skridt i den rigtige retning. Så hvis du er villig til at dele nogle af dine yndlingsbilleder på sociale medier eller andre platforme uden geotags, men ikke er sikker på, hvordan du fjerner placeringsdata fra fotos og videoer i iOS 13 eller iPadOS 13, er denne hurtige guide noget for dig.

Sådan deler du fotos og videoer uden geotags på iPhone og iPad

For ukendte er de optagede billeder og klip på iPhone eller iPad indeholder masser af oplysninger, herunder placeringen, hvor de blev fanget. Denne info kaldes metadata. Ved hjælp af fotos med geolokaliseringskoordinater, der er tagget i EXIF-data, kan alle finde ud af, hvor billederne blev skudt (som muligvis giver nok kundeemner om, hvor du befinder dig). Bortset fra sikkerhed spiller metadata en vigtig rolle i organiseringen af dit fotobibliotek, så du nemt kan få adgang til bestemte billeder taget på et bestemt sted eller på en bestemt dato / måned / år. Med det sagt, lad os finde ud af den rigtige måde at dele fotos og videoer uden placeringsdata på iPhone og iPad!

  1. Start Fotos app på din iPhone eller iPad.
Læs også  Sådan får du desktop-widgets på Chromebook

Open Photos app on your iOS device

2. Vælg nu det / de fotos eller videoer, du vil dele. Når du deler et enkelt billede, skal du blot vælge det og derefter trykke på deleknappen. Hvis du deler mere end et billede, skal du trykke på Vælg øverst til højre og vælg derefter dem, du vil dele. Derefter skal du trykke på knappen Share .

Select and share photos

3. I delearket skal du trykke på “Indstillinger” placeret lige ved siden af det sted, hvor dit billede blev taget.

Tap on Options in the share sheet

4. Sluk for kontakten ved siden af Placering , og tryk derefter på Udført øverst til højre for at bekræfte. Tap on Options in the share sheet

Bemærk: På netop denne skærm skal du se en indstilling kaldet All Photos Data , som giver dig mulighed for at dele dine fotos i original kvalitet sammen med redigeringshistorik og metadata via AirDrop. Men for at det skal fungere, skal du holde indstillingen Placering aktiveret.

5. Gå nu videre og del billederne via dine foretrukne medier som iMessage, Gmail, Twitter, WhatsApp osv.

SE OGSÅ: Sådan redigeres videoer ved hjælp af Photos-appen i iOS 13 og iPadOS 13

Fjern placeringsdata fra dine billeder og videoer med lethed

Nu hvor du kender den hurtige måde at udslette placeringsmetadataene fra dine billeder, skal du sørge for at bruge tricket, især når du deler på sociale netværkssider som Facebook og Instagram. Bortset fra denne nyttige sikkerhedsfunktion har Photos-appen også fået meget forbedrede redigeringsværktøjer, så du kan redigere dine fotos og videoer på din iOS-enhed. Vi har vedhæftet vores guide til det samme ovenfor, så klik på linket for at tjekke det ud.