Steam Deck’s første store problem: Afspilning af populære spil

18. juli 2021 Slået fra Af Mathias

I slutningen af maj gik rygter om, at Valve var på nippet til at præsentere en bærbar spilkonsol i lighed med Nintendo Switch. Næsten to måneder senere leverede Valve Steam Deck. Den er større og kraftigere end Nintendo Switch, men den nye gaming-platform ser ud til at være spændende for fans. Den mærkelige reservationsproces begyndte i fredags på forskellige markeder. Mange gamere klagede på nettet over, at de ikke kunne sætte deres penge ind i deres interesse. Du får ikke lov til at købe konsollen, men kun reservere en med et lille depositum. Du kan til enhver tid skifte mening efter at have betalt de første 5 dollars.

På trods af den tidlige begejstring har Steam Deck måske allerede nu et stort softwareproblem, som Valve skal løse:

Grunden til, at Nintendo slipper af sted med at udgive en ny Switch-version, der ikke har nogen meningsfuld hardwareopgradering, er spillene. Nintendo sidder på en massiv samling af originale titler, som spillerne ønsker. Disse spil er ikke tilgængelige andre steder. Kunderne kan måske ikke lide manglen på hardwareopgraderinger på Switch OLED. Men de vil tolerere det, så længe de kan få Mario og Link.

Artiklen fortsætter under annoncen

Valves nye konsol ser ud til at være en mere formidabel maskine end Switch. Det er i bund og grund en bærbar pc, der skulle kunne køre alle de bedste spil i Steam-butikken. Men det er kun en lille brik i puslespillet.

Læs også  Sådan får du "bekræftet" badge på TikTok

De tidlige Steam Deck-softwareproblemer

Valves Steam har allerede millioner af kunder. Det forklarer den store interesse for Steam Deck. I modsætning til Nintendo kan du spille alle disse Steam-spil på en pc. Så længe hardwaren understøtter det, vil spillene fungere.

Steam Deck er ikke engang ude, og det har allerede et stort softwareproblem, som Valve er nødt til at løse. Ifølge Kotaku kan Steam Deck muligvis ikke køre nogle af Steams mest populære spil. Listen omfatter Destiny 2, Apex Legends, Rainbow Six Siege, og PUBG. Det er et stort problem for en spilkonsol, der starter ved 399 dollars og går op til 649 dollars, afhængigt af lagermulighederne.

Valves nye Steam Deck har bedre hardware end Switch OLED. Derfor giver det dyrere prisskilt mening. Men softwaren kan være et problem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Steam Deck kører et brugerdefineret Valve-operativsystem (SteamOS) baseret på Linux. Oven i det kører Valve en funktion kaldet Proton, der sikrer, at spil kan køre på Linux.

Det er dog et problem at køre de ovennævnte spil på den nuværende Steam Deck-prototype. Tilsyneladende går spillene ned eller fejler ikke længe efter opstart. Kotaku siger, at Steam Deck-softwareproblemet måske allerede har en forklaring. Det er de anti-cheat-systemer, der følger med spillene, som ikke spiller godt på prototyperne. Dette fører til, at spillere bliver “insta-booted” fra multiplayer-servere. Det er den slags problemer, som Valve bliver nødt til at løse, inden Steam Deck kommer i butikkerne.

Læs også  Sådan installerer du Android Q Beta 1 på dine Pixel-enheder

Windows-løsningen

Der findes allerede en uofficiel løsning. Du kan køre den fulde version af Windows 10 på Steam Deck. Valve vil ikke tvinge SteamOS på nogen, og det er en god funktion at have. Men du bliver nødt til at give ekstra penge for Windows, hvis SteamOS ikke lader dig køre dine yndlingsspil.

Artiklen fortsætter under annoncen