Sådan skjuler du apps på Android-enheder

25. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Har du nogensinde haft lyst til at skjule apps for nysgerrige øjne? Det ville ikke overraske os, hvis du har gjort det, for der er en række grunde til at skjule apps. Du har f.eks. en personlig app installeret på din enhed, f.eks. en dating-app, som du ikke ønsker, at andre skal kunne se. Selv om du altid kan låse apps på Android, kan folk stadig se appen, og som vi alle ved, kan verden være ret fordømmende. Så hvis du har tænkt på måder at skjule applikationer på Android på, har vi gode nyheder til dig. Her er flere måder at skjule apps på Android-enheder på.

Skjul apps på Android-enheder (Opdateret juli 2020)

På det seneste er Android-skins blevet leveret med en indbygget mulighed for at skjule apps. Du behøver ikke root eller skal deaktivere apps for at skjule dine vigtige apps på Android. Her har vi nævnt de native metoder, hvor det er relevant, og en generisk metode til alle Android-enheder. Du kan gennemgå trinene fra linket nedenfor.

  1. Skjul apps på OnePlus Android-enheder
  2. Skjul apps på Xiaomi (Mi/Redmi/POCO) Android-enheder
  3. Skjul apps på Realme Android-enheder
  4. Skjul apps på Samsung Android-enheder
  5. Skjul apps på Samsung Android-enheder
  6. Skjul apps på enhver Android-enhed ved hjælp af Launcher
  7. Skjul apps uden at ændre Launcher
  8. Skjul apps på rooterede smartphones

Fjern apps fra App Drawer

1. Skjul apps på OnePlus Android-enheder

1. Stryg opad fra startskærmen for at åbne startmenuen. Nu stryger du til højre, og der åbnes et “Skjult rum”. Her skal du trykke på “+”-knappen.

2. Vælg nu de apps, som du vil skjule på din Android-enhed. Du kan også trykke på 3-punktsmenuen og aktivere en adgangskode for at få adgang til de skjulte apps.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Skjul apps på Xiaomi-enheder (Mi/Redmi/Poco)

1. Åbn Indstillinger og gå til Apps -> App Lock.

2. Stryg derefter til venstre, og flyt til sektionen “Skjulte apps“, der er placeret øverst. Her skal du aktivere toggle for de apps, som du vil skjule. Det var det hele.

3. Skjul apps på Realme Android-enheder

1. Åbn Indstillinger og gå til Privatliv -> App Lock.

Læs også  Sådan indstilles brugerdefineret opladningsanimation på iPhone i iOS 14

2. Indstil nu en privatlivsadgangskode, hvis du ikke allerede har gjort det.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Tryk nu på den app, du vil skjule (jeg skjuler appen Fotos i dette eksempel), og aktiver vipet til adgangskodebekræftelse. Når du har gjort det, vil en mulighed for at skjule ikonet på hjemmeskærmen blive afsløret. Du skal blot aktivere toggle-knappen, og så er du færdig.

4. Skjul apps på Samsung-enheder

1. Stryg opad for at åbne App Drawer (App Drawer) og tryk på 3-punktsmenuen, der er placeret i øverste højre hjørne. Her skal du åbne indstillinger for startskærmen.

2. Gå til menuen “Skjul app”. Her skal du vælge de apps, som du vil skjule, og trykke på “Udført”. Du er færdig.

5. Skjul apps på alle Android-enheder (Stock Android, Motorola, Asus, Pixel, LG)

Hvis du ikke har en indbygget funktion til at skjule apps på din Android-enhed, skal du bruge en launcher fra en tredjepart. Her vil vi vise dig, hvordan du skjuler apps ved hjælp af Lawnchair. Når det er sagt, skal du huske på, at det ikke er en sikker løsning, da alle kan påkalde appen fra Play Store-appen. Så for at beskytte de skjulte apps fuldt ud bør du også bruge en App Locker på din Android-enhed. Når alt dette er sagt, så lad os nu gennemgå trinene.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Først og fremmest skal du downloade Lawnchair (Gratis) og installere det på din Android-enhed.

2. Dernæst skal du trykke og holde på startskærmen og åbne “Hjemmeindstillinger”. Gå nu til afsnittet “Skuffe“.

3. Her skal du trykke på “Skjulte app-genveje” og vælge de apps, som du vil skjule. Umiddelbart vil de valgte apps blive skjult fra din Android-enhed. Det er ret simpelt, ikke?

6. Skjul apps uden at ændre launcher

Hvis du ikke ønsker at ændre din launcher for at skjule apps, kan du bruge en genial måde at skjule appen i app-skuffen på. Du kan simpelthen ændre ikonbilledet til en almindelig app (f.eks. lommeregner eller opkaldsapp), så ingen kan få et glimt af din app. På denne måde vil appen være der i app-skuffen, men skjult i det åbne øje. Sådan kan du gøre det.

Læs også  Sådan spiller du Fortnite på en Chromebook
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Download X Icon Changer (Gratis) og installer det.

2. Nu skal du vælge appen og vælge et ikon fra dens bibliotek og trykke på “Ok” knappen. Det vil nu ændre ikonbilledet fra app-skuffen.

Bemærk: Hvis du kører Android 9 eller 10, kan den ikke ændre ikonbilledet i app-skuffen. I stedet vil den oprette en ny genvej på din startskærm med et nyt billede. Hvis du vil skjule apps på Android 9/10, skal du bruge root, og du kan finde trinene nedenfor.

7. Skjul apps på Android-enheder [Root Required]

1. Først og fremmest skal du installere Hide App (gratis) og ved første kørsel give root-tilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tryk derefter på “+”-knappen og vælg den app, som du vil skjule. Derefter skal du trykke på knappen “Hide” (Skjul).

3. Åbn nu standardstartprogrammet, og du vil ikke finde den blokerede app. Faktisk vil appen også blive utilgængelig fra Play Store. Her kan du f.eks. ikke finde Netflix-appen.

Hold dine apps væk fra nysgerrige øjne

Sådan kan du altså skjule apps på Android-enheder. Vi har nævnt trin for forskellige Android-enheder og også en generisk metode, der gælder for alle Android-enheder. Jeg vil sige, at hvis din smartphone leveres med en indbygget skjult app-funktion, så brug den fuldt ud til din fordel. Anyway, det er alt fra os. Hvis du står over for et problem, så kommenter nedenfor og lad os vide det.

Artiklen fortsætter under annoncen