10 tips til at løse problemet med overophedning af iPhone 12

26. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

iPhone 12 er et bæst i sin egen ret. De førsteklasses specifikationer her suppleres af den robuste A14 Bionic-chip, der udmærker sig både med hensyn til hastighed og effektivitet. Det betyder, at iPhone 12 er godt rustet til at klare alt fra videostreaming til højoktanede spil og omfattende webbrowsing. Men det betyder ikke, at Apples 5G-smartphones er immune over for problemer. For nylig har flere iPhone 12- og 12 Pro-brugere rapporteret om overophedningsproblemer og undret sig over, hvorfor enhederne ofte bliver så varme. Hvis du står over for det samme problem, kan du prøve disse 10 tips til at løse iPhone 12 overophedningsproblemer.

Tips til at løse iPhone 12/ 12 Pro overophedningsproblem (2021)

Før vi tager et kig på metoderne til at løse iPhone 12 overophedningsproblemet, skal vi først grave i problemet og afsløre, hvad der kan være skurken!

Hvad kan årsagen til iPhone 12/12 Pro-overophedningsproblemet være?

Mens nogle brugere rapporterer, at deres iPhone 12 overophedes, mens de oplader, siger andre, at deres enhed bliver varm, selv når de udfører minimale opgaver som browsing eller musikstreaming. Så der ser ud til at være mere end én synder bag dette problem.

Med hensyn til hvad der kunne være løsningen på problemet med overophedning på iPhone 12-serien, skal du tjekke de sædvanlige mistænkte som softwarefejl og strømslugende funktioner. Desuden skal du også sikre dig, at de defekte opladere holder sig væk fra din enhed. Med det i tankerne, lad os gå videre med fejlfindingsguiden!

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Få fjernet det defekte etui

Mange billige og omfangsrige etuier mangler et design til varmeafledning. Som følge heraf har de tendens til at forårsage overophedningsproblemer. Så sørg for, at det etui, du bruger, har et forbedret design til reduktion af varme for at holde enheden kølig.

Vi har lavet flere roundups af de bedste iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max-etuier, herunder klare, bumper-, søde og lædercovers. Hvis du har brug for et etui med et bedre varmeafledningsdesign, skal du tjekke vores lineups.

2. Sørg for at tvinge apps til at lukke, hvis du ikke bruger dem

Nogle mennesker har ikke for vane at lukke apps. Derfor forbliver de åbne i baggrunden i timevis og i nogle tilfælde i dagevis. Disse aktive apps dræner batteriet unødigt, hvilket ofte fører til overophedningsproblemer. Desuden bliver det også den største ødelægger af hurtig batteridrænning og træghed. Derfor giver det god mening at tvinge apps til at afslutte dem, når du har brugt dem.

Stryg opad fra startlinjen, og hold den nede langs midten af skærmen for at få adgang til app-skifteren. Derefter skal du stryge opad på et app-kort for at afslutte appen. Afslut alle de åbne apps.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Sørg for, at du bruger MFi certificerede opladere

Der er alle mulige grunde til, at du altid skal bruge MFi (står for Made for iPhone, iPad og iPod) certificerede opladere. Først og fremmest er certificerede opladere fuldt kompatible. Derfor kan de oplade din iPhone hurtigere og med den nødvendige effektivitet. Og for det andet er de godkendte opladere bedre rustet til at håndtere trusler som overophedning, overstrøm og kortslutning.

Falske eller ucertificerede opladere giver derimod en langsom opladning og er mere udsat for problemer som overophedning og kortslutning. For ikke at nævne, at de også er de største syndere bag fejlen “Accessory may not be supported”. Så hold dig altid væk fra ucertificerede opladere.

4. Hard reset din iPhone 12 for at løse problemet med overophedning

Hver gang jeg støder på et almindeligt/forskelligt iOS-problem, sørger jeg for at prøve en hard reset på min iPhone. Oftest hjælper det mig med at fejlfinde problemet. I betragtning af hvor pålidelig denne metode er, foreslår jeg, at du giver den et skud for at løse iPhone 12 overophedningsproblemet. Credit: Apple

Læs også  Guide: Juster tastatur-lysstyrke på din M1 MacBook

Tryk på knappen for højere lydstyrke og slip den. Derefter skal du trykke på knappen for nedadgående lydstyrke og slippe den. Derefter skal du holde sideknappen nede, indtil Apple-logoet vises. Når din iPhone 12 er genstartet, skal du prøve at bruge den i et stykke tid for at kontrollere, om du har fået bugt med problemet med overophedning.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Deaktiver appopdatering i baggrunden

Selv om opdatering af baggrundsapps måske ikke ser ud til at have en direkte indvirkning på overophedningsproblemet, udløser det problemet bag kulissen. Den kontinuerlige opdatering af baggrundsapps dræber mere batteri. Og når batteriet er tvunget til at gøre det tunge arbejde på grund af overdrevent strømforbrug, opstår overophedningsproblemet.

Gå til appen Indstillinger på din iPhone -> Generelt -> Opdatering af baggrundsapplikationer. Nu kan du enten helt slå baggrundsappopdatering fra på din iOS-enhed eller tillade, at kun nogle få vigtige apps opdateres i baggrunden. Jeg vil foreslå, at du slår det fra lige nu. Hvis det løser problemet, kan du senere tillade, at nogle vigtige apps opdateres i baggrunden.

For dem, der ikke er bekendt med det, gør baggrundsappopdatering det muligt for apps at køre problemfrit. Det er derfor, at det er slået til som standard.

6. Stop kontinuerlig lokationssporing

Hvis du ikke bruger lokationssporing smart, dræner den meget batteri på din iPhone. Og på grund af det store batteridræn vil iPhone 12 til sidst begynde at overophede. Så du må aldrig undlade at stoppe lokationssporing på din iOS-enhed, når den ikke er i brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naviger til Indstillinger-appen på din iOS-enhed -> Privatliv -> Lokalitetstjenester. Slå nu kontakten Placeringstjenester fra for at deaktivere den helt og holdent. Hvis du ikke ønsker at deaktivere den, skal du kun tillade, at bestemte apps kan spore din placering. For bedre kontrol tilbyder iOS tre muligheder at vælge imellem:

  • Aldrig: Forhindrer en app i at bruge dine lokaliseringsdata.
  • Spørg næste gang: Tving en app til at spørge dig, hver gang den skal spore din placering.
  • Mens du bruger appen: Tillad kun en app at få adgang til din placering, når du bruger den.

7. Opdater alle apps, og fjern alle de lagerslugende filer

Det er ingen hemmelighed, at forældede apps er problematiske. De har en tendens til at gå uventet ned, fryse en gang imellem og spiller en vigtig rolle i at gøre enheden langsommere. Desuden virker deres strømslugende natur som en katalysator i udløsningen af overophedningsproblemer på iPhone 12. Så sørg for, at apps altid er opdateret til den nyeste version.

Hvis der er apps, der ikke har fået opdatering i et stykke tid, skal du slette dem, da de kan stå bag dette problem. Bortset fra det vil jeg også anbefale, at du optimerer lagerpladsen på din iOS-enhed ved at rydde op i alle de lagerslugende filer. En overfyldt lagerplads får enheden til at blive træg, og det inviterer til to andre store problemer, herunder uventet batteridræn og overophedning.

iOS lader dig opdatere apps automatisk. Så hvis du ofte glemmer at opdatere apps på din iPhone, skal du sørge for at bruge den automatiske opdateringsfunktion. Gå til appen Indstillinger -> App Store. Slå nu kontakten til højre ved siden af App-opdateringer til. Desuden kan du også vælge at opdatere apps manuelt. Det gør du ved at gå til App Store -> din profil. På dette skærmbillede får du mulighed for at opdatere én app ad gangen eller opdatere alle apps på én gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før du fjerner rod på din iPhone 12, skal du gå over til Appen Indstillinger -> Generelt -> iPhone Storage. Her kan du se en oversigt over, hvordan lagerpladsen er blevet brugt på din iPhone 12. Du kan også se nærmere på alle apps og den mængde lagerplads, som hver enkelt bruger på enheden.

Læs også  3 hurtige måder at flette iCloud-kalendere på Mac på

Når du har tjekket lagerforbruget, skal du rydde op i de overflødige filer og ubrugelige skærmbilleder. Sørg desuden for at slette alle de apps, som du næsten ikke bruger.

8. Nulstil alle indstillinger

At fjerne de eksisterende indstillinger og sætte enheden til fabriksindstillingerne er den slags løsning, der er praktisk, når du har med komplekse iOS-problemer at gøre. Det er grunden til, at jeg aldrig går glip af det. Bemærk, at når du nulstiller din enhed, fjerner iOS kun de eksisterende indstillinger, herunder Wi-Fi- og websideindstillinger. Alle dine apps, medier og data forbliver sikre, så du behøver ikke at bekymre dig om at miste noget.

Naviger til appen Indstillinger på din iPhone -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil alle indstillinger. Indtast nu din enheds adgangskode, og tryk på Nulstil alle indstillinger igen for at afslutte. Dette skulle helt sikkert hjælpe med at løse problemet med overophedning på din iPhone 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

9. Opdater software

Hvis din iPhone 12 stadig overopheder, og ingen af de ovennævnte løsninger virker til at løse problemet, kan problemet skyldes en softwarefejl. Apple frigiver softwareopdateringer ret ofte for at rette fejl og også forbedre den generelle ydeevne. Så der er en stor chance for, at softwareopdateringen kan hjælpe med at løse problemet med iPhone 12-overophedning.

Åbn appen Indstillinger på din iPhone -> Generelt -> Softwareopdatering. Nu vil iOS kontrollere, om der er en softwareopdatering tilgængelig. Hvis opdateringen er tilgængelig, skal du downloade og installere den for at løse problemet.

10. Gendan enheden som ny

Gendannelse af enheden som ny anses for at være den sidste udvej, så du bør gå forsigtigt frem med denne løsning. Det vil slette alle eksisterende data på din enhed, herunder fotos, videoer og musik. Sørg derfor for at tage backup af hele din enhed, før du vælger denne radikale løsning.

Tilslut iPhone til din computer og start Finder (i macOS Catalina eller senere) eller iTunes (i macOS Mojave eller tidligere eller Windows). Herefter skal du vælge enheden. Klik derefter på Gendan iPhone. Følg derefter instruktionerne for at gendanne din iOS-enhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er værd at bemærke, at du også kan gendanne din iPhone 12 uden en computer. Det gør du ved at navigere til Appen Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold og alle indstillinger. Når du har slettet din iPhone med succes, skal du konfigurere den igen ved at følge instruktionerne på skærmen. Undervejs vil iOS lade dig gendanne den fra din iCloud-backup.

BONUS: Hvis intet virker, skal du kontakte Apple Support

Hvis ingen af de ovennævnte løsninger virker til at løse problemet med overophedning på din iPhone 12 eller iPhone 12 Pro, skal du kontakte Apple Support uden forsinkelse. Der kan være hardwareproblemer med din enhed. Der er stor chance for, at det er batteriet, der er fejlen. Så det ville være hensigtsmæssigt at kontakte den tekniske support og få løst problemet tidligst muligt.

Tips og tricks til fejlfinding af iPhone 12 Overophedningsproblem

Nå, det er alt, hvad der er at sige! Forhåbentlig har du fundet løsningen på problemet med overophedning på din iPhone 12, 12 mini eller 12 Pro/ Pro Max. Jeg er nysgerrig efter at vide, hvilken løsning der virkede for at hjælpe dig med at løse problemet med overophedning på din iPhone 12. Er det den simple hårde nulstilling eller softwareopdatering eller udskiftning af den defekte oplader, der har virket for dig? Sørg for at lade mig vide din feedback. Desuden, hvis der er nogen relaterede spørgsmål, der kører i dit sind, så lad os vide det i kommentarfeltet.