Sådan deles Notes-appmapper på iPhone, iPad og Mac

20. november 2020 Slået fra Af Mathias

Apple Notes har været en af mine foretrukne lagerapps af flere grunde. Uanset om det er den brede vifte af brugervenlige funktioner eller intuitiv brugergrænseflade, har appen alt dækket for at give de bedste tredjepartsnote-apps en løb for deres penge. Og med ankomsten af iOS 13 og macOS Catalina er det blevet endnu bedre. Blandt mange nye funktioner, der har prydet Apples notatapp, er det, der har fanget mine øjne, muligheden for at dele Notes-appmapper på iPhone, iPad og Mac, hvilket kan gå langt med at forbedre samarbejdet. I denne artikel vil vi vise dig, at du nemt kan dele mapper i Notes-appen.

Sådan deler du mapper i Notes-appen på iPhone, iPad og Mac

Du kan invitere så mange mennesker, som du vil, til din delt Notes-mappe. Efter at have accepteret din invitation, kan de foretage ændringer i mapperne og samarbejde problemfrit. Med realtidsadvarsler holder appen alle i løkken om de seneste ændringer. Bare hvis du ikke vil have nogen til at redigere Notes-mappen, kan du vælge at give skrivebeskyttet tilladelse. Med det sagt, lad os finde ud af, hvordan deling af mapper fungerer i Notes-appen til iOS 13, iPadOS 13 og macOS Catalina.

Deling af mapper i Notes-appen på iOS 13 og iPadOS 13

Bemærk: Husk, at din enhed skal køre iOS 13 eller iPadOS 13 for ikke kun at dele en mappe, men også acceptere en invitation til at samarbejde. Bemærk også, at du først skal fjerne låsen, før du deler de adgangskodebeskyttede noter. For at gøre det skal du trykke på knappen Del på din iOS-enhed eller låseknappen på din Mac og vælge Fjern lås.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan ved du, om nogen har blokeret dig på WhatsApp

1. Start Notes-appen på din iPhone eller iPad og åbn en mappe .

Open Notes app on your iOS device

2. Tryk nu på det lille cirkelikon med tre prikker øverst til højre på skærmen.

Tap on the tiny circled icon at top right

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Vælg derefter “Tilføj personer” i menuen.

Hit Add People in the menu

4. Herefter kan du nu, afhængigt af dine behov, vælge at lade folk kun se indholdet eller lade dem foretage ændringer. Som standard kan de se og redigere indholdet. For at gøre det skal du trykke på Share Options og derefter vælge den foretrukne mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize sharing options

5. Tryk derefter på tilbage-knappen . Vælg derefter, hvordan du vil sende din invitation. For eksempel kan du sende invitationen via iMessage, e-mail eller et andet foretrukket medium. Som nævnt ovenfor har du friheden til at invitere flere personer til din delte Notes-mappe.

Select the desired option to send invitation for collaboration on Shared folder

Bemærk: Alternativt kan du blot stryge til venstre fra højre i den respektive notesmappe og vælge knappen Tilføj personer. Del derefter mappen som normalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deling af mapper i Notes-appen på macOS Catalina

1. Åbn Notes-appen og vælg mappen du vil dele. Klik derefter på knappen Tilføj personer på værktøjslinjen, og vælg mappemuligheden i menuen.

Hit Add people button in the Notes app for Catalina

2. Klik derefter på drop-down pileknappen for at konfigurere delingsindstillingerne. Derefter kan du give redigering eller kun visningstilladelse. Derefter skal du dele mappen ved hjælp af dit foretrukne medium.

Share Folders in Notes App on macOS Catalina

Artiklen fortsætter under annoncen

Del notatmapper let på iOS 13 og macOS Catalina …

Så det er hvordan du kan føje folk til din delte Notes-mappe til problemfrit samarbejde på tværs af macOS og iOS-enheder. Jeg har fundet denne funktion en tidsbestemt tilføjelse til app’en til notering. Hvis der er nogen ulempe, skal det være den begrænsning, som Apple har pålagt. Jeg tror, det ville have været bedre, hvis Apple havde tilladt selv brugere af ældre iOS-versioner som iOS 12 eller iOS 11 at samarbejde om den delte note. Under alle omstændigheder, lad mig vide dine tanker om det, og hvad er de ændringer, du stadig vil se i appen.