Sådan tvinger du mørk tilstand på websider i Google Chrome

18. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det er ikke så underligt, at Google er på en mission for at få mørk tilstand, da flere og flere Google-apps får understøttelse af mørk tilstand i deres seneste opdateringer. Chrome fik for nylig det mørke tema på alle platforme, og nu kommer Google med en funktion, der tvinger alle websider derude til at blive mørke.

Note: Funktionen er tilgængelig i den stabile version af Chrome i en mere grundlæggende form under navnet “Android web contents dark mode”.

Enable Forced Dark Mode in Google Chrome

1. For at komme i gang skal du downloade den nyeste version af Google Chrome Canary. For de uindviede frigiver Google alle sine eksperimentelle funktioner til Canary-versionen for at teste funktionens gennemførlighed og effektivitet. Vær opmærksom på, at Chrome Canary-versionen til tider kan være ustabil, og at du måske vil bemærke nogle få lejlighedsvise hikkefejl.

2. Åbn Chrome Canary, og skriv chrome://flags i adresselinjen. På denne side finder du alle tilgængelige og ikke tilgængelige Chrome-flag, der nogensinde er lavet af Google. Søg efter “Force Dark Mode for Web Contents” i det søgefelt, der er tilgængeligt på siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du gør det, vil du se en rullemenu, hvor der står Standard. Tryk på den, og vælg Aktiveret. Du får også andre muligheder som Enabled med simpel HSL-baseret inversion, CIELAB-baseret inversion, selektiv billedinversion, selektiv inversion af ikke-billedelementer og selektiv inversion af alt.

Jeg prøvede nogle af disse, men den simple Enabled fungerede bedst for mig. Du er velkommen til at eksperimentere med disse muligheder og vælge den, der visuelt tilfredsstiller dig. Når du vælger en af de ovennævnte muligheder, bliver du bedt om at genstarte webbrowseren. Den valgte indstilling vil blive anvendt, når du genstarter din browser.

Læs også  Sådan aktiveres mørk tilstand på Chromebook

Det bedste er, at dette Chrome-flag ikke er begrænset til Android. Det fungerer fint med iOS, Mac og Windows . Trinene til aktivering af tvungen mørk tilstand er stort set de samme uanset platformene. Nedenfor er et skærmbillede af, hvordan vores websted ser ud med tvungen mørk tilstand på en Windows-pc.

Jeg håber bare, at Google ikke opgiver dette flag og tilføjer det til andre versioner af Google Chrome meget snart. Så hvad synes du om Googles forsøg på at gøre alting mørkt? Fortæl os det i kommentarerne.

Artiklen fortsætter under annoncen