Sådan styrer du din pc med Google Assistant

18. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Windows 10 har allerede Cortana som stemmeassistent, men mange brugere foretrækker Google Assistant på grund af det store antal funktioner og den stærke evne til at tilpasse sig ethvert økosystem. Det triste er dog, at Google Assistant ikke er tilgængelig på stationære computere undtagen Chromebooks, og det er skuffende. Ikke desto mindre skal du ikke være modløs, da vi bringer dig en dybdegående guide til, hvordan du styrer din pc med Google Assistant. I denne artikel har jeg nævnt nogle smarte måder at styre din computer på med enhver Android-smartphone, Google Home, Mini, Nest Hub osv. Så lad os uden videre gå videre og lære, hvordan du styrer din pc med stemmekommandoer.

1. Styr din pc med Google Assistant

Før vi begynder, vil jeg gerne skitsere den grundlæggende præmis for denne vejledning. Vi bruger en Android-smartphone til at styre en Windows 10-pc. Og til det formål bruger vi Pushbullet- og IFTTT-apps på mobilenheden og Push2Run-applikationen på computeren. Push2Run er udviklet af Rob Latour, og det er helt gratis at bruge. Appen er designet til at automatisere opgaver ved hjælp af stemmekommandoer, og det er den fremragende til. Så her er opdelingen af vores opgaveflow: Stemmekommando via Google Assistant -> IFTTT -> Pushbullet -> Push2Run på PC -> Endelig udførelse af opgaven på PC. Nu hvor du har fået den grundlæggende idé, så lad os gå i gang.

1. Først og fremmest skal du installere både Pushbullet (Gratis) og IFTTT (Gratis) apps på din Android-enhed. Herefter skal du logge ind med din Google-konto på begge apps og tillade de nødvendige tilladelser. Sørg for, at du bruger den samme Google-konto på tværs af alle apps og platforme.

2. Åbn derefter Pushbullet og IFTTT’s websted på din pc, og log ind med den samme Google-konto.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du har gjort det, skal du nu downloade og installere programmet Push2Run (Gratis) på din computer. Du har næsten oprettet basen, nu går vi til de afgørende trin.

4. Klik på dette link for at åbne din Pushbullets kontoside. Rul nu ned og kigge efter “Access Tokens”. Derefter skal du klikke på knappen “Create Access Token” (Opret adgangstoken), og den vil tilbyde dig en streng af nøgleværdier. Kopier dette token, og sørg for, at du ikke deler det med nogen.

5. Åbn nu Push2Run-applikationen på din pc, og gennemgå den indledende opsætning. I den første dialogboks skal du vælge “Pushbullet” i menuen til venstre og afkrydse feltet for “Enable Pushbullet”. Derefter indsætter du det kopierede token (fra trin 4) i Pushbullet API-feltet. Kopier derefter det, der står i feltet “Title Filter”, og klik på knappen “Ok”.

6. Klik nu på dette link for at oprette en IFTTT-opgave. Herefter klikker du på “+”-knappen og søger derefter efter “Google Assistant”. Klik på den, og vælg derefter “Sig en sætning med en tekstingrediens”.

7. På den næste side skal du indtaste de stemmekommandoer, som du vil bruge til at oprette forbindelse til din pc. Jeg har valgt disse kommandoer til at ringe til min pc, mendu kan vælge dit eget sæt kommandoer. Indtil videre vil jeg dog råde dig til at følge mine stemmekommandoer, bare så alt fungerer uden problemer. Husk på, at “$”-tegnet er den opgave, som du beder din computer om at udføre. Til sidst skal du klikke på knappen “Create Trigger” (Opret udløser).

Bemærk: Hvis den viser nogle Google Assistant-relaterede fejl, skal du åbne denne IFTTT Settings-side og klikke på knappen “Edit” (Rediger). Godkend nu en ny brug af Google Assistant fra din konto.

8. Gå nu til næste side, klik på “then that” delen af sætningen. Her skal du søge efter “Pushbullet” og åbne den. Derefter skal du klikke på “Push a Note”. Herefter indsætter du den kopierede tekst fra trin 5 (Title Filter) i feltet “Title” Til sidst klikker du på knappen “Create Action”

9. Du er næsten færdig. Du kan give et forsøg ved at sige “OK Google tell my computer to open the calculator”. Lommeregner-appen skulle åbne på din pc uden problemer. Hvis alt er sat korrekt op, bør du også se “Pushbullet connection is good” i den nederste bjælke i Push2Run-appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Opret Push2Run-opgaver

Nu, hvor du har haft succes med at forbinde Google Assistant med din pc, kan du oprette opgaver, som du gerne vil udføre med en stemmekommando. I dette afsnit viser jeg dig for eksempel, hvordan du åbner GEAR-online-webstedet på pc’en med Google Assistant. Så er vi i gang.

1. Åbn Push2Run-appen, og klik på “Actions” i menuen. Her skal du klikke på “Add”.

2. Dette er det vindue, hvor du skal definere alt. Du kan give en beskrivelse af din opgave, f.eks. GEAR-online. Dernæst skal du under feltet “Listen for” indtaste den stemmekommando, som du sandsynligvis vil sige. Jeg har f.eks. indtastet: open beebom, open beebom.com, open beebom website. Du kan gå til enhver længde, ikke sandt? Derefter skal du i afsnittet “Open” (Åbn) indtaste URL’en direkte. Sørg for, at URL’erne har HTTP eller www initializer. Derefter trykker du på “OK”-knappen.

3. Nu skal du tænde for skiftekontakten i hovedvinduet og tilkalde Google Assistant. Sig blot “fortæl min computer at åbne beebom”, og din pc vil straks åbne webstedet i standardbrowseren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Vi har forsøgt at åbne flere websteder via Chrome, men det virkede ikke på grund af nogle fejl enten i Push2Run eller Windows 10. Så vi ændrede standardwebbrowseren til Microsoft Edge, og det begyndte at fungere upåklageligt. Hvis du vil ændre standardbrowseren fra Windows-indstillingerne, skal du åbne Indstillinger -> Apps -> Standard Apps -> Web Browser.

4. Hvis du ønsker at søge efter noget og ikke et bestemt websted, kan du oprette en anden opgave. Behold beskrivelsen som du ønsker, og ændre kommandoen “listen for” til noget i stil med dette: look for $, search for $, hvor $ er den forespørgsel, du søger efter. Og i afsnittet “Open” indsætter du dette i afsnittet “Open”: http://www.google.com/search?q=$. Det vil sørge for, at søgeresultaterne er fra Google. Tilkald nu din assistent: “fortæl min computer, at den skal søge efter GEAR-online-videoer”, og så har du det.

Læs også  Ryd browserhistorik med tastaturgenveje på Chrome, Firefox, Edge

5. På samme måde er her et andet eksempel på at bede assistenten om at afspille en sang på din pc via YouTube. Vi har brugt DuckDuckGo’s quick play URL-funktion. Her er “Open”-feltet, som du kan kopiere: https://duckduckgo.com/?q=!ducky+$+site%3Ayoutube.com

6. Dette er det sidste eksempel i denne artikel. Lad os sige, at du ønsker at lukke din computer ned med Google Assistant. Det er endnu nemmere. Behold Open-feltet som shutdown.exe og parametre som /s /t 10 /c "requested by Google Assistant". Her bruger vi det oprindelige program shutdown.exe til at slukke computeren og giver en masse parametre for at formidle en bestemt besked.

Artiklen fortsætter under annoncen

/s betyder nedlukning

/t 10 betyder nedlukning efter en timeout på 10 sekunder

/c er en syntaks for kommentarer, som vises før nedlukning

Bemærk: Da denne opgave ændrer pc’ens tilstand, kræver den Admin-tilladelse. Så for at give den skal du klikke på menuen “Actions” og give “Push2Run Administrator Privilege”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad mere kan vi gøre?

I ovenstående eksempler har jeg vist dig, hvordan du kan interagere med browsere og systemprogrammer. Men der er meget mere at lære om anden syntaks og tredjepartsprogrammer. Du kan f.eks. indstille lydstyrken med en stemmekommando, afspille/pause videoer i VLC-afspilleren, opdatere din indkøbsliste i en notesblok og meget mere. Jeg har ikke engang nævnt Batch- og Powershell-integration med Push2Run. Det ville tage PC-automatisering til endnu større højder. I de kommende dage vil jeg bringe mere dybdegående tutorials, så vi kan interagere med alle Windows-komponenter med blot en stemmekommando. Indtil videre har udvikleren bag Push2Run et par færdige eksempelkort, som du blot kan importere til appen.

Styr din Windows-pc med Google Assistant som en professionel

Så det var vores dybe dyk i, hvordan vi kan styre Windows-computere med Google Assistant. Push2Run-appen er simpelthen fænomenal og har gjort automatiseringsprocessen meget mere problemfri. Så hvis du kan lide applikationen, så overvej at donere til udvikleren her. Anyway, det er alt fra os. Hvis du har lært nye ting af artiklen og ønsker at se lignende tutorials i fremtiden, så kommenter nedenfor og lad os vide det. Og hvis du står over for et problem, så lad os vide det i kommentarfeltet.