Safari kører langsomt efter macOS Catalina-opdatering? Her er løsningen

20. september 2020 1 Af Mathias

Safari forbliver min go-to-webbrowser på tværs af Apple-enheder, herunder Mac, for at være mere sikker og mindre ressourcestyrende i modsætning til Chrome. Mens webbrowseren muligvis ikke har en masse nye funktioner i macOS Catalina, har den bestemt fået pæne forbedringer som svage adgangskodeadvarsler og en opdateret startside. Når det er sagt, har nogle Mac-brugere rapporteret, at Safari kører temmelig langsomt efter opdatering af macOS Catalina. Selvom jeg er heldig at have ikke stået over for dette problem, kan jeg bekræfte, at et par af mine venner er stødt på det. Hvis du også har fundet din Mac involveret i den, lad os prøve nogle bæredygtige løsninger til at fremskynde Safari i macOS Catalina på Mac!

8 tip til at fremskynde Safari i macOS Catalina på Mac

Da problemet måske kræver, at du tager nogle hårde forholdsregler, ville det være bedre, hvis du først taler om alle de vigtige ting.

Så hvordan skal vi fremskynde Safari til macOS?

Første ting først skal vi prøve en lang række tricks til fejlfinding af den trægte Safari på Mac. For at nævne nogle få slipper vi for alle Flash-plugins og udvidelser. Selvom jeg aldrig tvivler på deres anvendelighed, bremser de ofte webbrowseren og endda får den til at gå ned til tider. Derudover vil vi også udslette al eksisterende cache sammen med alle webstedsdata, der muligvis har stablet sig over tid. Det er bare for at sikre, at Safari forbliver let og fuldstændig klar til at køre så glat, som den er kendt for. Med det sagt, lad os komme i gang med guiden, skal vi?

1. Deaktiver Safari Extensions

Jeg får det. Safari-udvidelser leverer lang tid med at give en mere tilpasset web-browsing-oplevelse. Som en person, der elsker personlig browsing, har jeg altid elsket at bruge dem. Selvom jeg er en stor fan af dem, sørger jeg for ikke at overdrive, da brug af for mange udvidelser kan få webbrowseren til at bremse. Så det første trick, vi skal prøve, er at deaktivere alle de udvidelser eller dem, som du ikke bruger.

Artiklen fortsætter under annoncen
  1. Start Safari på din Mac -> Safari-menu -> Indstillinger.

Choose Safari Preferences

2. Klik nu på fanen Extensions , og fjern derefter afkrydsningsfeltet til alle Safari-udvidelser eller dem, du ikke længere bruger.

Uncheck the box for each extension in Safari

Når du har deaktiveret udvidelser, skal du afslutte Safari. Klik blot på Apple-menuen -> Force Quit -> Safari -> Force Quit. Genstart derefter din Mac.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Deaktiver plugins

Det er ingen hemmelighed, at plugins gør webbrowseren langsom og endda får den til at stoppe uventet til tider. For ikke at nævne, de er også kendt for at forhindre download af filer nogle gange. Så det ville være bedre at deaktivere dem til fordel for glat ydeevne.

Læs også  Sådan deaktiverer du Windows 10 Låseskærm

1. Start Safari på din Mac -> Safari-menu -> Indstillinger.

Choose Safari Preferences

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik nu på Websites fanen og fjern markeringen i feltet til venstre for plug-in navn.

Uncheck the box for specific plugins

Nu skal du afslutte Safari som normalt. Start derefter den igen for at se, om webbrowseren kan køre problemfrit.

3. Fjern alle webstedsdata

Når jeg finder Safari ude af stand til at levere den ønskede ydeevne eller synes at være ret træg, forbliver webstedsdata et af mine mål. Det er fordi de bliver problematiske efter et stykke tid, hvis de ikke fjernes hyppigt. Så jeg vil heller ikke lade det slippe væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn Safari app på macOS -> Safari-menu -> Indstillinger.

Choose Safari Preferences

2. Klik nu på fanen Privatliv -> Administrer webstedsdata . Klik derefter på Fjern alle for at fjerne alle de lagrede data. Til sidst skal du klikke på Udført for at afslutte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Remove all website data

4. Tom Safari-cache

Det anbefales altid at fjerne cache ofte, så den ikke bliver problematisk. Hvis du ikke havde fjernet det i et stykke tid, er det sandsynligt, at det kan være den skjulte synder bag hele dette rod. Så fjern det hurtigere end senere.

1. Åbn Safari -appen på din Mac -> Safari-menu -> Indstillinger.

Choose Safari Preferences

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik nu på fanen Avanceret og marker derefter afkrydsningsfeltet for Vis menuen Udvikl i menuen bar. Derefter skal du klikke på menuen Develop øverst og vælge Tomme cacher.

Empty Safari cache on macOS

5. Ryd Safari-historie

Fjernelse af Safari-historie er en af de ældste måder at slippe af med alle de eksisterende rod. Så i en situation, hvor en hurtig Safari er vigtigere end den samlede historie, bør du ikke tøve med at udslette alle data. Husk, det fjerner Safari-historikken på alle enheder, der er synkroniseret med det samme Apple-id. For at gøre det skal du åbne Safari -> Safari menuen. Klik derefter på Ryd historik. Derefter skal du klikke på rullemenuen og vælge All History . Klik derefter på Ryd historik for at afslutte.

Empty Safari cache on macOS

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Opdater DNS-indstilling på din Mac

Hvis du stadig kæmper for at fremskynde Safari på din Mac, skal du opdatere DNS-indstillingen. For de ukendte står det for Domain Name Server , der giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til websteder ved hjælp af domænenavne. Med andre ord er den kendt som telefonbogen på Internettet.

Læs også  Sådan aktiveres og tilpasses undertekster på Amazon Prime Video

  1. Klik på Apple-menuen -> Systemindstillinger -> Netværk.

Choose Network Pane

3. Vælg derefter, hvordan din computer opretter forbindelse til internettet (dvs. Wi-Fi, ethernet). Klik derefter på knappen Avanceret .

Artiklen fortsætter under annoncen

Choose Network Pane

3. Klik nu på fanen DNS . Klik på knappen “+” eller “-” under DNS-serverafsnittet for at tilføje eller fjerne IP-adressen på en DNS-server.

Click on Advanced tab

Bare hvis du bruger mere end en DNS-server, kan du trække adresserne til ændre rækkefølgen. Hvis du ikke ved, hvilken DNS-server du skal bruge, skal du tjekke vores liste over de bedste gratis DNS-servere for at komme i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Udskylning af DNS-cache

Udskylning af DNS-cache har gjort tricket mange gange for mig med at rette Safari, der kører langsomt problem på Mac. Så jeg banker på dette hack igen for at løse problemet. For at få det gjort skal du bruge følgende terminalkommandoer.

Start ganske enkelt Terminal på din Mac, og indtast derefter kommandoen nedenfor, og tryk på returtasten.

 sudo dscacheutil –flushcache 

Bemærk: Prøv også at slå DNS-forudhentning fra, da den har evnen til at fremskynde webbrowseren. For at deaktivere DNS-forudhentning skal du starte Terminal og derefter indtaste nedenstående kommando: Derefter skal du trykke på returtasten.

Update DNS server on macOS standardindstillinger skriver com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false

Artiklen fortsætter under annoncen

Afslut i sidste ende Terminal-appen.

8. Opdater software på din Mac

Hvis du har fulgt den nylige tendens, hvisker du måske allerede med noget som “Dette kan meget vel være svaret på dette problem!” Nå fortsætter det bare med at forklare, hvor meget Apples økosystem (inklusive iOS) er involveret i problemer i nyere tid (dvs. Godkendt fungerer ikke og Beskeder synkroniseres ikke med iCloud.) Så glem ikke at opdatere macOS. Klik på Apple-menuen -> Systemindstillinger -> Softwareopdatering. Følg nu de sædvanlige trin for at opdatere macOS Catalina.

Tips til at fremskynde langsom Safari på macOS Catalina

Forhåbentlig har du sorteret alt rodet og fået Apple Safari til at køre hurtigere og jævnere på Mac. Selvom jeg ikke kan sige, hvor længe problemet ville være væk, kan jeg bestemt sige, at disse tricks hjælper dig med at slippe af med problemet det meste af tiden. Så når du løber ind i det samme problem, skal du vende tilbage til denne vejledning for at rette det. Del forresten dine tanker, og lad os vide, hvis der er noget trick, jeg har gået glip af.

Artiklen fortsætter under annoncen