Sådan bruger du en Windows-bærbar computer som skærm til Raspberry Pi

3. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Raspberry Pi er en af de bedste og billigste singleboard-computere, der findes. Hvis du er en teknisk hobbyist, åbner den døren til næsten alt fra at bygge en smart højttaler til at skabe din personlige VPN-server. Når det er sagt, skal du bruge en separat skærm til at opsætte Raspberry Pi, hvilket øger den samlede pris. Der findes dog en smart måde at bruge din bærbare Windows-bærbar computer som skærm til Raspberry Pi på. I denne vejledning har vi forklaret trinene til at forbinde Raspberry Pi til en Windows-bærbar computer på en enkel måde. Lad os på den baggrund gå videre og lære, hvordan man tilslutter Raspberry Pi til en bærbar skærm.

Brug Windows laptop som skærm til Raspberry Pi (2021)

I denne vejledning bruger jeg Raspberry Pi 4 Model B til at demonstrere alle trinene. Men hvis du har en gammel Raspberry Pi, er der intet at bekymre sig om. Jeg har også nævnt separate trin for gamle boards. Du kan klikke på tabellen nedenfor og springe til det relevante afsnit med det samme.

Requirements

1. For det første skal du bruge et ethernetkabel for at bruge en bærbar Windows-bærbar computer som skærm til Raspberry Pi. Du kan derefter tilslutte Raspberry Pi til din Windows 10 bærbare computer direkte eller til din router. Jeg vil anbefale at tilslutte direkte til den bærbare computer for at få en hurtigere forbindelse.

2. Dernæst skal du bruge et microSD-kort på mindst 16 GB i størrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Downloads

1. Du skal downloade Raspbian OS herfra. Jeg foreslår, at du downloader “Raspberry Pi OS with desktop and recommended software” på den webside, der åbnes. Den vil have alle de nødvendige pakker, hjælpeprogrammer og afhængigheder.

2. Derefter skal du downloade balenaEtcher (Gratis) for at flashe Raspbian OS på SD-kortet.

3. Dernæst downloader du Putty (Gratis) til at forbinde din bærbare computer med Raspberry Pi’s konsol.

4. Endelig skal du downloade VNC Viewer (Gratis), så du kan få adgang til Raspberry Pi’s skrivebordsmiljø på din bærbare Windows-computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flash Raspbian OS på Raspberry Pi

1. Når du har downloadet Raspbian OS, udpakker du ZIP-filen. Du vil få en IMG-fil.

2. Derefter skal du installere balenaEtcher og åbne den. Vælg det udtrukne image og vælg SD-kortet under “Select target” (Vælg mål). Derefter skal du klikke på “Flash“.

3. Når flashingprocessen er færdig, skal du følge endnu et trin for at aktivere SSH. Opret en tom tekstfil på skrivebordet. Det gør du ved at højreklikke på skrivebordet og vælge “New -> Text Document” for at oprette filen.

4. Åbn nu tekstfilen, og gem den som en ssh fil uden udvidelse. Du skal blot vælge “Alle filer” i rullemenuen “Gem som type”. Sørg for, at der ikke er tilføjet nogen udvidelse til filnavnet.

Læs også  Sådan blokeres pop op-annoncer på Android
Artiklen fortsætter under annoncen

5. Til sidst flytter du ssh-filen til rodmappen på det flashede SD-kort. Du er færdig på denne front. Fjern SD-kortet fra din bærbare computer og sæt det i Raspberry Pi’en.

Tilslut Raspberry Pi til Windows Laptop-skærm

1. Brug Ethernet-kablet og tilslutter Raspberry Pi til din bærbare Windows-computer. Derefter skal du tilslutte Raspberry Pi til en strømkilde ved hjælp af et USB Type-C-kabel. Du kan også bruge din bærbare computers USB-port som strømkilde.

2. Derefter skal du installere Putty og åbne det. Du behøver ikke at ændre nogen standardindstillinger. Indtast blot raspberrypi.local i feltet Host Name (værtsnavn). Og sørg for, at “SSH” er valgt som forbindelsestype. Til sidst skal du klikke på “Open” nederst.

3. Et konsolvindue vil derefter åbne sig. Som standard er Raspberry Pis brugernavn pi og adgangskode raspberry. Indtast disse oplysninger i konsolvinduet, og tryk på enter. Det lykkes dig at logge ind på Raspberry Pi’s konsol.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Da du bruger din Raspberry Pi for første gang, er det bedre at køre nedenstående kommando for at opdatere alle pakker og afhængigheder til den nyeste version. Du kan springe dette trin over, hvis du allerede har opdateret din RPi. Bemærk, at du skal have en internetforbindelse på din bærbare Windows 10-bærbar computer for at udføre denne kommando. Hvis du ikke kan opdatere den med det samme, kan du springe dette trin over.

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y

5. Når opdateringen er installeret, skal du indtaste kommandoen sudo raspi-config og trykke på enter.

6. Det vil starte konfigurationsværktøjet til Raspberry Pi. Flyt til “Interface Options” eller “Interfacing Options” ved hjælp af tastaturets piletaster. Tryk derefter på Enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Under Grænsefladeindstillinger skal du gå til “VNC” og trykke på Enter.

8. På den næste side skal du vælge “Yes” og trykke på enter.

9. Åbn herefter “System Options” og gå til “Boot/ Auto Login”. Derefter skal du gå til “Desktop Autologin“-indstillingen. Hvis du bruger en gammel Raspberry Pi, skal du navigere til Boot “Options -> Desktop/ CLI -> Desktop Autologin”.

10. Til sidst skal du trykke på enter for at anvende ændringerne. Derefter skal du gå til “Finish” ved at trykke på Tab og trykke på Enter. Det vil genstarte din Raspberry Pi, og SSH-sessionen vil blive afsluttet. Luk nu Putty og andre vinduer.

Læs også  7 bedste tip til at fremskynde iOS 14 på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen

11. Nu skal du installere VNC Viewer og åbne den. Indtast raspberrypi.local og tryk på enter.

12. Derefter vises en prompt, klik på “Continue” (fortsæt). I det næste vindue skal du indtaste dine RPi legitimationsoplysninger, brugernavn: pi og adgangskode: raspberry. Klik nu på “OK”.

13. I løbet af få sekunder vil Raspberry Pi’s skærm være live på skærmen på din bærbare Windows 10-skærm. Gennemgå nu instruktionerne på skærmen og indstil Raspberry Pi. Hvis du får fejl, skal du gå videre til næste afsnit.

Fix “Cannot currently show the desktop” Error on Windows Laptop While Connecting to Raspberry Pi

Hvis du får fejlen “Cannot currently show the desktop”, mens du forsøger at forbinde din Raspberry Pi til en bærbar skærm, er der intet at bekymre sig om. Følg nedenstående trin for at løse problemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Luk alle vinduer, og start Putty. Følg de samme trin som ovenfor, og opret forbindelse til Raspberry Pis konsol igen. For at forklare kort, skal du indtaste raspberrypi.local som værtsnavn, vælge “SSH” og klikke på “Open”.

2. Indtast derefter RPi’s legitimationsoplysninger og tryk på enter. Indtast nu sudo raspi-config for at åbne konfigurationsværktøjet.

3. Her skal du åbne “Display Options” og navigere til “Resolution”. Men hvis du har en gammel Raspberry Pi, kan du finde denne indstilling under “Advanced Options”.

4. Vælg en anden opløsning end “Default”. I henhold til din bærbare computers billedformat og skærmopløsning kan du vælge en anden tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Tryk nu på Tab for at gå til “Finish” og luk Putty-sessionen.

6. Endelig åbner du VNC Viewer, og denne gang vil du kunne oprette forbindelse til Raspberry Pi’s skrivebordsmiljø uden problemer. Hvis fejlen “Cannot currently show the desktop” fortsætter, skal du blive ved med at ændre opløsningen og kontrollere, hvilken opløsning der virker for dig. Det var det hele.

Tilslut Raspberry Pi til en bærbar skærm i 2021

Sådan kan du altså bruge din bærbare computer med Windows 10 som skærm til Raspberry Pi. Trinene kan virke langvarige, men tro mig, det er nemt og kan lade sig gøre. Du skal følge instruktionerne trin for trin, og du vil være klar til at bruge Raspberry Pi på ingen tid. Hvis du støder på problemer under opsætningen af Raspberry Pi uden skærm, så kommenter nedenfor, og vi vil hjælpe dig. Og hvis det er lykkedes dig at tilslutte Raspberry Pi til din bærbare Windows-computer, så gå videre og find de bedste Raspberry Pi 4-projekter fra vores linkede artikel.