Sådan oprettes nødopkald ved hjælp af Siri i iOS 14.5 på iPhone

2. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

iOS 14.5 indeholder en håndfuld meget ventede funktioner, herunder muligheden for at låse iPhone op med Apple Watch, ændre standardmusik-appen og AirTag-understøttelse. En anden lige så bemærkelsesværdig funktion, der er kommet med den seneste iteration af iOS 14, er muligheden for at oprette nødopkald ved hjælp af Siri på iPhone. Hvis du vil udnytte denne livreddende funktion uden forsinkelse, kan du her se, hvordan du kan udløse nødopkald ved hjælp af Siri i iOS 14.5 på iPhone.

Opsætning af nødopkald ved hjælp af Siri i iOS 14.5

Selv om det altid har været ligetil at aktivere nødopkald (ved at klikke på sideknappen i hurtig rækkefølge) på iPhone, har Siri gjort processen endnu nemmere. Desuden giver denne funktion alle mulighed for at udløse et SOS-nødopkald på en iPhone, idet man tager hensyn til den situation, hvor en person måske er bevidstløs eller ude af stand til at foretage opkald. Så når du har brug for hjælp, er den virtuelle assistent altid der for dig, når du har brug for hjælp.

Som standard afspiller iPhone først en advarselslyd og starter derefter en hurtig nedtælling. Derefter ringer den til alarmcentralen. Når nødopkaldet er slut, giver Siri besked til dine nødkontakter, som du har angivet i indstillingerne. Meddelelsen angiver, at du har foretaget et nødopkald, og indeholder også den aktuelle placering (hvis den er tilgængelig).

For at bruge denne helt nye funktion skal du først tilføje nødkontakter og sikre dig, at “Hej Siri” er aktiveret på din iPhone.

Tilføj nødkontakter på din iPhone

  1. Start Sundheds-appen på din iPhone.

2. Tryk nu på dit profilikon øverst i højre hjørne af skærmen.

3. Tryk derefter på Medical ID.

4. Tryk derefter på Edit øverst til højre på skærmen.

5. Oven efter skal du rulle ned til afsnittet Nødkontakter og trykke på “tilføj nødkontakt” muligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Herefter kan du vælge en foretrukken kontakt fra din telefonbog. Siri vil ringe til denne nødkontakt, når du har brug for hjælp.

7. Angiv nu forholdet mellem dig og nødkontakten. Til sidst skal du sørge for at trykke på Udført for at gemme ændringerne.

Note: Alternativt kan du også gå ind i Indstillinger-appen -> Emergency SOS -> Nødkontakter -> Rediger nødkontakter i Sundhed. Derefter kan du tilføje/fjern kontakten.

Ring til nødkontakter ved hjælp af Siri

Når det er sagt, er det ligetil at ringe til en nødkontakt ved hjælp af Siri. Men først skal du sørge for, at du har konfigureret den virtuelle assistent på din iPhone. Naviger til Appen Indstillinger -> Siri og søgning og sørg derefter for, at vipperne for Lyt til Hey Siri, Tryk på sideknappen for Siri og Tillad Siri, når den er låst er aktiveret.

Fra nu af er det eneste, du skal gøre for at udløse nødopkald, at sige stemmekommandoen “Hej Siri, ring til min nødkontakt.” Assistenten ringer straks til nødkontakten. Desuden vil den også sende en besked sammen med din aktuelle placering til den angivne kontaktperson om, at du har ringet til nødhjælpen.

Note:

  • I nogle lande eller regioner kan udbydere af nødtjenester få adgang til dine lokaliseringsoplysninger, når du foretager et nødopkald.
  • Med CDMA aktiverer iPhone automatisk nødopkaldstilstand i nogle få minutter, så nødhjælpstjenesterne kan ringe tilbage, så snart et nødopkald er afsluttet. I dette tidsrum blokerer iOS dataoverførsel og sms’er.
  • Du kan få hjælp fra din operatørs oplysninger om nødopkald for at finde ud af, hvilke begrænsninger der gælder for nødopkald via Wi-Fi.
  • Når du har foretaget et nødopkald, kan iOS deaktivere visse opkaldsfunktioner, der blokerer eller lukker for indgående opkald i et kort tidsrum for at muliggøre et tilbagekald fra alarmtjenesterne. Disse funktioner er: Forstyr ikke, Luk ukendte opkald og skærmtid.

Udnyt Siri til at foretage nødopkald på iPhone

Det er stort set det hele! Så sådan kan du oprette nødopkald med Siri i iOS 14.5 eller senere. I betragtning af, hvor uforudsigeligt livet er, bør du altid holde det aktiveret. Det bedste ved det er nok, at alle kan ringe til Siri og foretage et nødopkald på dine vegne. På den måde kan nødtjenesterne nå ud for at få hjælp uden nogen forsinkelse. Med iOS 14.5 har Apple tilføjet nye Siri-stemmer for at forbedre den naturlige lydkvalitet af den virtuelle assistent. Så gå i gang og tjek dem ud fra den linkede artikel med det samme.