Sådan tager du en pause fra en person på Facebook

Sådan tager du en pause fra en person på Facebook

2. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

På det seneste har Facebook tilføjet nye funktioner, der har til formål at beskytte og forbedre brugernes mentale sundhed. Instagram har allerede en Restrict-funktion, der giver dig mulighed for at tage kampen op mod mobbere og slå enhver social interaktion med dem på platformen fra. På samme måde introducerede Facebook for et stykke tid siden funktionen “Take a Break”, som gør det muligt for dig at slå enhver bruger praktisk talt fra uden at skulle fjerne venskabet med eller blokere dem. Det kan især være en hjælp i situationer, hvor et forhold er gået i hårdknude, eller hvor du har nogle uoverensstemmelser med en bruger. Så hvis du vil lære, hvordan du tager en pause fra en person på Facebook, kan du følge vores guide nedenfor.

Tag en pause fra en person på Facebook (2021)

Her har vi forklaret alt om denne Facebook-funktion meget detaljeret. Du kan bruge indholdsfortegnelsen nedenfor til at navigere til det relevante afsnit:

Hvad sker der, når du tager en pause fra en person på Facebook?

  1. For det første, når du vælger at tage en pause fra en person på Facebook, vil personen ikke vide om de ændringer, du har foretaget på din side.
  2. Når du tager en pause fra en person, vil du ikke se hans/hendes indlæg i dit nyhedsfeed. Udover det begrænser Facebook også, hvad den pågældende person kan se på din tidslinje. Du kan redigere privatlivsindstillingerne for dine tidligere indlæg med den pågældende person og begrænse, hvem der kan se disse indlæg på Facebook.
  3. Funktionen “Tag en pause” er ret nyttig på Facebook, især når du har været igennem en ændring i dit forhold. Du kan dog bruge denne funktion til alle, uanset om det er din ven, et familiemedlem eller en bekendt.
  4. Hvis du i fremtiden ønsker at fjerne alle begrænsninger fra den pågældende person, kan du meget vel fjerne disse begrænsninger med få klik.

Sådan tager du en pause fra en person på Facebook

  • Brug af mobilbrowser

1. Hvis du bruger Facebook i en mobil webbrowser, skal du åbne profilen for den person, du vil slå på lydløs. Tryk derefter på ikonet “Venner” ved siden af knappen “Besked”. Derefter skal du trykke på indstillingen “Tag en pause”.

Læs også  Sådan aktiveres / deaktiveres FaceTime øjenskontaktkorrektion i iOS 14

De efterfølgende trin er beskrevet i detaljer nedenfor. Facebook vil præsentere dig for et sæt indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger for at begrænse, hvad den anden bruger kan og ikke kan se på din profil. Det er også her, du vælger, om du ønsker, at deres indlæg skal vises i dit nyhedsfeed eller ej. På den måde kan du nemt tage en pause fra en person på Facebook.

Artiklen forsætter under annoncen
  • Brug af Facebook App

1. Hvis du bruger Facebook-appen, skal du åbne personens profil og trykke på knappen “Venner”. Vælg derefter “Tag en pause” i popup-menuen.

3. Når du har gjort det, vil du se en liste med muligheder, der hjælper dig med at tilpasse brugerens aktivitet på Facebook i forhold til dig. Først skal du trykke på “Se indstillinger” under afsnittet “Se mindre af X” og vælge “Begræns, hvor du ser X”. Derefter skal du trykke på “Gem”. Det vil begrænse den pågældende persons indlæg eller taggede indlæg i dit nyhedsfeed og din tidslinje. Desuden vil du heller ikke blive bedt om at sende en besked til personen eller tagge billeder, der matcher deres ansigtsdata.

4. Tryk derefter på “Se indstillinger” under afsnittet “Begræns, hvad X vil se”. Her skal du vælge “Skjul dine indlæg fra X” og trykke på “Gem”. Denne handling vil sætte personen på Restricted List, og vedkommende vil ikke kunne se eller interagere med nogen af dine indlæg. Husk på, at hvis du har tagget personen eller har offentliggjort et indlæg offentligt, kan personen se disse indlæg. Du får en pause på Facebook fremover.

5. Til sidst skal du trykke på “Se indstillinger” under afsnittet “Rediger hvem kan se tidligere indlæg”. Her skal du vælge “Rediger alle mine indlæg og indlæg, som jeg er tagget i“, og tryk på “Gem”. Denne funktion vil begrænse synligheden af alle dine indlæg, hvor du og den pågældende person er tagget i. Det betyder, at disse indlæg ikke vil være synlige selv for dine venner, undtagen for andre personer, som også er tagget i disse indlæg. Desuden vil du blive fjernet fra den pågældende persons indlæg og omvendt. Endelig vil det blive slettet, hvis du har postet noget på personens tidslinje, og omvendt.

Læs også  Sådan tilføjer du virtuelle baggrunde med zoom på Android
Artiklen forsætter under annoncen

6. Hvis du ønsker at tilbageføre alle ændringerne senere, skal du trykke på “Tag en pause” igen fra brugerens profil. Åbn derefter de specifikke sektioner, og genopret ændringerne, så de kan interagere med dig og se dine indlæg. Hvis du undrer dig over, hvor længe holder en pause på Facebook, skal jeg præcisere, at der ikke er nogen grænse. Du bliver nødt til at foretage ændringerne manuelt for at ophæve alle begrænsninger.

Hold en pause på Facebook for at forbedre dit mentale helbred

Så sådan kan du udnytte “Hold en pause”-funktionen på Facebook til at finde fred med en person, du er uenig med. Det vil ikke fjerne venskabet med eller blokere brugeren, men det vil virtuelt fjerne brugeren fra din sociale kreds online. Hvis du vil vide mere om sådanne nye Facebook-funktioner i 2021, kan du læse mere om dem i vores dedikerede artikel, der er linket her. Hvis du er bekymret for, at andre snager i dig, kan du desuden låse din Facebook-profil med et par enkle trin. Hvis du nu har nogle spørgsmål, så kommenter dem nedenfor.