Sådan udvides C-drevplads på Windows 10

13. august 2020 0 Af Mathias

Windows har et diskpartitionssystem, hvor C-drev generelt gemmer alle systemfiler og programinstallationsfiler. De, der har mindre lagerkapacitet, eller dem, der spiller tunge spil ved, at en eller anden dag springer pladsen i C-drev op. Og lagringsproblemet med C-drev er blevet markant værre, efter at Microsoft begyndte at skubbe Windows-opdateringer, der er cache og gemt i C-drevet til gendannelsesformål. I et sådant scenario har du ikke mange andre muligheder end at øge C Drive-pladsen. Processen er imidlertid ikke ligetil. Derfor giver vi dig en dybdegående guide til, hvordan du udvider C Drive Space til Windows 10. Lad os så begynde uden yderligere forsinkelse.

  • Udvid C-drevplads på Windows 10 Født

Her skal vi lære at udvide lagring af C Drive på vores Windows 10-computer. Vi bruger det oprindelige Windows-værktøj – Disk Management – til at øge pladsen på C Drive. Hvad angår dine filer og mapper, kan du være sikker på, at ingen data vil gå tabt under processen. Men inden vi går videre, så lad mig give dig et kort overblik over, hvordan vi vil udvide C Drive-lageret.

Først og fremmest kan du kun udvide C-drevets lydstyrke, hvis det nærmeste drev (som er D) er tomt og ikke tildelt . Du kan ikke udvide C-drevlageret fra E eller F eller det næste drev. Så hvad du skal gøre er at enten flytte dine D-drev filer til andre drev som E eller F og så videre. I tilfælde af at du ikke har ledig plads på nogen af ​​drevene, skal du tage sikkerhedskopi af D-drev-filer til en ekstern harddisk. Sæt blot, sikkerhedskopier filer fra D-drevet og hold dem tomme, fordi vi vil slå dem sammen med C-drev.

1. Højreklik på Windows Start Menu og åbn “Disk Management”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Extend C Drive Space on Windows 10 Natively

2. Jeg antager, at du har lavet en sikkerhedskopi af alle dine filer fra D Drive. Nu skal du højreklikke på D Drive og klikke på “Delete Volume” . Det formaterer partitionen og gør den til en ikke-allokeret partition.

Læs også  Sådan eksporterer du Google Fotos til OneDrive og Flickr

Extend C Drive Space on Windows 10 Natively

3. Højreklik derefter på C-drevpartitionen og vælg “Extend Volume” .

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis indstillingen “Extend Volume” er gråtonet ud skal du bruge et tredjepartsværktøj. Vi har nævnt alle instruktionerne i det næste afsnit. Før du går videre, skal du højreklikke på den ikke-tildelte partition og vælge “New Simple Volume”. Derefter skal du fortsætte med at klikke på “Næste” og oprette et nyt drev. Du kan bruge denne partition i det næste afsnit.

Extend C Drive Space on Windows 10 Natively

4. Et pop op-vindue åbnes. Fortsæt med at klikke på “Next” og klik til sidst på “Finish”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Extend C Drive Space on Windows 10 Natively

5. Endelig vil dit C-drev blive slået sammen, og lagerplads øges øjeblikkeligt . Så det er sådan, du kan udvide C-drevplads på Windows 10.

Extend C Drive Space on Windows 10 Natively

  • Udvid C Drive Space med AOMEI Partition Assistant

I ovenstående afsnit fusionerede vi hele D Drive med C Drive. Hvis du imidlertid vil tilføje kun 10 eller 20 GB eller hvilken som helst del af lagring fra D eller andre drev så kan du bruge AOMEI Partition Assistant (Download). Det er en tredjeparts partitionsadministrator, der leveres med en bred vifte af funktioner. Husk, selv på denne måde skal du tage sikkerhedskopi af alle dine filer bare for at være på den sikre side af tingene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere, hvis den oprindelige metode ikke virkede ovenfor , så vil jeg anbefale dig at gå igennem denne metode. Undertiden gråtones indstillingen “Udvid lydstyrke” til C-drev i Diskstyring. Så i dette tilfælde kan du bruge AOMEI Partition Assistant.

1. Højreklik på et hvilket som helst drev, der har ledig lagerplads , og vælg “Ændr størrelse / flyt partition”. I tilfælde af at du kommer fra ovenstående afsnit, skal du vælge den nye partition, du oprettede tidligere gennem simpel lydstyrke.

Extend C Drive Space with AOMEI Partition Assistant

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Dernæst ved hjælp af skyderen, vælg, hvor meget hukommelse du vil opbevare i det eksisterende drev, og klik på knappen “Ok”. For eksempel har jeg opbevaret ca. 800 GB fra 821GB, hvilket betyder, at jeg tager 21 GB fra det eksisterende drev. Jeg vil flette denne 21 GB med C Drive. Du kan vælge din egen lagerplads.

Læs også  iPhone genstarter tilfældigt efter iOS 14-opdatering? Tip til løsning af problemet

Sådan udvides C-drevplads på Windows 10

3. Dernæst højreklik på det nydannede drev med en lagring på 21 GB (i mit tilfælde) og vælg “Flet partitioner”. Forresten kaldes denne partition det ikke-tildelte drev.

Extend C Drive Space with AOMEI Partition Assistant

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Vælg her “C:” -drev og det ikke-tildelte drev fra listen og klik på “Ok” -knappen.

Sådan udvides C-drevplads på Windows 10

5. Til sidst skal du klikke på knappen “Anvend” i øverste venstre hjørne og derefter klikke på knappen “Fortsæt” for at foretage alle ændringer. Husk, det vil tage op til 20-30 minutter at gennemføre hele processen. Det genstarter computeren flere gange. Hvis du ender med en fejl, skal du ikke bekymre dig. Genstart blot computeren, så starter du tilbage til din pc.

5 extend c drive space windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Endelig udvides C-drevet uden datatab. Så det er, hvordan du kan øge C Drive-plads på Windows 10 ved hjælp af AOMEI Partition Assistant.

Sådan udvides C-drevplads på Windows 10

Forøg C-drevpartitionen på to nemme måder

Så det er sådan, du kan udvide lagring af C Drive ved hjælp af de to ovennævnte metoder. Mens Windows-metoden er enkel og ligetil, klager brugerne undertiden over, at den ikke fungerer på grund af “gråtonet udvidelsesindstilling”. Ikke desto mindre kan du i et sådant tilfælde bruge AOMEI Partition Assistant, der fungerer utroligt godt. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du fandt, at artiklen var nyttig, eller hvis du har nogle problemer, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det. Vi vil bestemt prøve at hjælpe dig. Hvis du også vil lære at fremskynde Windows 10, skal du følge vores linkede artikel.

Artiklen fortsætter under annoncen