Sådan aktiverer du den indbyggede mørke tilstand i Android Q

6. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Google har netop frigivet den første betaversion af sin kommende version af Android – Android Q – og den indeholder en masse fantastiske funktioner. Men hvis du ligesom os var spændt på at tjekke den mørke tilstand i Android Q, vil du blive ked af at høre, at Google har fjernet denne indstilling fra den første betaversion. Heldigvis er der nogle måder, hvorpå du stadig kan bruge den mørke tilstand i Android Q. Så lad os se på, hvordan du aktiverer Android Q’s mørke tilstand:

Bemærk: Hvis du ikke har installeret Android Q på din enhed, er der rapporter om, at du vil kunne bruge den mørke tilstand i Android Q, hvis du aktiverer den på din Android Pie-enhed, inden du installerer Android Q-opdateringen.

Brug batterisparefunktionen til at aktivere mørk tilstand

En af de nemmeste måder at tjekke den mørke tilstand i Android Q på er ved blot at bruge batterisparefunktionen. Ja, Google ved godt, at AMOLED-skærme kan hjælpe med at spare batteri med et mørkt tema. Her er et par måder at aktivere Battery Saver-tilstanden og tjekke den mørke tilstand i Android Q på:

Brug Android Q Dark Mode fra Quick Settings:

Stryg nedad på notifikationspanelet for at komme til skyggen med hurtige indstillinger, og tryk derefter på “Battery Saver”-knapperne for hurtigt at skifte mellem den lyse tilstand og den mørke tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug Android Q Mørk tilstand fra Indstillinger:

  • I Indstillinger skal du gå over til ‘Batteri.’ Her skal du trykke på ‘Batterisparetilstand.’
  • Nu skal du enten trykke på ‘Slå til nu‘ eller indstille en tidsplan for batterisparetilstanden. Hver gang din telefon skifter til batterisparetilstand, skifter den til det mørke tema. Du kan også bare lade den være slået til hele tiden.
Læs også  Sådan aktiveres støjreduktion i Microsoft Teams

Brug ADB til at aktivere mørk tilstand i Android Q

Den foregående metode er hurtig og nem at bruge, men den tvinger dig til at bruge en batterisparetilstand på telefonen til den mørke tilstand, og hvis du ønsker at bruge den mørke tilstand hele tiden, vil du måske ikke altid have telefonen i batterisparetilstand. Heldigvis har de gode folk på XDA fundet ud af en ADB-kommando til at aktivere dark mode i Android Q:

  • Først skal du sørge for, at du har ADB indstillet på dit system. Hvis ikke, kan du følge vores vejledning om, hvordan du konfigurerer ADB for at få det hele forberedt.
  • Tilslut din Pixel-enhed, der kører Android Q-beta-bygningen, til din pc eller Mac, og åbn et terminalvindue (eller kommandoprompt) i samme mappe, hvor dine ADB-filer er placeret.
  • Hvis du vil aktivere mørk tilstand, skal du bruge følgende kommando: adb shell settings put secure ui_night_mode 2
  • Genstart din enhed, og den systemdækkende mørke tilstand vil blive aktiveret på den.
  • Hvis du vil deaktivere mørk tilstand, skal du bruge følgende kommando: adb shell settings put secure ui_night_mode

SE OGSÅ: Sådan installerer du Android Q Beta 1 på dine Pixel-enheder

Brug mørk tilstand i Android Q

Fra nu af er toggle til at aktivere eller deaktivere mørk tilstand ikke tilgængelig i Android Q. Men da den mørke tilstand stort set kun er skjult bag en ADB-kommando og faktisk endda er tilgængelig via batterisparetilstand, er der en stor chance for, at Google vil bringe toggle tilbage i Android Q i en fremtidig opdatering (måske Android Q beta 2? Lad os håbe). Indtil da kan du bruge disse metoder til at tjekke den mørke tilstand ud. Hvis du også kender andre metoder til at slå den mørke tilstand til i Android Q, så lad os vide det i kommentarerne nedenfor.

Læs også  Sådan tilpasses Alt + Tab-opførsel på Windows 10
Artiklen fortsætter under annoncen