Sådan skjuler du fotos på din iPhone og iPad

5. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Smartphones er meget personlige enheder, og derfor er det ikke overraskende, at vi gemmer vores følsomme data og mange af vores personlige billeder på dem. Kameraerne på enheder som iPhone er også meget stærke, så det er ret oplagt for os at tage billeder af en masse af vores personlige øjeblikke og dele dem. Vi ønsker dog ikke, at bare hvem som helst skal se vores personlige billeder på vores iPhone, vel?

Faktum er, at alle nemt kan gå ind i appen Fotos på en iPhone eller iPad og tjekke billeder, som du ikke ønsker, at de skal se. Det er grunden til, at du bør skjule billeder på vores iPhone. Heldigvis er der et par måder at skjule fotos på en iPhone eller iPad på:

Skjul fotos på iOS nativt

Ja, der er en måde at skjule dine fotos på din iPhone nativt på, og det er virkelig nemt. Følg blot trinene nedenfor:

1. For at skjule et foto i iOS skal du bare starte appen Fotos, åbne det foto, du vil skjule, og trykke på deleknappen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. I den sidste række i delingsmenuen finder du en mulighed, der hedder “Hide”. Tryk på den, og vælg “Hide photo” via prompten.

3. Når det er gjort, vil du ikke længere se de valgte fotos i mappen “Camera Roll”.

Der er dog en hage ved det. Alle de skjulte fotos gemmes i et nyt album kaldet “Skjult” i appen Fotos, og der er ingen måde at låse det på. Det betyder, at alle kan gå ind i appen Fotos på din iOS-enhed og få adgang til de skjulte fotos ret nemt, hvilket gør funktionen meget usikker.

Skjul fotos ved hjælp af Notes-appen

Mens appen Fotos ikke rigtig hjælper med at sikre fotos på din iOS-enhed, kan Notes-appen være ret praktisk til det samme. Så følg nedenstående trin for at skjule fotos i appen Noter:

Artiklen fortsætter under annoncen
  1. Åbn appen Fotos, vælg det eller de fotos, du vil skjule, og tryk på deleknappen nederst til venstre. Derefter skal du trykke på “Tilføj til noter”, tilføje en beskrivelse, hvis du ønsker det, og trykke på knappen “Gem”.

2. Gå derefter til appen Noter, og åbn den note, du lige har oprettet med fotoet i den. Du skal derefter trykke på delingsknappen øverst til højre og vælge indstillingen “Lås note”.

3. Du skal blot indstille en adgangskode til din note, tilføje et hint, hvis du har tendens til at glemme adgangskoder, og derefter trykke på “Udført”. Du kan også aktivere indstillingen “Brug Face ID” for at beskytte alle dine personlige billeder.

Selv om dette kan være en meget bedre metode til at skjule dine private billeder, skal du dog huske at trykke på det ulåste “lås”-ikon øverst til højre for at låse dine noter igen, ellers vil andre kunne se dine skjulte billeder, hvis de falder over dem.

Tredjepartsapps til at skjule billeder på iPhone og iPad

Hvis du ønsker en mere sikker løsning til at skjule billeder på din iPhone, skal du bruge tredjepartsapps. Så her er de bedste apps til at skjule fotos på iPhone & iPad:

Artiklen fortsætter under annoncen

Note: Når du skjuler et foto fra en af følgende apps, importerer de fotoet til appen og beder dig om at slette fotoet fra appen Fotos. Når du sletter fotoet, flyttes det til albummet “Senest slettet” i appen Fotos. Så sørg for at slette disse fotos fra dette album også for at få en idiotsikker løsning.

1. Keep Safe

Keep Safe er uden tvivl en af de mest populære apps til at skjule fotos, der findes til iOS, og med rette, da appen har en ren brugergrænseflade og et væld af funktioner til at holde dine fotos/videoer skjult for nysgerrige øjne. Med appen kan du låse det hele væk med en pinkode, TouchID eller FaceID og tilbyder privat cloudlagring, hvor du kan gemme dine private billeder. Den har også en cool Facedown Lock-funktion , og den åbner automatisk en udvalgt app, når du lægger din iPhone med ansigtet nedad. Andre funktioner omfatter muligheden for at sortere dine duplikerede billeder, dele billeder, sende billeder til KeepSafe via e-mail og meget mere.

Læs også  iOS 14.7 er nu tilgængelig med understøttelse af MagSafe Battery Pack og meget mere

Ovennævnte funktioner er tilgængelige i Basic-versionen af appen, men der er en masse Premium-funktioner her, som du vil elske. Disse omfatter tilpassede album, en hemmelig dør (forklæd PIN-skærmen med en virusscanner, nedtællingstimer eller lommeregner), mere cloud-lagring, genetablering af papirkurven, falsk PIN-kode (en anden PIN-kode, der åbner en lokke-app KeepSafe) og meget mere. Den gode nyhed er, at appen tilbyder dig en gratis prøveperiode på 1 måned for alle Premium-funktionerne, så du kan tage stilling til det.

Install: (Gratis, Premium-versionen starter ved $4.99)

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Private Photo Vault

En anden populær app til at skjule billeder er Private Photo Vault, som lader dig låse dine billeder i appen via PIN-kode, TouchID eller Face ID. Pro-versionen bringer også mønsterlås med. Den bringer også mange smarte funktioner som f.eks. muligheden for at importere fotos og videoer fra det lokale lager såvel som iTunes. Appen indeholder endda en webbrowser, som du kan bruge til at downloade billeder direkte til boksen.

Appen er tilgængelig i en gratis version, og den fungerer helt fint, men hvis du vil have adgang til flere unikke funktioner, skal du opgradere til Pro. Pro-versionen giver dig mulighed for at oprette et ubegrænset antal album og giver funktioner som trådløs fotooverførsel, lokkemadskode, video-understøttelse, indbrudsrapport via GPS & foto og meget mere.

Installer: (Gratis med Pro-version tilgængelig for $4.99)

3. Vault

Vault-appen er ligesom enhver anden app til at skjule fotos, der lader dig importere private fotos og videoer fra dit galleri. Den opfordrer dig til at slette dem fra lageret lige efter for at beskytte dit privatliv dem fra nysgerrige venner. Du kan låse appen via en adgangskode eller Touch ID (som gør brug af Face ID på nyere iPhones og iPads)), men du kan kun importere fotos og videoer fra det lokale lager. Du kan dog importere fotos fra Safari takket være funktionen Safari Import. Udover det har appen også Face Down Lock og Cloud Backup-funktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens alle disse er funktioner, der er tilgængelige i den gratis version, er der et utal af premium-funktioner såsom opgradering til 1 TB privat cloudlagring, indbrudsalarmer med fotos og GPS-informationer, mulighed for at forklæde appen som en kamera-app & oprette en falsk boks tilgængelig via køb i appen.

Install: (Gratis)

4. Lock Secret Photo Album Vault

Dette er endnu en app, der er ret populær blandt iPhone- og iPad-brugere, som ønsker at skjule private billeder eller videoer væk fra offentlighedens øjne. Lock Secret Photo Album Vault, som er et usædvanligt stort navn for en app til at skjule fotos, understøtter alt fra de sædvanlige alfanumeriske, mønster- eller PIN-låse til Face ID også. Du kan opsætte lokkemekanismer med adgangskode, mappeadgangskoder og meget mere for at beskytte dine mediefiler yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne app har også en privat browser indbygget i den, hvilket betyder, at du kan få adgang til de personlige websteder, du gør, i en app til at skjule billeder (underligt, ikke?). Du får en ren brugergrænseflade, som er let tilgængelig og kommer med ekstra funktioner som indbrudsrapporter, hurtig søgning, en fotovisningstilstand, hvor du kan vælge baggrundsmusik og overgangsstil.

Install: (Gratis)

5. oneSafe 4

oneSafe 4 er mere end blot en app til at skjule fotos eller en hemmelig mappe på din iOS-enhed, men giver dig først og fremmest mulighed for at gemme adgangskoder væk fra nysgerrige venner eller familie. Du behøver ikke længere at gemme adgangskoder eller billeder i noter, men kan investere 3,99 dollars for at få denne app, som beskytter dine adgangskoder, dokumenter, fotos/videoer, kreditkort/bankkontodetaljer, pinkoder og meget mere.

Læs også  Sådan skjules filer og mapper ved hjælp af Terminal på Mac

Og vel at mærke har oneSafe 4 en række forskellige sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine personlige oplysninger. Du kan bruge kedelige gamle passwords, Touch ID og Face ID til at starte med, men dette suppleres af en automatisk låsemekanisme, lokkesider, indbrudsdetektion, passwordgenerator og endda en selvdestruktionsmulighed, der vil være praktisk i svære tider.

Artiklen fortsætter under annoncen

Install: (Betalt, $3.99)

6. TouchyNotes

TouchyNotes er en af de mest sikre og funktionsrige apps til at skjule fotos her på siden, fordi den bruger patentanmeldt SPINT-teknologi til at gøre det muligt for brugerne at indtaste adgangskoder. Den anvender en kombination af drejende kontrolelementer og et magisk punkt, der bruges til at registrere dit input, hvilket gør det svært for folk at gætte de tal, du har indtastet. TouchyNotes holder dine fotos, adgangskoder, bogmærker til websteder, kontakter og noter privat og væk fra nysgerrige kroppe.

Processen med at tilføje indhold, dvs. fotos, videoer, noter osv. kan være lidt kedelig og kræver, at du indsætter det hele fra udklipsholderen, men jeg elsker, at TouchyNotes tilføjer en sort skærm til dine fotos for yderligere privatlivets fred. Du skal trykke og rulle på den del, du vil afsløre.

Install: (Gratis, med køb i appen fra 0,99 $)

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Best Secret Folder

Best Secure Folder, som er en tilbagevenden til 90’erne og bringer den gammeldags pengeskab med hængelås ind, er den mest uberørte app til at skjule fotos på din iPhone eller iPad. Den har måske et gammeldags design, der er synonymt med iPhones gamle dage, men du kan sikre dine fotos, videoer og hemmelige noter bag en pinkode eller mønsterlås. Den holder styr på dine login-forsøg, sender dig foto og placering af den ubudne gæst, der forsøger at bryde ind, importerer/eksporterer nemt alt og meget mere.

Best Secure Folder giver dig mulighed for at opsætte en falsk skærm, som åbnes ved opstart for at forvirre brugerne og endda viser falske videoer for at holde dem på afstand. Disse funktioner tilbydes alle i denne app’s gratis version af app’en, men en Pro-opgradering til 1,99 $ fjerner reklamerne, tilføjer muligheden for at sikkerhedskopiere data til en favorit cloud-tjeneste og bringer AirPlay ind i blandingen.

Installer: (Gratis)

8. Photo Vault: Hide Photos

Hvis vi går videre fra det retro og gammeldags design til den mest simplistiske app på denne liste, ja, så er Photo Vault: Hide Photos perfekt til nogen, der ikke har brug for meget bøvl i deres liv. Denne app har en simpel brugerflade og låser alt fra dine private fotos, videoer, adgangskoder og endda kontakter bag en simpel nummerlås. Du kan se alle mediefiler nativt og ringe til folk fra appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne app bringer også en privat browser med i slæbet, hvilket bestemt er et godt touch for dem, der er på vagt over for Google Chromes inkognitotilstand også. Jeg kan godt lide denne app til at skjule billeder for sin enkelhed, og du bør helt sikkert tjekke den ud.

Install: (Gratis)

SE OGSÅ: (Gratis)

SE OGSÅ:

Artiklen fortsætter under annoncen

For bedre forståelse kan du også se vores video om, hvordan du skjuler billeder og videoer på iPhone: –

Skjul personlige billeder og videoer med disse apps på din iOS-enhed

Som vi nævnte, kan du med iOS skjule billeder nativt, men det er bestemt ikke vejen at gå, hvis du planlægger at skjule personlige og følsomme billeder. Heldigvis kan du stadig bruge Notes-appen til at skjule fotos på iPhone, og de førnævnte skjulte apps fra tredjeparter fungerer som en charme og har nogle meget smarte funktioner. Så tjek dem ud på din iPhone eller iPad, og lad os vide, hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor.