Sådan bruger du Clips på YouTube til at lave korte videoklip

5. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

YouTube er begyndt at teste Clips – virksomhedens nye funktion, som giver seerne mulighed for at lave korte klip fra videoer og live streams. Med denne tilføjelse kan du nemt dele interessante øjeblikke fra videoer uden besvær. Varigheden af de genererede klip kan være på mellem 5 og 60 sekunder. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan bruge den nye Clips-funktion på YouTube til at oprette korte videoklip.

Brug Clips på YouTube

Ifølge YouTube er Clips i øjeblikket i begrænset alpha. Som følge heraf understøtter ikke alle kanaler funktionen, og YouTube har selektivt aktiveret funktionen på visse kanaler. I betragtning af denne begrænsning har vi også tilføjet en tredjepartsløsning, som du kan bruge til i nogen grad at replikere Clips funktionalitet.

Klip på YouTube Web

1. I YouTubes webgrænseflade vil du bemærke en ny “Clip”-knap, hvis funktionen er tilgængelig på kanalen. Klik på den, og vent på, at pop-up-vinduet til oprettelse af klip vises. Husk på, at du kun kan se denne knap, hvis du er logget ind på YouTube.

2. Du kan nu bruge forhåndsvisningsvinduet til at vælge den nøjagtige varighed af klippet. Det er værd at bemærke, at du også kan angive de nøjagtige tidspunkter i feltet for tidsstempel lige over forhåndsvisningsvinduet. Til erindring kan klip være fra 5 sekunder til 60 sekunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Tilføj en titel til klippet, og klik på knappen “Share Clip” for at dele klippet med dine venner. Her kan du vælge at dele klippet direkte til sociale medieplatforme, herunder Facebook, Twitter, KakaoTalk, Reddit, VK, Odnoklassniki, Pinterest, Tumblr, LinkedIn, Mix og endda e-mail. Du kan også kopiere linket til klippet ved at klikke på knappen Kopier.

Læs også  Sådan startes dual OS Chrome OS og Windows 10 (understøtter Play Store)

4. Når dine venner får adgang til videoen fra det link, du lige har genereret, vil de kun se den del, du har fremhævet. Desuden vil den fremhævede del blive ved med at løbe i loop, indtil brugeren klikker på knappen “Se hele videoen” for at se hele videoen. Titlen på klippet vil også være synlig for modtageren.

Klip på YouTube Mobile

YouTube Clips er i øjeblikket begrænset til Android-enheder. Virksomheden har dog lovet at bringe funktionen til YouTube til iOS inden for en overskuelig fremtid.

1. Åbn YouTube-appen, og tryk på knappen “Klip”. Du vil nu blive ført til grænsefladen til oprettelse af klip. I modsætning til YouTube web kan du ikke angive tidsvarigheden i en tidsstempelboks her. I stedet skal du bruge skyderen til at vælge tidspunktet præcist. Når du har færdiggjort varigheden, skal du trykke på “Share Clip” for at dele den pågældende del af videoen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Du får nu vist Androids delingsark, så du hurtigt kan dele klippet med dine venner. Du kan også trykke på knappen ‘Kopier link’ for at kopiere linket til klippet til dit klippebord.

Tredjeparts-løsning til at klippe videoer

Da Clips stadig er på alpha, understøtter den ikke langt de fleste YouTube-kanaler derude. Derfor er her et par løsninger til at kopiere Clips’ funktionalitet, indtil YouTube officielt tilføjer den. Metoden varierer primært baseret på hvilket aspekt af Clips der interesserer dig mest.

Læs også  Sådan planlægger du gratis e-mails på Gmail

Hvis du er en person, der ønsker at dele specifikke øjeblikke fra en YouTube-video, kan du gøre brug af tidsstempler til at gøre det. Åbn en YouTube-video, og klik på Del. På siden Del skal du markere afkrydsningsfeltet ‘Start ved ‘ for at starte en video fra et bestemt tidsstempel. På denne måde vil en ven, når han/hun åbner videoen, blive ført direkte til den pågældende del.

Hvis du på den anden side er som mig, der planlægger at bruge Clips udelukkende til at loope bestemte dele af en video, er der en Google Chrome-udvidelse til det, der hedder ‘Looper’ Med Looper kan du nemt loope en del af en video, indtil du bliver træt af den. Når du downloader den, får du en ny “Loop”-knap, der giver adgang til en smart skyder til at styre loopens varighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Download Looper til YouTube (Chrome Web Store)

Prøv YouTube Clips til deling af højdepunkter

Med Clips har YouTube bragt den klipningsfunktion, der allerede er populær på andre live streaming-platforme som Twitch, med sig. Det bliver interessant at se, om YouTubes implementering af Clips viser sig at være et øjeblikkeligt hit til at dele vigtige øjeblikke i en video. Det må vi vente og finde ud af, når YouTube i bred forstand udruller Clips til alle kanaler. Hvis du vil have flere af den slags tips, kan du læse vores artikel om YouTube-tips og -tricks.