Sådan tages skærmbilleder på Chromebook

19. august 2020 0 Af Mathias

Chromebooks er en fantastisk maskine til almindelige brugere, da den leveres indbygget med de fleste af de grundlæggende værktøjer. Hvis du vil tage et skærmbillede på Chromebook, kan du nemt gøre det med en kombination af genvejstaster. Du behøver ikke at installere nogen tredjepartsapp, da Chrome OS giver dig mulighed for at tage alle slags skærmbilleder inklusive fuldskærm, vindue og delvise snaps. Ikke desto mindre har jeg nævnt en app fra tredjepart, hvis du leder efter et komplet værktøj, der også indeholder funktioner som kommentar og skærmoptagelse. Så med alt det sagt, lad os gå videre og lære at tage et skærmbillede på en Chromebook.

Tag skærmbilleder på en Chromebook (Opdateret juli 2020)

 1. Tag skærmbilleder med tastatur
 2. Tag skærmbilleder med knapper i tablettilstand
 3. Tag skærmbilleder med stylus
 4. Tag skærmbilleder med Chrome-udvidelser
 5. Tag skærmbilleder med et eksternt tastatur

Tag skærmbilleder med tastatur

1. Skærmbillede på fuld skærm: Hvis du vil tage skærmbilleder på Chromebook, er den enkleste måde at trykke på Ctrl og knappen Oversigt på én gang. Det tager øjeblikkeligt et skærmbillede af hele skærmen.

 • Genvej: Ctrl + Oversigt-knap (lige over 6 tasten)

How to Take Screenshots on Chromebook

Åbn nu appen Filer, så finder du skærmbilledet under mappen “Downloads”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan tages skærmbilleder på Chromebook

Du kan også indsætte skærmbillederne direkte i fotoredigeringsapps, Gmail eller et hvilket som helst andet mediefelt. Når du tager et skærmbillede på Chromebook, skal du klikke på “Kopier til udklipsholder” i nederste højre hjørne. Det kopierer skærmbilledet til udklipsholderen. Indsæt nu på ethvert mediefelt, og der vil du have det.

how to screenshot on chromebook

Hvis du vil synkronisere dine skærmbilleder til Google Drive, skal du flytte filen til afsnittet “Google Drive”. Let peasy!

Artiklen fortsætter under annoncen

how to screenshot on chromebook

2. Vinduesskærmbillede: Hvis du vil tage et skærmbillede af det aktuelle vindue, skal du trykke på Ctrl, Alt og knappen Oversigt. Og vælg derefter vinduet på din skærm. Du kan enten trykke på enter for at tage et skærmbillede af det aktive vindue eller vælge vinduet med din mus.

 • Genvej: Ctrl + Alt + Oversigt-knap (lige over tasten 6)
Læs også  Hvad er strømreservertilstand i iOS 14, og hvordan bruges den?

3. Delvis skærmbillede: Og hvis du frit vil tage et skærmbillede af et specifikt område, skal du trykke på Ctrl, Shift og knappen Oversigt. Skærmen dæmpes, og derefter kan du vælge det perfekte område at tage et skærmbillede på din Chromebook.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Genvej: Ctrl + Shift + Oversigt-knap (lige over tasten 6)

Tag skærmbilleder med knapper i tablettilstand

Hvis du vil skærmbillede på Chromebook i tablet- eller teltilstand, tryk derefter på tænd / sluk og en af ​​lydstyrkeknapperne på én gang, svarende til smartphones. Du behøver ikke at trykke og holde; tryk bare på og slip knapperne på én gang. Et skærmbillede på fuld skærm fanges øjeblikkeligt.

 • Genvej: Power + Enten af ​​lydstyrkeknapperne

1

Tag skærmbilleder med Stylus

1. Skærmbillede på fuld skærm: Hvis du har tilsluttet en stylus med din Chromebook, vises en “Stylus” -menu nederst til højre. Åbn den, og vælg “Capture Screen”, så tager det et fuld-sides skærmbillede på din Chromebook.

2. Delvis skærmbillede: Og hvis du vil tage et delvist skærmbillede, skal du klikke på “Stylus” -menuen og vælge “Capture Region”. Nu kan du bruge din pennen, røre og holde et eller andet sted på skærmen og derefter trække for at vælge et område. Slip derefter pennen, og der tages et skærmbillede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tag skærmbilleder med Chrome-udvidelser

Så det er hvordan du naturligt kan screenshote på en Chromebook. Hvis du leder efter et mere alsidigt og kraftfuldt skærmbilledeværktøj, så tjek Nimbus-udvidelsen (Gratis). Det giver dig mulighed for at tage alle slags skærmbilleder, og også tilbyder skærmoptagelse og annotering på skærmen

  .

  How to Take Screenshots on Chromebook 3

  Tag skærmbilleder ved hjælp af et eksternt tastatur

  1. Skærmbillede på fuld side: Hvis du har tilsluttet et eksternt tastatur til din Chromebook, kan du tage et skærmbillede ved at trykke på Ctrl og F5 på én gang. Det fungerer meget på samme måde som den oprindelige Chromebook-genvej, men du skal trykke på F5 i stedet for oversigtsknappen.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  • Genvej: Ctrl + F5

  2. Vinduesskærmbillede: På samme måde, for et vinduesskærmbillede ved hjælp af et eksternt tastatur, skal du trykke på Ctrl, Alt og F5. Det tager øjeblikkeligt et skærmbillede af det aktuelle vindue.

  • Genvej: Ctrl + Alt + F5

  3. Delvis skærmbillede: Tryk til sidst Ctrl, Shift og F5 for at tage et delvist skærmbillede ved hjælp af et eksternt tastatur. Skærmen dæmpes automatisk, og derefter kan du nemt vælge et område.

  • Genvej: Ctrl + Shift + F5

  Ofte stillede spørgsmål

  Q. Hvor går skærmbillederne på en Chromebook?

  Alle skærmbilleder gemmes under mappen “Downloads”. Bare åbn appen “Filer” og flyt til “Downloads” -mappen, og der har du den. Hvis du vil ændre skærmbilledets placering, kan du gøre det fra Indstillinger -> Avanceret -> Downloads -> Skift.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Q. Hvad er F5 på en Chromebook?

  Kort sagt, F5 på en Chromebook er oversigtsnøglen, der normalt findes over 6-tasten. Du kan trykke på den sammen med Ctrl for at tage et skærmbillede.

  Q. Hvad er switch-tasten på en Chromebook?

  Switch-tasten er igen den samme som oversigtstasten. Det bruges til at skifte vinduer på en Chromebook, så det kaldes switch-tasten.

  Tag et skærmbillede på en Chromebook som en professionel

  Så det var vores korte artikel om, hvordan du screenshot på en Chromebook. Vi har tilbudt alle måder at fange et skærmbillede på, inklusive oprindelige og tredjepartsudvidelsesmetoder. Selvom de indbyggede genveje er tilstrækkelige for mig, vil nogle brugere have en komplet løsning fra kommentar til frit valg af afgrøde. I dette tilfælde skal du gå til den tredjepartsudvidelse, som jeg har nævnt ovenfor. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du vil lære mere om Chromebooks, skal du holde øje med os, da vi bringer nogle flere seje ting om Chrome OS.

Læs også  Sådan ændrer du dit navn på Zoom (Windows, Mac, Android, iOS og web)
Artiklen fortsætter under annoncen