Sådan blokeres udklipsholderadgang på Android

4. august 2020 0 Af Mathias

For nylig skrev vi en guide til, hvordan man får iOS 14-funktioner på Android og stødte på en fin måde at blokere adgang til udklipsholder på Android. Det fungerer temmelig godt, og du kan endda finde alle de apps, der har adgang til udklipsholderen på din Android-enhed. Blokering af udklipsholderadgang hjælper dig med at beskytte følsomme oplysninger som adgangskoder, pinkode, private beskeder fra useriøse apps, der altid er på udkig efter at fange dit klippebord. Så uden forsinkelse, lad os gennem guiden og lære om trinnene.

Blokering af udklipsholderadgang på Android (2020)

Google behandlede det mangeårige problem med adgang til udklipsholder med frigivelsen af ​​Android 10. Det satte en kraftig begrænsning af apps, der kan få adgang til kopierede data i baggrunden. Efter opstand fra Android-samfundet ser det ud til, at Google har roligt backtrack.

Som tingene står nu , selv på Android 10, har mange apps adgang til udklipsholderen . Så uanset hvilken Android-version du kører, skal du følge denne vejledning for manuelt at blokere adgangen.

1. For at blokere adgang til udklipsholder på Android skal du konfigurere ADB på din computer. I tilfælde af at du er fuldstændig uvidende om ADB , så gå gennem vores linkede guide for detaljerede oplysninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Når du har konfigureret ADB, skal du køre adb-enheder i dit terminalvindue til verificer forbindelsen . Hvis det returnerer et serienummer, er du god til at gå. Block Clipboard Access on Android

3. Kør derefter adb shell i dit terminalvindue.

Block Clipboard Access on Android

4. For at finde apps , der har adgang til udklipsholder på din Android-enhed, skal du udføre kommandoen nedenfor. Det udsender en lang liste med pakkenavne på apps, der har adgang til udklipsholder.

Læs også  Sådan ændrer du dit navn på Zoom (Windows, Mac, Android, iOS og web)
Artiklen fortsætter under annoncen
 cmd appops query-op - bruger 0 READ_CLIPBOARD allow 

Sådan blokeres udklipsholderadgang på Android

5. Noter pakkenavnet på de apps, du vil blokere for at få adgang til din Android-udklipsholder. Nu erstatte pakkenavnet i nedenstående kommando og kør det. Det udsender ikke noget, men ændringer vil blive foretaget i baggrunden.

Bemærk: Bloker ikke tekstredaktører, da denne handling også vil deaktiver funktionen “Indsæt” i appen.

 cmd appops sæt  READ_CLIPBOARD ignorere 

Sådan blokeres udklipsholderadgang på Android

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Hvis du vil give en app adgang til udklipsholderen på Android, kan du blot erstatte ignorere med tillad og køre den samme kommando.

 cmd-appopsæt  READ_CLIPBOARD tilladt 

Block Clipboard Access on Android

Forhindre apps i at få adgang til Udklipsholder på Android

Så det er sådan, du kan blokere adgang til udklipsholder på Android. Jeg ville ønske, at der var en nem måde at styre denne afgørende tilladelse, men desværre er der ikke en. Så bare konfigurer ADB– som er en engangs ting – og du vil være klar. Bortset fra det kan du også afinstallere bloatware fra Android-enheder ved hjælp af ADB. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du fandt, at artiklen var nyttig, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det.

Artiklen fortsætter under annoncen