Sådan skjuler du ikonerne på skrivebordet på Mac

8. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Nogle mennesker er gode til at administrere deres skrivebordsplads og holde den pæn og ryddelig. Jeg er ikke en af dem, og min Mac-skrivebord er fyldt med mapper og filer. Jeg elsker mit kaos, og jeg har ikke tænkt mig at ændre mine vaner inden for en overskuelig fremtid. Jeg har dog brug for at skjule mine skrivebordsfiler ved visse lejligheder. Hvis jeg f.eks. skal vedhæfte skærmbilleder i en af mine artikler, eller når jeg skal holde en præsentation på arbejdet, vil jeg hellere vise folk et renere skrivebord, da det er lettere for dem at fokusere på de rigtige ting. Uanset om du kæmper med at holde dit skrivebord rent, eller om du trives i kaos som mig, vil du støde på øjeblikke, hvor du hurtigt skal skjule alt det rod. Til disse hurtige øjeblikke kan du her se, hvordan du hurtigt skjuler skrivebordsikoner i macOS:

Bemærk: Jeg har prøvet følgende metoder på min 2017 MacBook Pro, der kører på macOS Mojave, og andre Macs, der kører på macOS Sierra og macOS High Sierra, så de burde også virke på din Mac.

Skjul skrivebordsikoner i macOS ved hjælp af Terminal

Terminal er som et skatkammer. Du kan gøre underværker på din Mac med de rigtige kommandoer, så det er ikke overraskende, at du kan bruge Terminal til at skjule skrivebordsikoner på en Mac. Du kan bare starte Terminal ved at søge efter den i Spotlight og køre følgende kommando: defaults write com.apple.finder CreateDesktop false

Når du har gjort det, skal du bruge følgende kommando i Terminal for at genstarte Finder:

Artiklen fortsætter under annoncen

killall Finder

Husk, at “F” i “Finder” skal være stort, ellers vil terminalen blot fortælle dig, at den ikke har fundet nogen tilsvarende processer.

Når du har gjort dette, vil alle ikonerne på dit skrivebord blive skjult. Hvis du vil fjerne skjulet af ikonerne senere, kan du blot bruge følgende kommando: defaults write com.apple.finder CreateDesktop true

Læs også  Sådan aktiveres Google Chrome Pop-up Blocker

og derefter genstarte Finder med følgende kommando: killall Finder

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug tredjepartsapps til at skjule ikonerne på skrivebordet på Mac

Det er ikke svært at bruge terminalen til at skjule ikonerne på skrivebordet på en Mac, men hvis du har brug for at skjule/afskjule ikonerne på skrivebordet i macOS meget regelmæssigt, er det måske ikke den mest effektive metode for dig at bruge terminalen. I et sådant tilfælde kan du bruge en tredjepartsapp, som lader dig skjule skrivebordsikoner eller fjerne dem med et enkelt klik. Jeg anbefaler HiddenMe (gratis) til dette.

Når du har downloadet appen fra App Store og startet den, skal du blot klikke på ikonet i menulinjen for HiddenMe og derefter klikke på “Hide Desktop Icons” Det er det, dine skrivebordsikoner vil nu blive skjult.

Hvis du senere vil fjerne skjulte skrivebordsikoner igen, kan du blot klikke på HiddenMe-ikonet i menulinjen og klikke på ‘Unhide Desktop Icons’

Du kan også oprette en tastaturgenvej for at aktivere/deaktivere HiddenMe og sikre dig, at dit skrivebord ser rent ud med et enkelt tastetryk, uanset hvilken app du er i. Du skal bare sørge for ikke at bruge en genvej, der allerede bruges af macOS eller en anden app, ellers virker genvejen måske ikke korrekt. Du kan oprette en genvej ved at klikke på HiddenMe-ikonet i menulinjen, gå til “Preferences” og bruge indstillingen “Shortcut“.

Bonus: Brug Desktop Stacks i macOS Mojave

Hvis den eneste grund til at du vil skjule ikonerne på skrivebordet er at få dit skrivebord til at se pænt og rent ud til skærmbilleder og præsentationer (ligesom mig), er der en nemmere og bedre mulighed, som du kan bruge.

Med macOS Mojave bragte Apple en ny “Desktop Stacks”-funktion til Finder, som automatisk sørger for, at dit skrivebord ser pænt og rent ud ved at kombinere filer af samme type sammen.

For at aktivere Desktop Stacks skal du blot starte Finder, klikke på ‘Vis’ og derefter klikke på ‘Brug stakke’ og det er det hele.

Alternativt kan du bare bruge tastaturgenvejen ‘control + command + O’ for at aktivere Desktop Stacks på din Mac.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Som jeg nævnte tidligere, er Desktop Stacks kun tilgængelig i macOS Mojave. Hvis du bruger en ældre version af macOS, skal du bruge Terminal eller en app som HiddenMe for at få dit skrivebord til at se rent ud.

SE OGSÅ: Sådan tilføjer du mellemrum for at organisere apps i Dock på Mac

Skjul ikonerne på skrivebordet på Mac for at give det et renere udseende

Ved at bruge en af ovenstående metoder kan du sikre dig, at ingen er i stand til at tage dig på sengen og få dig til at skamme dig over dine digitale renlighedsvaner. Nu kan du rodet dit skrivebord op efter eget ønske, og når det kommer til stykket, kan du rydde op med et par tastetryk. Så prøv disse metoder af, og lad os høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.