Sådan installerer du Android Q Beta 1 på dine Pixel-enheder

7. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Da det første Android P Developer Preview kom tidligt som en overraskelse sidste år, har vi haft øjnene rettet mod udgivelsen af Android Q Developer Preview siden sidste uge. Nå, men ventetiden har endelig fået en ende, da Google i dag har annonceret Android Q Beta 1 (ja, ikke Developer Preview) til hele Pixel-linjen.

Android Q Beta 1 ser måske ikke alt for anderledes ud end Android 9 Pie på overfladen, men der er mærkbare ændringer over hele linjen, især under motorhjelmen. Jeg ved, at der er interesse fra Android-entusiaster for at flashe den nyeste smag af Android og tjekke alle de nye funktioner, så her er en guide til hvordan du installerer Android Q Beta 1 på Pixel-enheder:

Note: Vi har installeret Android Q Beta 1 på vores Pixel 2 XL og Pixel 3 XL ved hjælp af en Windows-bærbar computer, men processen ville være næsten identisk for andre enheder eller platforme.

Liste over understøttede enheder

Vi forventede, at Google kun ville gøre den første betaversion af Android Q tilgængelig for Pixel-ejere af anden og tredje generation, men de overraskede dog alle ved at udvide understøttelsen til enheder af første generation på populær efterspørgsel. Så her er et kig på de enheder, der understøtter Android Q Beta 1 lige nu:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Pixel 3 XL
 • Pixel 3
 • Pixel 2 XL
 • Pixel 2
 • Pixel 2
 • Pixel XL
 • Pixel

Rygtebørsen fik os også til at håbe på, at Android Q Beta 1 bliver tilgængelig for en række OEM-partnerenheder, men det er dog ikke tilfældet med dette build. Vi kan forvente den meddelelse på Google I/O 2019, hvor Google officielt vil annoncere Android Q og frigive et nyt beta build.

OTA-opdatering via Android Q Beta Program

Da der ikke er tale om et alpha build, som vi havde set frem til med spænding, har Google åbnet Android Q Beta Program, så alle interesserede nemt kan tjekke nye funktioner og forbedringer i den nyeste Android-version.

Dette er muligvis den mest enkle og sikre metode til at opgradere en Pixel-enhed og teste Android Q Beta 1. Du vil fortsat modtage fremtidige Android Q-beta builds uden at skulle bekymre dig om at flashe eller sideloade via denne metode, så her er de trin, du skal følge for at deltage i betaprogrammet.

Bemærk: Denne metode sikrer også, at dine data ikke bliver slettet, men vi anbefaler stadig, at du laver en sikkerhedskopi, så du kan gendanne dine data, hvis noget går galt.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Besøg Android Beta-webstedet via dette link, og gå til fanen “Enheder” for at se en liste over alle dine berettigede enheder (vi har Pixel 2 XL og Pixel 3XL på listen nedenfor).

2. Klik på knappen “Opt in” under navnet på den enhed som du har planer om at installere Android Q Beta 1 buildet på. Accepter de vilkår og betingelser, der vises, og tryk på knappen “Join Beta” for at fortælle Google, at du er med.

3. Gå derefter til din Pixel-enhed. Gå til “Indstillinger -> System -> Avanceret -> Systemopdatering“, og tjek, om der er tilgængelige opdateringer, så du kan se Android Q Beta 1 begynde at installere.

Læs også  Sådan konverteres automatiseringshandlinger som apps på Mac

4. Din enhed genstarter for at afslutte installationsprocessen, og voila, du er nu på Android Q (altså et fejlbehæftet beta build til at starte med).

Artiklen fortsætter under annoncen

Flash Android Q Beta 1 via Bootloader Unlock Method

Hvis du ikke har noget imod at miste dine data og ønsker at lave en ny installation til den nyeste version af Android, ja, så skal du påtage dig den kedelige opgave at flashe Android Q Beta 1 på din Pixel-enhed. Inden du kaster dig hovedkulds ud i installationsprocessen, skal du få et par ting i orden:

 • Android Q System Image

Først og fremmest skal du downloade Android Q Beta 1 system image til din Pixel-enhed fra dette link. Listen ville se ud som i skærmbilledet nedenfor, klik på download-linket ved siden af din enheds navn.

 • ADB- og Fastboot-værktøjer

Flashing-processen kræver, at du har ADB- og Fastboot-værktøjer installeret på din Windows-pc eller Mac. Du kan downloade ADB- og Fastboot-værktøjer lige her. Du kan også tjekke vores detaljerede vejledning om, hvordan du installerer disse værktøjer, hvis du støder på problemer under processen.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Udviklerindstillinger

Du skal også aktivere et par udviklerindstillinger, dvs. OEM-oplåsning og USB-debugging, ved at gå til menuen “Indstillinger > System > Udviklerindstillinger” på din Pie-baserede enhed (som skal køre den seneste sikkerhedspatch).

 • Lås bootloaderen op

Som det burde være meget tydeligt, kræver installation af Android Q Beta 1 først at du låser bootloaderen op på din smartphone. Det gør du ved at følge nedenstående trin:

1. Tilslut din Pixel til din pc eller Mac. Gå til den destination, hvor du har installeret ADB og Fastboot, efterfulgt af åbning af et kommandovindue (hold Shift-tasten nede og højreklik for at se indstillingen) på Windows og Terminal på Mac.

2. Indtast nu kommandoen “adb devices” for at se, om din enhed er tilsluttet eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Din Pixel viser en prompt, der beder dig om at “Tillad USB-debugging”, hvortil du blot skal trykke på OK for at give tilladelse.

3. Nu skal du genstarte din smartphone i bootloader-tilstand. Indtast følgende kommando for at gøre det: adb reboot bootloader

4. Når din enhed starter i bootloader-tilstand, skal du indtaste følgende kommando for at sikre, at fastboot genkender den. Output bør ligne det, vi så med adb devices:

fastboot devices

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Til sidst skal du indtaste en af følgende kommandoer, afhængigt af din smartphone, for at låse bootloaderen op. Du bør se et par prompts på din enhed, accepter dem blot, og enheden vil blive fuldstændig slettet og bootloaderen låst op. Pixel eller Pixel XL: fastboot oem unlock Pixel 2/2XL eller Pixel 3/3XL: fastboot flashing unlock Pixel 2 XL: fastboot flashing unlock_critical (med loaderversion før TMZ20a)

 • Installation af Android Q Beta 1

Efter at have låst bootloaderen op, skal du først udpakke Android Q beta 1 system image, som vi havde downloadet tidligere. Følg derefter nedenstående trin:

Læs også  Sådan fjernes 200MB-mobilgrænseværktøj på iOS 13 og iPadOS 13

Bemærk: Du skal køre build PQ2A.190305.002 (marts-sikkerhedspatch på Android Pie) build for at OTA’erne kan fungere.

1. I den uddragne mappe finder du en anden .ZIP-fil (denne er det egentlige billede), og du skal også udpakke den. Flyt alle disse filer til mappen med adb- og fastboot-platformsværktøjer.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tilslut nu din Pixel-enhed til din pc eller Mac, genstart den i bootloader-tilstand, og start filen “flash-all.bat”. Dette vil åbne et kommandopromptvindue og flashe Android Q Beta 1-aftrykket til din Pixel.

3. Hvis du støder på fejl i det første trin, kan du gå videre og flashe alle filerne enkeltvis ved hjælp af nedenstående kommandoer: fastboot flash bootloader .img fastboot reboot-bootloader fastboot flash radio .img fastboot reboot-bootloader fastboot flash -w update .zip fastboot reboot reboot

4. Når scriptsene er færdige med at køre, genstarter din enhed, og Android Q Beta 1 bør være installeret på den.

Opdatering til Android Q Beta 1 via ADB Sideload

Hvis du ikke har lyst til at låse bootloaderen op og gennemgå en masse trin for at få den nyeste udgave af Android på din enhed, kan du sideloade OTA-opdateringsfilen til Android Q dev preview via ADB. Denne metode er ikke bare enkel, men bevarer også alle dine eksisterende data, så vi foreslår den frem for bootloader-oplåsningsmetoden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er trinene til at opdatere din Pixel til Android Q Beta 1 ved hjælp af ADB Sideload-metoden:

1. Først skal du downloade OTA .ZIP-filen til din Pixel-enhed, som du kan gå til dette link.

2. Tilslut din enhed til din pc eller Mac, genstart til bootloader, og brug volumen ned-tasten til at rulle til “recovery” og vælg den ved at trykke på power-knappen. Derefter skal du trykke ned på volumen op- og tænd/sluk-knappen samtidig og vælge “apply update from ADB” (anvend opdatering fra ADB).

3. Når du har gjort det, skal du køre følgende kommando fra din pc for at starte installationsprocessen:

Artiklen fortsætter under annoncen

adb sideload

Oplev det gode ved Android Q på din Pixel

Dette er den første officielle Android Q-udgave, hvilket betyder, at den nyeste version af Android stadig er i et ret tidligt udviklingsstadie. Vi vil ikke anbefale dig at installere det samme på din primære enhed. Så hiv din gamle Pixel frem fra loftet (selv din Pixel af første generation virker) i stedet og se, hvordan den næste smag af Android føles.

Har du installeret Android Q Beta 1 på din enhed endnu? Hvis ja, så lad os vide, hvilke funktioner du allerede elsker eller gerne vil have forbedret i kommende beta builds nede i kommentarfeltet.