Sådan skifter du sprog i Google Chrome

24. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Vi er enige om, at Google Chrome er en af de bedste browsere, og at den har nogle af de mest nyttige funktioner, du ønsker i en browser. Jeg elsker også det faktum, at jeg kan aktivere flere Chrome-funktioner ved hjælp af Chrome-udvidelser og Chrome-flag. En anden god ting ved Google Chrome er, at den understøtter mere end 100 sprog, og det er simpelthen fænomenalt. Det giver Chrome-brugere mulighed for at bruge browseren på alle regionale sprog og få gavn af internettet. Google ved helt sikkert, hvordan man får brugere fra alle hjørner af verden over på sin platform. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du ændrer sprog i Google Chrome, så du kan nyde at bruge den på dit eget sprog.

Skift sprog i Google Chrome (2020)

Der er forskellige måder at ændre sproget i Google Chrome på, og de varierer afhængigt af den platform, du bruger Chrome på. Så vi vil dække, hvordan du ændrer Chrome-sprog på forskellige mobile og stationære platforme. Vi vil også dække specifikke brugsscenarier, så du ved, hvad du skal gøre, når du har brug for at ændre sprog i Google Chrome. Du er velkommen til at springe på tværs af afsnittene.

Understøttede sprog i Google Chrome

Før vi går i gang med vores vejledning, skal vi se kort på de sprog, som Google Chrome understøtter. Som nævnt ovenfor er der mere end 100 sprog, der i øjeblikket understøttes af Google Chrome. De omfatter engelsk, hindi, spansk, fransk, ductch, dansk, Afrikaans, arabisk, bulgarsk, bengali, kinesisk, japansk, irsk, irsk, italiensk, russisk, samoansk, tamil, telugu, urdu, koreansk, latin og meget mere. Du kan se en komplet liste over understøttede sprog i billedet nedenfor.

Skift sprog i Google Chrome (Windows, Linux og Chrome OS)

1. Klik på menuen med 3 prikker i øverste højre hjørne, og åbn Indstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Her skal du klikke på hamburgermenuen i øverste venstre hjørne, og klikke på Avanceret for at udvide menuen. Klik herefter på Sprog.

3. Åbn fanen Sprog, og klik på “Tilføj sprog”.

4. Her vælger du det sprog, som du vil bruge i Google Chrome. Derefter klikker du på knappen Tilføj.

5. Herefter skal du klikke på menuen med 3 prikker ved siden af det valgte sprog og aktivere “Display Google Chrome in this language”.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Derefter klikker du på “Relaunch”-knappen for at ændringerne træder i kraft.

7. Åbn sprogindstillingerne igen, og klik på “move to the top” ved siden af det valgte sprog. Nu har du med succes ændret Chrome-sproget, herunder brugergrænsefladen og de overordnede indstillinger.

8. Hvis du også ønsker at ændre sproget for Google-søgning i Chrome, skal du gennemføre endnu et trin. Udfør en Google-søgning, og klik på Indstillinger lige under søgefeltet og vælg Sprog.

9. Herefter vælger du dit foretrukne sprog, og klik på knappen Gem. Herefter vil din Google-søgning også være på det sprog, du har valgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tvangsændring af Google Chrome Sprog

Hvis du ændrer sproget fra Chromes oprindelige indstillinger, vil det kun være begrænset til Chromes brugergrænseflade og indstillinger. For at fremtvinge sprogændring på alle websider på internettet er der et par indstillinger og udvidelser, som gør jobbet perfekt. Her er trinene til at fremtvinge sprogskifte på hele internettet.

Læs også  Forældrekontrol på dit barns iPhone og iPad: Sådan gør du

1. Åbn Chrome’s indstillinger og naviger til Sprog som nævnt i ovenstående trin. Her skal du åbne fanen Sprog og aktivere “Tilbyd at oversætte sider, der ikke er på et sprog, du læser” toggle.

2. Nu Chrome bør automatisk tilbyde dig dialogboksen for oversætte sider ved siden af adresselinjen.

3. Nogle gange ændrer Chrome ikke sproget på websiderne, selv efter at have aktiveret indstillingerne. Hvis du vil fremtvinge sprogskiftet manuelt, skal du installere Google Translate-udvidelsen (gratis) på Chrome.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når du nu er på en webside, der ikke er på det sprog, du læser, skal du klikke på Google Translate-udvidelsen og yderligere klikke på “Translate this page”. Det vil ændre hele websiden til dit primære sprog.

5. Hvis du ikke ønsker at bruge en udvidelse, kan du gå til Google Translate’s side og indsætte websidens URL-adresse. Det vil generere et brugerdefineret link, klik på det, og du vil kunne læse webstedet på det sprog, du ønsker.

Skift Google Chrome-sprog til indtastning

Nogle gange ønsker vi at ændre Chromes sprog til specifikke formål som indtastning på et andet sprog, translitteration osv. Til sådanne tilfælde er der visse værktøjer, som lader dig ændre sproget for din skrift uden at rode med Chromes oprindelige indstillinger. I dette afsnit vil jeg vise dig, hvordan du kan opnå dette.

1. Installer Google Input tools udvidelse (gratis) på din Chrome.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik på Google Input-udvidelsen i øverste højre hjørne, og åbn “Udvidelsesindstillinger”.

3. I venstre side,tilføj inputmetoden som du ønsker at ændre sproget i dit skrift.

4. Klik nu på udvidelsen for at aktivere den. Når du nu skriver, vil det blive ændret til det valgte sprog, når du skriver.

Skift sprog i Google Chrome på macOS

Før macOS Catalina gav Apple ikke brugerne mulighed for at ændre appsprog individuelt. Nu kan brugerne imidlertid ændre sprog for individuelle apps i Catalina. Så hvis du har opdateret til Catalina, vil du kunne ændre standardsproget i Google Chrome. Hvis du bruger en ældre version af macOS, skal du ændre det systemdækkende sprog for at få den ønskede effekt. Vi har forklaret begge disse metoder nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Ændring af Google Chrome-sprog i macOS Catalina

1. Først skal du klikke på Apple-menuen øverst til venstre på skærmen og vælge Systemindstillinger.

2. Klik nu på Language & Region Language & Region).

3. Klik derefter på fanen Apps.

4. Klik dernæst på “+” knappen.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Klik herefter på drop-down-menuen ved siden af applikationsmuligheden.

6. Nu skal du vælge Google Chrome fra rullemenuen.

7. Nu klikker du på rullemenuen for sprog og vælger dit sprog.

8. Til sidst klikker du på “Add” knappen.

Artiklen fortsætter under annoncen

9. Hvis Chrome kører i baggrunden, skal du genstarte programmet for at lade ændringerne træde i kraft.

  • Ændring af Google Chrome-sprog på ældre Mac-computere

1. Åbn Systemindstillinger og naviger til Sprog og region.

Læs også  Sådan bruges lydstyrkeknapperne til at tage billeder og videoer på iPhone

2. Her klikker du på knappen + i nederste venstre hjørne for at tilføje dit valg af sprog.

3. Vælg herefter dit foretrukne sprog, og klik på knappen “Tilføj”.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Derefter vil den spørge, om du vil indstille det nye sprog som standardsprog for operativsystemet. Accepter det.

4. Åbn nu Chrome, og du vil se, at sproget er ændret efter dine præferencer.

Skift sprog i Google Chrome på Android

I lighed med macOS skal du ændre systemsproget på Android for at ændre Chromes standardsprog. Det betyder, at ændringen af systemsproget vil påvirke alle dine apps og indstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn Indstillinger på din Android-enhed, og rul ned til System. Endvidere trykker du på “Sprog og input”.

2. Her skal du trykke på Sprog og derefter trykke på “Tilføj et sprog”. Vælg nu det sprog, du ønsker på listen.

3. Herefter flytter du det valgte sprog til toppen ved at trække i hamburgerbjælken i højre side.

4. Åbn nu Chrome på din Android-enhed, og du vil se appen på dit valgte sprog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift sprog i Google Chrome på iPhone

Apple gav mulighed for at ændre sprog for individuelle apps i iOS 13. Hvis du bruger en ældre version af iOS, skal du ændre sproget på systemniveau for at ændre sprogene i Google Chrome. Vi har forklaret begge metoder nedenfor.

  • Skift sprog i Google Chrome i iOS 13

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller iPad, og rul ned til find Google Chrome, og tryk på den.

2. Tryk nu på Sprog, og vælg derefter et foretrukket sprog. Det er det, nu har du ændret standardsproget i Google Chrome.

  • Skift sprog i Google Chrome i iOS 12 og nyere

1. Åbn Indstillinger og naviger til Generelt. Rul nu ned og tryk på Sprog og region.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Herefter åbner du iPhone Sprog for at vælge dit valg af sprog.

3. Accepter endvidere anmodningen om at ændre iPhone’s sprog. Åbn nu Chrome, og du vil have browseren på det sprog, du har valgt.

SEE ALSO: 10 Google Chrome-genveje, du bør bruge i 2019

Skift Google Chrome-sprog for at gøre den til din egen

Chrome er en ganske kraftfuld browser, og vi elsker den. Der er flere Chrome-funktioner, som er temmelig undervurderede, og understøttelse af forskellige sprog er en af dem. Hvis du ønsker at bruge Chrome på dit lokale sprog, skal du bare gå i gang med at bruge det. Det fungerer upåklageligt. Desuden har jeg givet alternative måder at oversætte sider og skrive på lokale sprog på også, så det skulle hjælpe. Til sidst, hvis du kunne lide artiklen, eller hvis du har forslag til os, kan du lade os vide det i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen