Sådan opretter du Google Alerts for specifikke emner

24. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Hvis du er en af de nyhedsnarkomaner, der er bange for at gå glip af alt muligt, vil du være glad for at vide, at der findes en måde at holde øje med dine yndlingsemner på. Google har en funktion kaldet Google Alerts, der fungerer som en notifikationstjeneste for webindhold, specifikke nyheder, emner, steder osv. Du kan vælge dine yndlingsemner eller nøgleord, og Google giver dig besked, når den finder matchende søgeresultater på nettet. Det er interessant, ikke sandt? Så i denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du opretter Google alerts og forfiner det yderligere for at få relevante advarsler baseret på dine yndlingsemner.

Opsætning af Google Alerts for specifikke emner

Google Alerts har hjulpet mig meget med at reducere min FOMO (frygt for at gå glip af noget). Da jeg har oprettet Google-alarmer for emner, som jeg er interesseret i, ved jeg, at jeg ikke går glip af noget, der er vigtigt for mig. Jeg har f.eks. oprettet en Google-alarm for min hjemby Kalchini. Så når der sker noget på nettet vedrørende min by, får jeg en advarsel med det samme på Gmail, og jeg er ikke længere bekymret for at gå glip af nyheder. Du kan også skære ned på den tid, du bruger på sociale medier og forskellige nyhedswebsteder, ved at oprette Google-alarmer, og her er hvordan du gør det.

Sådan indstiller du en Google Alert

1. Åbn Google Alerts-siden i din browser (mobil eller dekstop) og indtast et emne efter eget valg. Jeg har f.eks. indtastet “OnePlus 7 Pro”, fordi du skal med på hype-toget. Hvis du nu vil forfine advarslen, skal du klikke på “Vis indstillinger”.

Læs også  Sådan tilpasser du iOS-startskærmen som en professionel gratis

2. Her skal du gennemgå alle indstillingerne og tilpasse alarmfiltret. Jeg har valgt “en gang om dagen” for at undgå for meget rod. Til sidst skal du klikke på knappen “Create Alert” (Opret alarm), og så er du klar til at modtage advarsler.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. For at give dig en idé, ser advarsels-e-mailen således ud.

4. Du kan også indstille Google Alert til at blive leveret på et bestemt tidspunkt. Du skal blot klikke på tandhjulsikonet og vælge leveringstidspunktet.

5. Hvis du har flere advarsler, kan du vælge at samle alle advarslerne i en enkelt digest-e-mail. Du skal blot afkrydse muligheden Digest og klikke på knappen Gem.

6. Endelig, når du er færdig, kan du slette eller tilpasse advarslerne ved at klikke på knapperne ved siden af dit advarselsemne.

Artiklen fortsætter under annoncen

SE OGSÅ: Sådan tjekker du, hvad Google ved om dig

Vær på forkant med alt med Google Alerts

Det var vores bud på Google Alert-funktionen, som de fleste brugere ikke kender. Den er ret nyttig til en masse ting som jordskælv, forestående tsunami, emner af interesse som tv-serier, gadgets, steder osv. Og hvis du vil have mere kontrol over indhold og leveringstidspunkt, er der også en filtermulighed. Alt i alt er det en ganske nyttig funktion, og du kan bruge den til at strømline information ét sted. Anyway, hvis du fandt artiklen interessant eller har nogle forslag til os, så kommenter nedenfor og lad os vide dine tanker.

Læs også  Sådan sletter du PS5- eller PSN-konto