Sådan bruges og fjernes appklip på iPhone og iPad

29. december 2020 Slået fra Af Mathias

Apple introducerede App Clips med iOS 14 tilbage på WWDC 2020. Disse er stort set som små dele af en app, der kan bruges uden at installere selve appen. Det er en ret nyttig funktion, som apps kan integrere, så flere mennesker kan opleve appen og bruge den virkelig hurtigt. Nu hvor appklip er rullet ud for udviklere, og de er også tilgængelige for brugere med iOS 14.3, er chancerne for, at du vil prøve dem på dine enheder. Her er hvordan man bruger og fjerner appklip på iPhone og iPad.

Sådan bruges appklip på iPhone og iPad

Appklip findes i mange former. Der er koder, du kan scanne, NFC-tags, du kan trykke på, og enkle links, der kan åbnes. Det er klart, at koder og NFC-tags findes i den virkelige verden. Links er dog noget, du kan finde online og prøve selv.

I denne artikel vil jeg gennemgå hele App Clips livscyklus. Vi starter med, hvordan vi finder og bruger dem, hvordan vi kan se, hvilke appklip du har brugt, og endda hvordan du fjerner dem, hvis du vil. Der er desuden en praktisk liste over apps, der i øjeblikket også understøtter appklip, så du kan prøve dem selv.

Hvad er appklip?

Som jeg nævnte ovenfor, kan appklip findes i flere former. Her er alle måder, som udviklere kan implementere og dele appklip online og i den virkelige verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Appklipskoder / QR-koder

NFC-integrerede App Clip-koder og almindelige App Clip-koder er meget ens. De kan begge scannes med dit iPhone-kamera eller QR-kodescanner. For NFC-integrerede koder kan du også bare trykke på din iPhone på koden for at starte App Clip, hvis du vil.

Nu er disse appklip specifikt rettet mod brugssager i den virkelige verden. Ting som cykeldeling vil virkelig drage fordel af appklip. Det skyldes, at nye brugere hurtigt kan bruge tjenesten ved bare at scanne koden i stedet for at downloade en hel app.

Læs også  Sådan gemmer du en sikkerhedskopi af dine e-mails i Gmail

På den anden side er App Clips på Safari og Messages bare enkle links, der kan starte en del af en app. Disse er nyttige til apps, der ønsker at give brugerne en demo og endda spil. Og dette er de appklip, som vi vil bruge som eksempler i denne artikel.

Nu hvor vi har en idé om appklip, skal vi se på brugen og fjernelse af dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan bruges appklip

Brug af appklip i Safari er virkelig simpelt. Her er hvad du skal gøre.

  • På din iPhone eller iPad, åbn Safari og naviger til en webside, der inkluderer et appklip. I dette eksempel navigerer jeg til websiden for Firi Games ‘titel “Phoenix 2” (websted).
  • På dette websted vil du se en strip ovenpå med knappen “Afspil”. Tryk på det.
use app clip iphone
  • Du vil nu se dialogboksen App Clip vises, tryk på “Afspil” igen.
app clip dialog box on iphone
  • En spilbar introduktion af spillet starter, og du kan spille spillet som om det var installeret på din iPhone eller iPad. Du får også en knap til at installere det fulde spil, hvis du kan lide det.
phoenix 2 app clip iphone

Naturligvis, Phoenix 2 er ikke det eneste websted, der understøtter appklip. Faktisk siger appklip til apps, der ikke er spil, ikke engang ‘Play’. Knappen siger “Åbn” i stedet.

Sådan får du vist nyligt anvendte appklip

Hvis du har brugt appklip som mig, kan du være interesseret i at holde styr på de appklip, du for nylig har brugt. Sådan gør du det på iPhone og iPad.

På iPhone

På iPad

Desværre bringer iPadOS 14 ikke App Library til iPad. Så her kan du se nyligt anvendte appklip på iPad.

Gå til Indstillinger -> Appklip på din iPad. Du kan se alle dine brugte appklip her.

Bemærk: Denne metode fungerer også på iPhone.

Hvordan Fjern appklip fra iPhone og iPad

Appklip er åbenbart ret nyttige. Derudover tager de ikke meget plads på din iPhone uden grund. Hvad mere er, din iPhone og iPad sletter automatisk appklip 30 dage efter, at du har brugt dem.

Men hvis 30 dage føles for lang tid, og du bare vil fjerne appklip, du har brugt på dine enheder, skal du her gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • På din iPhone eller iPad, gå til Indstillinger. Tryk på ‘Appklip’.
  • Du kan nu trykke på ethvert appklip og tryk derefter på ‘Fjern appklip’ for at fjerne det bestemte klip fra din enhed.
remove app clips iphone
  • Eller du kan trykke på ‘Fjern alle appklip’, hvis du bare vil slette dem alle på én gang.
remove app clips iphone

Brug appklip til at tjekke apps ud uden at installere dem

Appklip minder meget om Instant Apps på Android. Du behøver ikke at installere dem på din iPhone bare for at tjekke dem ud. Selvom der ikke er mange apps, der understøtter appklip endnu, vokser antallet helt sikkert støt. Det er fantastisk, fordi appklip har mulighed for at gøre det virkelig nemt for brugere at prøve en app uden at vente på, at den skal installeres, og hvis de kan lide det, kan de simpelthen få den fulde app fra App Store.

Det ser ud til at være en win-win for både udviklere og brugere. Så har du brugt nogen appklip endnu? Og kender du nogen appklip, som vi ikke har medtaget i denne artikel? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.