Sådan gendannes slettede filer på Mac: 6 metoder

27. november 2020 Slået fra Af Mathias

Under oprydningsdrevet slap du af med alle de opbevarende og ubrugelige filer på din Mac. Men blandt dem var et par vigtige filer, som du ikke mente at slette. Senere, efter at du indså, at disse filer er væk og ikke længere er tilgængelige i de respektive mapper, er du nu begyndt at forbande dig selv og fortryder handlingen. Og nu vil du dårligt gendanne de slettede filer på din Mac. Hvis dette scenarie lyder velkendt, er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi forklare 6 forskellige metoder, der nemt kan gendanne slettede filer på Mac.

Sådan gendannes slettede filer på Mac med lethed

Træk vejret, kompis. Der er ikke noget så usædvanligt ved det. Jeg kan forsikre dig om, at det ikke er en stor ting at hente de utilsigtede slettede data på macOS. Faktisk, hvis du endnu ikke har tømt papirkurven, vil disse ting være sikre der. Og du kan bringe dem tilbage til livet med en simpel træk-og-slip-gestus. Men hvad nu hvis du har udslettet hele papirkurven? Nå, selv i denne situation har du flere måder og midler til at få dine data tilbage. Uanset hvad der er tilfældet med dig, lad mig vise dig, hvordan du kan hente de slettede emner på din macOS-enhed!

1. Gendan slettede filer fra papirkurven på Mac

De filer, du placerer i papirkurven, forbliver der, indtil du permanent sletter dem derfra. Men selvom du ikke sletter elementerne, forbliver de i papirkurven i kun 30 dage. Derefter slettes de automatisk. Hvis du antager, at du ikke har ryddet op i dine varer permanent, eller det ikke har været tredive dage siden din sidste oprydning, skal du følge de hurtige trin for at gendanne dine filer.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Start Papirkurv på din Mac.

2. Find nu det emne, du vil dække, og højreklik derefter på det.

3. Vælg derefter Put tilbage . Det er det! Finder placerer nu elementet automatisk i sin forrige mappe.

Retrieve all the deleted files on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Alternativt kan du bare trække den respektive fil og slippe den på det ønskede sted. Desuden kan du bruge Command-Z i Finder til at fortryde kommandoen Flyt til papirkurven.

2. Sørg for at kontrollere den anden skraldespand

Gad vide hvad denne anden skraldespand er? Lad mig fortælle dig, at hver eksterne lagerenhed (dvs. USB-flashdrev eller ekstern harddisk), som du bruger med din Mac, får separat papirkurv, så du kan håndtere filerne lidt mere bekvemt. Denne anden papirkurv (.Trashes) er dog lidt under omslag af sikkerhedsmæssige årsager (og masser af andre).

For at se skjulte filer i Finder skal du bruge SHIFT + CMD +. tastaturgenvej på din Mac, der kører macOS Sierra eller nyere. Selvom din Mac kører de ældre OS X-versioner, kan du stadig aktivere skjulte filer i Finder ved hjælp af Terminal-kommandoen.

Artiklen fortsætter under annoncen
 1. Åbn “Terminal” app på din Mac, og indsæt derefter nedenstående kommandoer. Sørg for at trykke på enter efter hver linje.
 standardindstillinger skriver com.apple.finder AppleShowAllFiles  SAND killall Finder 

2. Du kan nu se dine filer i.Trashes ”-mappen og hente dem, der er vigtige for dig. Når dit arbejde er udført, vil jeg anbefale, at du skjuler denne mappe igen af sikkerhedsmæssige grunde ved blot at erstatte “TRUE” med “FALSE” på første linje.

 standardindstillinger skriver com.apple.finder AppleShowAllFiles  FALSE killall Finder 

3. Gendan genstande, der er sikkerhedskopieret med Time Machine

Fra det, jeg har oplevet gennem årene, kan jeg sige, at det virkelig betaler sig at beholde sikkerhedskopien af alt, hvad der betyder noget for dig, så selvom noget går galt, skal du vil fortsat være på den sikrere side af spektret. Og det er her Time Machine har en rolle at spille. Så hvis du har brugt denne super praktiske macOS-funktion, kan du komfortabelt få tilbage alle dine mistede ting på din Mac.

 1. For at komme i gang skal du fyre op Time Machine på din Mac. Den hurtigste måde at få det gjort på er ved hjælp af Spotlight.
Læs også  Sådan får du Fortnite på iPhone og iPad efter Apples forbud

Time Machine

2. Nu kan du bruge pilene og tidslinjen til at gennemse alle sikkerhedskopierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du har fundet de emner, du vil hente, skal du klikke på Gendan , så er du klar til at gå!

Restore Files Using Time Machine on Mac

4. Gendan tidligere versioner af dokumenter på Mac

En ting, der er værd at bemærke, er at du også kan åbne Time Machine i apps på din macOS-enhed og gennemse forskellige dokumentversioner. macOS gemmer automatisk en ny version normalt hver time. Når du foretager ændringer i dine filer, gemmer det dem dog oftere. Bemærk, at hans funktion blev introduceret med macOS Mojave, så hvis du bruger ældre versioner, kan du ikke bruge denne funktion.

 1. Åbn et dokument på din Mac. Sørg for at åbne mappen med de filer, du har slettet.

2. Vælg nu File og klik på Vend tilbage til .

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore Files Using Time Machine on Mac

3. Klik derefter på Gennemse alle versioner . Nu kan du klikke på flueben langs tidslinjen for at scanne gennem forskellige versioner.

Click on Revert To

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når du har fundet den version, du vil gendanne, skal du klikke på Gendan . Hvis du vil duplikere denne version i et nyt dokument, skal du blot trykke på og holde Option-tasten nede og vælge Gendan en kopi .

Restore documents using Time Machine

5. Gendan ældre versioner af dokumenter i iCloud

iCloud til din redning! Ja, hvis du har slået iCloud Drive til på din Mac, behøver du ikke bekymre dig om at miste dine filer, da du nemt kan gendanne ældre versioner af dokumenter i iCloud.

 1. For at komme i gang skal du starte den app, du havde brugt til at oprette dokumentet på din Mac.

2. Klik nu på Fil og vælg Åbn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore files using iCloud Drive

3. Klik derefter på iCloud Drive i afsnittet Favoritter på Finder-sidepanelet. Gennemse nu de ældre versioner af dine filer og gendan dem let.

Recover files from iCloud Drive

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Gendan permanent slettede filer ved hjælp af EaseUS Data Recovery Software på Mac

Bare hvis du har ryddet op i hele papirkurven sammen med de vigtige emner, kan en effektiv datagendannelsessoftware få jobbet gjort for dig. I denne test skal jeg bruge EaseUS Data Recovery Software, da den er lidt mere pålidelig og også tilbyder en gratis prøveperiode. Bemærk, at freemium-versionen af dette værktøj er begrænset og giver dig kun mulighed for at scanne og forhåndsvise de mistede data. Hvis du vil gendanne dine varer, skal du få pro-versionen $ 69,95 / $ 99,90.

 1. Download EaseUS Data Recovery Software på din Mac og start den.
Læs også  Sådan overføres beskeder fra iPhone til Android-enheder

2. Vælg nu placeringen , hvor filerne blev slettet. Klik derefter på knappen Scan .

Click on Scan in EaseUS 3. Derefter udfører datagendannelsessoftwaren en dyb scanning for at hente de slettede filer. Du kan se scanningsresultaterne i venstre rude. Vælg derefter de filer, du ønsker at komme tilbage, og klik på Gendan nu. Vent nu et stykke tid, indtil processen er afsluttet.

Click on Scan in EaseUS Bemærk: Du kan blive bedt om for at give macOS mulighed for at indlæse udvidelsen. Klik på Tillad for at fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du udforske mere effektive datagendannelsesværktøjer til Mac? Bare hvis du ikke er tilfreds med EaseUS eller vil kigge på nogle andre alternativer, her er et par bemærkelsesværdige muligheder.

Andre apps til at gendanne data på Mac

1. Recoverit

Når det kommer til at hente data hurtigt og sikkert, er Wondershares Recoverit op til mærket. Ligesom EaseUS udfører softwaren en dybtgående scanning på din Mac og viser de slettede filer. Derefter kan du gennemse elementerne og gendanne dem, du ønsker. Den bemærkelsesværdige funktion ved Recoverit er, at den kan gendanne dataene, selvom din macOS-enhed gentagne gange går ned. Desuden har Recoverit en mere intuitiv grænseflade end dens modstykke . Med hensyn til prisfastsættelse er det på den dyre side af spektret, da grundplanen starter på $ 79,94 / år / pc. Men i betragtning af den høje effektivitet er Recoverit værd at overveje alvorligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Priser: $ 79,94 / år / pc

2. Data Rescue

En anden Mac-datagendannelsessoftware, der har fanget mine øjne, er “Data Rescue ”. Uanset om du vil hente dine slettede fotos, videoer eller en hvilken som helst følsom fil, kan du stole på, at denne software leverer varerne. Appen har en moderne interface og fungerer et kuld hurtigere end begge ovennævnte værktøjer til scanning og visning af de slettede filer. Med hensyn til brugervenlighed er den på niveau – hvis ikke foran. Ligesom EaseUS tilbyder den også en demo-version, så du kan prøve softwaren, inden du køber den fulde version. Hvad prisfastsættelse angår, kommer Data Rescue’s standardversion til $ 99 (5 drev / ubegrænset gendannelse).

Wondershare's Recoverit

Artiklen fortsætter under annoncen

Priser: $ 99,94 (5 drev / ubegrænset gendannelse)

Det er stort set det!

Hent slettede filer med lethed på Mac …

Så det er sådan, du kan få tilbage alle de utilsigtede slettede emner på din macOS-enhed. Hvis den permanente sletning ikke er udført, er det ret simpelt at hente filer og det tager næppe et par sekunder at få alt tilbage til livet. Selvom du har tømt papirkurven, gør en Time Machine eller iCloud Drive-sikkerhedskopi det nemt at hente genstande. Endelig, hvis alt mislykkes, er der altid gendannelsessoftware. Så tjek det ud og lad os vide, hvis du har spørgsmål ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor. Prosoft Data Rescue Software for Mac