Sådan løses mikrofonproblemer i Windows 10

27. november 2020 Slået fra Af Mathias

Microsoft lægger alle sine ressourcer på Windows 10, og alligevel lykkes det på en eller anden måde at bryde grundlæggende funktioner efter hver større opdatering. For nylig efter Windows 10-opdateringen den 10. september stod mange brugere over for mikrofonproblemer i den seneste version. For at være ærlig er mikrofonproblemet ikke nyt. Det er et af de almindelige problemer, der har plaget Windows 10 i meget lang tid. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du løser mikrofonproblemer i Windows 10. Vi har leveret fire forskellige måder at løse problemet på, og trinnene er ret enkle og ligetil. Når det er sagt, lad os begynde artiklen.

Løs mikrofonproblemer i Windows 10 i 2020

Som allerede nævnt har vi inkluderet 4 forskellige måder at rette mikrofonfejlen på. Metoderne er ret enkle, og alle med grundlæggende computerviden kan løse problemet. Med det sagt er her den første metode, du skal begynde med.

1. Administrer mikrofon fra Windows-indstillinger

Inden vi dykker ned i avancerede indstillinger, skal vi sikre os, at mikrofonindstillingerne er korrekt konfigureret. For at gøre det vil vi først gennemgå nogle Windows-indstillinger og derefter gå til avancerede trin. Her er det første trin, der skal følges.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Tryk en gang på Windows-tasten, og skriv “mikrofon” i søgefeltet. Klik på “Indstillinger for mikrofonbeskyttelse” fra søgeresultatet.

1. Manage Microphone from Windows Settings Solve Microphone Bug in Windows 10

2. Sørg her for, at “Tillad, at apps får adgang til din mikrofon” er tændt.

1. Manage Microphone from Windows Settings (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Derefter skal du rulle ned og inspicere mikrofonadgang for alle apps. Tænd for mikrofontilladelse for apps, som du især bruger til videoopkald eller lydoptagelse. Slå ligeledes fra mikrofonadgang for apps, som du ikke bruger ofte.

1. Manage Microphone from Windows Settings (3)

4. Luk nu vinduet, og skriv “lyd” i Windows-søgefeltet. Klik her på “Lydindstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Manage Microphone from Windows Settings (4) Solve Microphone Bug in Windows 10

5. Rul ned, så finder du afsnittet “Input” . Her skal du sørge for at vælge din mikrofon i rullemenuen. Hvis det ikke har nogen mikrofonliste, er chancerne for, at din mikrofon er beskadiget, eller at der er driverproblemer. Jeg har forklaret, hvordan man opdaterer lyddriveren i det sidste afsnit af denne artikel, så gå igennem det.

Læs også  Sådan stopper du for irriterende Windows 10-opdateringer

1. Manage Microphone from Windows Settings (5)

6. Klik derefter på “Enhedsegenskaber” lige under mikrofonindstillingen. Her skal du sørge for, at boksen “Deaktiver” ikke er markeret . Genstart computeren, og kontroller, om mikrofonen fungerer i Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Manage Microphone from Windows Settings (6) Fix Microphone Issues on Windows 10

2. Konfigurer mikrofonindstillinger fra Kontrolpanel

1. Tryk på “Windows” og “R” -tasten med det samme, og et lille Run-vindue åbnes i nederste venstre hjørne. Her skriv “mmsys.cpl” og tryk enter.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel

2. Et lydvindue åbnes. Her gå til fanen “Optagelse” , og du finder din mikrofonenhed her. Dobbeltklik på det, så åbnes et egenskabsvindue.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (2) Fix Microphone Issues on Windows 10

3. Her på fanen Generelt skal du sørge for, at “Enhedsbrug” er aktiveret.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (3)

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Derefter skal du gå til fanen “Lyt” og vælge din mikrofonenhed manuelt. Derefter skal du vælge “Fortsæt med at køre, når du er på batterisparer” , og klik på knappen “Anvend”.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (4)

5. Skift nu til fanen “Niveauer”, og sørg for, at “Mikrofonniveauet” er tæt på 100.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (5)

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Når du har gjort det, skal du gå til den sidste fane “Avanceret” og fjerne markeringen i begge felter under afsnittet “Eksklusiv tilstand” . Til sidst skal du anvende ændringerne og klikke på knappen “Ok”. Genstart nu din Windows 10-pc, og du skal have en fungerende mikrofon denne gang.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (6)

3. Juster indstillinger for spilbjælker

Hvis du ikke kan optage din lyd, mens du spiller spil i Windows 10, hjælper denne metode dig med at løse mikrofonproblemer i Windows 10. Sådan gør du.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Tryk på “Windows” -tasten igen, og skriv “indstillinger for spilbjælker”. Klik nu på det øverste resultat.

2. Configure Microphone Settings from Control Panel (6)

2. Skift derefter til fanen “Optager” i venstre side og rul ned til “Optaget lyd”. Her skal du aktivere skiftet og markere afkrydsningsfeltet nedenfor . Disse ændringer giver dig mulighed for at optage lyd, mens du spiller et spil.

Læs også  Sådan udføres Windows 10 Password Reset

3. Adjust Game Bar Settings

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Opdater lyddriver

Hvis alt mislykkes, er det muligvis lyddriveren, der er blevet inkompatibel med operativsystemet og hardwareenheden. For at rette mikrofonfejl i Windows 10 skal vi opdatere drevne som vores sidste udvej.

1. Skriv “Enhedshåndtering” i Windows-søgefeltet, og åbn det øverste resultat.

3. Adjust Game Bar Settings (2) Fix Microphone Issues on Windows 10

2. Dobbeltklik her på “Lydindgange og -udgange” , hvorefter menuen udvides. Højreklik nu på “Mikrofon” og vælg “Opdater driver”.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Update Audio Driver (2)

3. I det næste vindue skal du klikke på “Søg automatisk” og det vil kontrollere den nyeste lyddriver fra internettet. Så sørg for at du har forbindelse online. Derefter skal du genstarte din pc og forhåbentlig forsvinder mikrofonfejlen denne gang på din Windows 10-pc. Hvis mikrofonen stadig ikke fungerer, er den med stor sandsynlighed fysisk beskadiget. Det betyder, at du enten skal bruge en ekstern mikrofon eller tage din enhed til et servicecenter for at blive repareret.

4. Update Audio Driver (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Løs mikrofonproblemer i Windows 10 på fire nemme måder

Så det var vores korte artikel om, hvordan man løser mikrofonproblemer i Windows 10. Vi har inkluderet nogle generelle og avancerede trin til at løse problemet. Det meste af tiden fungerer mikrofonen ikke, fordi en anden app fortsat blokerer for adgangen. Så følg den første metode trin for trin, og den skal løse de fleste af problemerne. Hvis intet fungerer, kan du altid nulstille din pc til at starte fra bunden. Husk dog at oprette en sikkerhedskopi, inden du gør dette. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.