Sådan planlægger du automatisk nedlukning på Windows 10

30. september 2020 Slået fra Af Mathias

Tro det eller ej, mange brugere har bedt om en automatisk nedlukningsindstilling i Windows 10, men desværre er funktionen ikke tilføjet endnu. Mange gange glemmer Windows-brugere bare at lukke deres pc, eller du kan sige, at vi er dovne nok til ikke at gøre det. Dette kan medføre nogle problemer som f.eks. Batteriets afladning eller opvarmning. Så i denne artikel vil vi dele en enkel måde, der giver dig mulighed for at planlægge automatisk nedlukning på Windows 10. Du kan planlægge nedlukningen baseret på dit foretrukne tidspunkt, begivenhed og meget mere. Så uden yderligere forsinkelse, lad os gå videre og lære om trinnene i detaljer.

Planlæg automatisk nedlukning på Windows 10

Da Windows ikke har en indbygget indstilling til planlægning af automatisk nedlukning, , skal vi bruge den indbyggede Task Scheduler-applikation for at nå denne opgave. Som sådan har vi allerede dækket det grundlæggende i Task Scheduler i en separat tutorial, så gå igennem det, hvis du ikke er bekendt med denne applikation. I denne artikel vil jeg forklare trinene fra bunden, så rolig, hvis du er helt ny med opgaveplanlægning. Lad os nu begynde uden nogen forsinkelse.

Automatiser nedlukning af Windows 10 med Task Scheduler

1. Tryk på Windows-tasten en gang, og skriv “Task Scheduler” i søgefeltet. Klik nu på det første resultat.

Automate Shutdown on Windows 10 with Task Scheduler

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik derefter på på “Opret grundlæggende opgave” i højre rude.

Automate Shutdown on Windows 10 with Task Scheduler

3. Derefter giver et navn til din opgave og klikker på “Næste”. For eksempel har jeg indtastet “Automatisk nedlukning”.

How to Schedule Automatic Shutdown on Windows 10 9

Artiklen fortsætter under annoncen

4. I det næste vindue skal du vælge “Dagligt” , hvis nedlukningen skal ske en gang hver dag. Du kan frit vælge andre muligheder også ud fra dine præferencer.

Læs også  Er Windows 10-adgangskode udløbet? Sådan fikser du det

1

5. Derefter skal du indtaste klokkeslæt og dato fra hvornår opgaven vil være aktiv. Som du kan se, har jeg planlagt den automatiske nedlukning kl. 11 hver aften fra og med i dag. Husk, tidsfeltet understøtter kun 24-timersformatet , så indtast kun dine data i det specifikke format.

Artiklen fortsætter under annoncen

How to Schedule Automatic Shutdown on Windows 10

6. På fanen Handling skal du vælge “Start et program” og klikke på “Næste”.

start a program task scheduler

7. Nu indsæt shutdown.exe i programmet / Scriptfelt og / s / f / t 60 i feltet Tilføj argumenter. Dybest set betyder / s nedlukning, / f betyder tvangslukning af apps og / t betyder timeout, der er begrænset til 60 sekunder. Det betyder, at computeren lukker ned hver aften kl. 11 efter en timeout på 60 sekunder. Du kan ændre timeout-tiden ved at ændre antallet af sekunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

automatic shutdown

8. Nu er du næsten færdig. Kontroller alle detaljerne i din opgave, og klik på knappen “Udfør”.

3

Artiklen fortsætter under annoncen

9. Hvis du vil teste om den automatiske nedlukningsopgave fungerer efter hensigten , skal du klikke på “Task Scheduler Library” og højreklikke på “Automatic Shutdown”. Klik nu på “Kør”. Hvis du har konfigureret alt korrekt, lukkes din pc om 60 sekunder.

test automatic shutdown

Nedlukning af Windows 10 på planlagt tid

Så det var vores korte guide til hvordan at planlægge automatisk nedlukning på Windows 10. Som du kan se, har vi ikke brugt nogen tredjepartsapplikation, i stedet påberåbt sig en oprindelig applikation for at opnå denne opgave. Der er mange flere ting, du kan gøre med Task Scheduler, og jeg håber, du gennemgår den detaljerede tutorial. Hvis du kunne lide denne artikel, skal du tjekke vores artikel om Windows 10-tricks, hvor du kan lære mange sådanne smarte tricks. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen interessant, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.