Sådan lukkes automatisk Safari-faner på iPhone og iPad

20. november 2020 Slået fra Af Mathias

Safari har fået nogle pæne forbedringer i iOS 13 og iPadOS 13. En af de smarte funktioner, som jeg har fundet værd at være opmærksom på, er muligheden for automatisk at lukke Safari-faner på iPhone og iPad. Selvom at dræbe Safari-faner manuelt er ret ligetil, glemmer jeg at rense dem oftere end ikke. Som et resultat forbliver fanerne åbne i flere dage, nogle gange endda uger. Så det er godt, at Apple har tilbudt en bedre måde at håndtere faner i stockwebbrowseren på. I dette korte stykke vil jeg vise dig, hvordan denne lille, men mærkbare funktion fungerer.

Sådan lukkes automatisk Safari-faner på iOS 13 og iPadOS 13

I modsætning til tidligere kan du konfigurere Safari til at fjerne faner efter den angivne tid. For eksempel vil du være i stand til at dræbe dem alle efter en dag eller en uge afhængigt af dine behov. Bortset fra at forbedre privatlivets fred om, hvad du surfer på nettet, kan det også gå langt med at holde appen rodfri. Når det er sagt, lad os fortsætte med de nemme trin!

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Launch Settings app on your iOS device

2. Rul nu ned, og vælg Safari-ikonet .

Scroll down and tap on Safari

3. Derefter skal du rulle ned til sektionen Faner og trykke på Luk faner .

Tap on Close Tabs

4. Herefter har du fire muligheder at vælge imellem:

  • Brugervejledning: Luk Safari-faner manuelt
  • Efter en dag: Luk automatisk Safari-faner efter en dag
  • Efter en uge: Luk automatisk Safari-faner efter en uge
  • Efter en måned: Luk Safari-faner automatisk efter en måned

Kill Safari tabs automatically

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu kan du vælge en hvilken som helst indstilling baseret på dine præferencer. Som standard er indstillingen Manuel valgt. I denne test skal jeg vælge Efter en dag . Når du har valgt din foretrukne mulighed, skal du afslutte appen Indstillinger. Fremover vil iOS 13 eller iPadOS 13 automatisk dræbe faner efter den indstillede tid.

Senere, hvis du tilfældigvis skifter mening, skal du blot vende tilbage til Safari-indstillingerne ved at følge ovenstående trin og derefter vælge Manuel til sidst.

Sådan lukkes manuelt alle Safari-faner på én gang på iPhone og iPad

Bare hvis du ikke vil gå til den automatiske mulighed, er der en måde at lukke hele Safari på faner på én gang. Og du kan få det gjort selv på ældre iOS-versioner som iOS 12 eller iOS 11. For at få det gjort er alt, hvad du skal gøre, åben Safari på din enhed> tryk og hold på ikonet faner i nederste højre hjørne af skærmen> vælg Luk alle (tal) faner i menuen. Det er det.

Manually close all tabs in Safari

SE OGSÅ: Sådan deles Notes-appmapper på iPhone, iPad og Mac

Hold Safari rodfri med lethed …

Som nævnt ovenfor er det en gennemtænkt tilføjelse til Safari. Og jeg er sikker på, at mange brugere vil sætte pris på det. Jeg har brugt det lige siden iOS 13 ramte min iPhone; og indtil videre har det fungeret ret godt. Mens Apples webbrowser muligvis ikke er spækket med funktioner, men hvad der gør det til et af de bedste Google Chrome-alternativer, er den brede vifte af sikkerheds- og privatlivsfunktioner, der er super nyttige, når du vil beskytte dine data mod nysgerrige øjne. Har du feedback om Safari? Sørg for at skyde det i kommentarerne nedenfor.