Sådan kontrolleres hjertefrekvensinddrivelse på Apple Watch og iPhone

14. august 2020 0 Af Mathias

Som en person, der går efter det ældgamle ordsprog, “Sundhed er rigdom”, holder jeg styr på min kondition på forskellige måder, herunder HRR-overvågning med Apple Watch. For de mennesker, der spekulerer på, hvordan man kan se hjerterytmen på Apple Watch, og hvad der er vigtigere, hvad det betyder, lad mig kort fortælle det. Hjertefrekvensudvikling måler hastigheden for nedgangen i hjerterytmen efter en anstrengelse. Det bemærkes, at HRR bruges i mange egnethedsforsøg til at analysere hjertets evne til at komme sig efter træning , da det spiller en vigtig rolle i at estimere en persons fitnessniveau . Så hvis du er villig til at tjekke hjertegendannelsen på din watchOS-enhed eller gennemgå alle HRR-data på din iPhone for at finde ud af, hvor dit hjerte-kar-sundhed står, er du ankommet til det rigtige sted at komme i gang!

Se gendannelse af hjerterytme på Apple Watch og iPhone

Da hjertefrekvensinddrivelse har en stor rolle at spille med hensyn til at holde vores krop i form, ville det være bedre at dykke lidt ind i detaljerne.

Hvad er HRR, og hvorfor skal du tage det seriøst?

Ifølge flere undersøgelser er den hastighed, hvormed vores hjerte hastighed falder udelukkende afhænger af, hvor hurtigt nervesystemet skifter fra sympatisk til parasympatisk . For de uindviede leder det sympatiske nervesystem kroppens hurtige ufrivillige reaktion på spændte eller farlige situationer, mens det parasympatiske (alias hvile- og fordøjelsessystem) sparer energi ved at bremse hjerterytmen. Vores krops evne til at skifte mellem disse to nervesystemer har en betydelig indflydelse på helbredet. Derudover betragtes HRR som en prediktor for ikke kun hjerte-kar-sygdomme, men også dødelighed.

Læs også  Sådan optager du WhatsApp-opkald på Android og iPhone

Hvad skulle være det ideelle antal hjertefrekvensinddrivelse?

Mindre end 12 slag i det første minut efter træning er en indikation af unormal hjerterytme. Tilsvarende er HRR på mindre end 22 slag en stærk forudsigelse af alvorlige sundhedsmæssige problemer (og endda risiko for død). Så hvis dine numre er 13 eller højere beats efter 1 minut træning og 22 eller højere efter 2 minutter, behøver du ikke bekymre dig om din kondition. Nu hvor du har fået et godt træk på HRR, lad os gennemgå de hurtige trin, skal vi?

Artiklen fortsætter under annoncen

Se din hjerterytmeinddrivelse på Apple Watch

  1. Start appen Heart Rate på din Apple Watch.

Launch Heart Rate App for Apple Watch

2. Rul nu ned til bunden. Du skal se et gendannelsesafsnit , hvis du har optaget en træning for dagen. Tryk på det for at dykke ned i detaljerne.

Recovery section

3. Derefter vil du se, hvor meget din hastighed faldt efter træningen. Hjerterytmen skal vise BPM efter 1 og 2 minutter. Det skulle vise noget som 20/30 BMP efter 1/2 min.

Artiklen fortsætter under annoncen

Check out HRR data on Apple Watch)

Bemærk: I nogle tilfælde kan Apple Watch tage nogen tid at vise BPM-nummeret (dvs. tjek skærmbilledet ovenfor). Så bliv ikke forvirret, hvis uret ikke viser data lige efter at du er færdig med din sidste skød.

Kontroller hjertefrekvensinddrivelse på iPhone

Hvis du vil se HRR-dataene fra foregående dage skal du (du gætte det) gå ind i Aktivitetsappen.

1. Åbn appen Activity på din parrede iPhone .

Artiklen fortsætter under annoncen

Open Activity app on your iPhone

2. Vælg nu den dag, hvilke data du vil tjekke.

Check HRR in the Activity app

3. Rul derefter ned til bunden og vælg en optaget træning. Derefter skal du stryge fra højre til venstre på Puls sektion. Værsgo! Dine data om gendannelse af hjerterytme vil være lige der oppe for at se.

Læs også  Sådan indstilles brugerdefineret opladningsanimation på iPhone i iOS 14
Artiklen fortsætter under annoncen

View HRR data in the Activity app on iPhone

Hold styr på data om gendannelse af hjerterytme ved hjælp af dit Apple Watch og iPhone

Det er stort set det! Så det er sådan, du kan holde styr på HRR-dataene ved hjælp af din watchOS-enhed eller iPhone. Da det er en vital fitness-indikator, skal du tjekke den ofte ud, så du får en bedre idé om, hvor din fitness står. Da vi taler om sundhed og fitness, vil jeg også anbefale dig at tjekke de bedste kalorie trackers og træningsapps, da de kan hjælpe dig med at blive bedre og stærkere. Har du nogen feedback? Sørg for at lyde fra i kommentarerne herunder.