Sådan kontrolleres Apple M1-kompatibilitet til dine Mac-apps

26. november 2020 Slået fra Af Mathias

Apple lancerede helt nye MacBook Air-, MacBook Pro- og Mac-mini-modeller, der drives af sin interne Apple M1-chip i sidste måned. Og hvis du følger de tidlige anmeldelser, har Apple slået det ud af parken med disse nye Mac-enheder. Når det er sagt, skal softwaren stadig indhente hardware. De fleste Mac-apps er designet til Intels x86-arkitektur, og de kan ikke køre indbygget på de nye M1 Mac’er. Så før du skifter, skal du kontrollere appkompatibiliteten af dine mest anvendte apps. Sådan kan du kontrollere Apple M1-kompatibilitet til dine Mac-apps.

Tjek Apple M1-kompatibilitet til dine Mac-apps

Dette er ikke Apples første rodeo. Det har allerede trukket to chipset-overgange tidligere. Så det er ikke overraskende, at virksomheden også var forberedt på denne nye overgang. Mens Intel-apps ikke kører indbygget på Apple M1 Macs, Apple har frigivet et indbygget oversættelseslag kaldet Rosetta 2 , som lader brugere køre apps designet til Intel-chips.

Mens apps ikke kører indbygget, antyder alle rapporterne, at Apple M1-chippen er så kraftig, at i de fleste apps, vil du ikke se nogen præstationsforskel . Det er en stor bedrift for Apple og bør ikke på nogen måde tages let. Det faktum, at Windows på ARM indtil nu har været en spektakulær fiasko, viser hvor meget arbejde Apple har lagt i denne overgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stadig, hvis du bruger nogle obskure eller ressourcetunge apps, kan du støde på nogle problemer. Så det er bedre at kontrollere dine yndlingsapps kompatibilitet, før du investerer i de nye Apple M1 Macs. Med alt det sagt, lad os komme til vores vejledning:

Læs også  Sådan deler du skærmen i Windows 10 for at forbedre multitasking

Tjek appkompatibilitet, før du køber Apple M1 Mac

1. Besøg dette websted, og du vil se listen over apps, der er kompatible med Apple M1 Mac.

list of apps

2. For at se kompatibiliteten med din yndlingsapp skal du skrive navnet i søgefeltet .

Artiklen fortsætter under annoncen

Compatibilty of your favorte apps

3. Ikke kun kan du få appkompatibilitet, men du kan også se, hvordan de inkompatible apps fungerer på Rosetta 2.

current working status of apps

Artiklen fortsætter under annoncen

Se symbolerne markeret på billedet ovenfor . Det fortæller dig, hvad der er den aktuelle arbejdsstatus for apps.

Tjek appkompatibel på Apple M1 Mac

Hvis du allerede har købt Apple M1 Mac og vil se, hvilke apps der kører indbygget, og der kører på Rosetta 2, er der en nem måde at se listen på.

1. Klik her for at downloade og installere “Silicon” -appen. Det er en gratis open source-app, så du behøver ikke betale.

Download Silicon

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Start nu appen, og klik på “Åbn” for at give den tilladelser.

click on open

3. Hvis der er en afventende opdatering, skal du klikke på “installer” for at opdatere appen.

Læs også  10 tips til at løse problemet med overophedning af iPhone 12

Update the app

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Klik nu på på knappen “Start scanning” . Det begynder at scanne dit applikationsbibliotek for at finde alle apps.

Start scanning

5. Da jeg er på en gammel Intel Mac, der ikke kører nogen universel app, kan du se, at alle apps kun er kompatible med Intel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intel Mac

Nedenstående skærmbillede viser, hvordan det vil se ud, hvis du kører det på en Apple M1 Mac. Du vil se nogle apps, der er universelle (kan køre indbygget på både Intel og Apple M1 Mac’er) og nogle, der stadig kun er Intel.

Rosetta 2 running app

De eneste Intel-apps er dem, der kører ved hjælp af Rosetta 2-oversættelseslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tjek Apple M1 App-kompatibilitet

Vi har nævnt to måder at kontrollere Apple M1-appkompatibilitet i denne artikel. Den første metode giver dig mulighed for at beslutte, om du vil købe Apple M1 Mac eller ej, afhængigt af appkompatibiliteten. Den anden metode er for folk, der allerede har købt en Apple M1 Mac og vil se listen over apps, der kører på Rosetta 2. Jeg håber, at du fandt denne artikel informativ. Fortæl os dine tanker i kommentarerne nedenfor.