Sådan konfigureres og bruges Microsoft Power Automate Desktop på Windows 10 PC

11. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Vi har allerede skrevet en grundig vejledning om, hvordan du automatiserer opgaver i Windows 10, men det blev gjort ved hjælp af Opgavestyring. Nu har Microsoft bragt en ny Power Automate Desktop-app på Windows 10, der har til formål at forbinde forskellige Windows-komponenter og -elementer til sin automatiseringsstack. Microsoft Power Automate Desktop-appen var tidligere kun tilgængelig for Windows 10 Enterprise-brugere under et betalt abonnement. Nu har Microsoft annonceret, at automatiseringsværktøjet kommer gratis til alle Windows 10-brugere. Det er fantastisk, ikke sandt? Så hvis du vil lære, hvordan du konfigurerer og bruger Microsoft Power Automate Desktop på Windows 10, skal du følge denne nyttige vejledning.

Brug Microsoft Power Automate Desktop på Windows 10 (2021)

Før vi starter med processen, skal du huske på, at det nye Microsoft Power Automate Desktop i øjeblikket kun er tilgængeligt for Windows 10 Insider-builds. Mere specifikt, hvis du er på Windows 10 build 21337 (18. marts) eller derover, bør appen være præinstalleret på din pc. Microsoft siger, at den vil være tilgængelig for alle stabile brugere i de kommende uger, og brugerne vil snart kunne installere appen fra Microsoft Store. Når det nu er sagt, så lad os springe ud i det og automatisere nogle opgaver.

1. Hvis du vil installere Microsoft Power Automate Desktop på Windows 10, skal du klikke her for at gå til appens Microsoft Store-liste. Hvis du ikke kan downloade appen fra Store, kan du også hente den fra Microsofts officielle websted. EXE-filen til Microsoft Power Automate Desktop kan downloades via det link, der er vedhæftet her.

2. Når du har installeret appen, skal du åbne den og logge på med din Microsoft-konto. Klik nu på “New Flow” og giv din opgave et “Flow-navn”.

3. Der er ca. 370 forudbyggede handlinger tilgængelige i venstre rude. For at give dig nogle eksempler kan du køre “webautomatiseringsopgaver” som f.eks. at åbne Edge, gå til en bestemt webside og meget mere ved hjælp af Microsoft Power Automate Desktop.

4. På samme måde har du Systemhandlinger som f.eks. at køre et hvilket som helst installeret program, tage et skærmbillede, lukke computeren ned osv.

5. Jeg vil demonstrere en simpel opgave til denne vejledning. Jeg vil automatisere opgaven med at udtrække en PDF-fil og kopiere dens indhold til en tekstfil. For at gøre dette skal du søge efter “udtrække” i ruden Handlinger til venstre og dobbeltklikke på “Udtrække tekst fra PDF” i Power Automate Desktop.

6. Her skal du klikke på filikonet og vælge den PDF-fil, som du vil udtrække. Det vil give dig en variabel med navnet “ExtractedPDFText”. Det er der, hvor appen vil gemme den tekst, der er udtrukket fra PDF-filen. Til sidst skal du klikke på “Save” (Gem) og gå videre til næste trin.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Søg dernæst efter “write text” og træk handlingen “Write text to file” til hovedvinduet til højre. Sørg for at placere den under handlingen til udtrækning af PDF-filer. Det betyder, at skriveteksthandlingen først kører, når PDF-udtrækningen er færdig.

8. Klik under Filsti på filikonet, og vælg, hvor du vil gemme den tekst, der er udtrukket via Microsoft Power Automate Desktop. Jeg gemmer den på mit skrivebord i filen “a.txt”.

9. Derefter skal du under feltet “Text to Write” klikke på “{X}”-knappen og vælge variablen “ExtractedPDFText” fra listen. Det er den tekstværdi, vi får efter PDF-udtrækningen. Klik nu på “Save” (Gem).

Læs også  Sådan centreres proceslinjens ikoner på Windows 10

10. Hvis du har flere PDF-filer, der skal behandles, kan du vælge “Append content” fra drop-down-menuen. Microsoft Power Automate Desktop vil ikke tilsidesætte den tidligere ekstraherede tekst, men vil i stedet tilføje den nyligt ekstraherede tekst efter det eksisterende indhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

11. Nu er dit flow klar. Klik på knappen “Run”, og flowet vil udføre alle operationerne inden for få sekunder.

12. Som du kan se nedenfor, er den uddragne tekst fra PDF-filen kopieret med succes til tekstfilen.

13. Hvis du ønsker det, kan du vælge at tilføje en boks med en visningsmeddelelse, der advarer dig om, at jobbet er fuldført med succes. Det får automatiseringsprocessen til at se sjovere ud.

14. Her er også, hvordan visningsmeddelelsen vil se ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Automatiser nemt enhver operation på Windows 10

Så dette var et eksempel på, hvordan du kan oprette et flow med Microsoft Power Automate Desktop og spare tid, mens du udfører rutineopgaver på din pc. Mens værktøjet er rettet mod Windows 10-virksomhedernes brugere, tilbyder det også flere muligheder til almindelige brugere, og jeg tror, at folk kan drage fordel af det.

Så gå i gang og prøv dette nyttige nye automatiseringsværktøj på din Windows 10-pc. Hvis du vil lære at planlægge Batch-filer på Windows 10 eller ønsker at lukke din pc ned baseret på en bestemt tidsplan, så gå gennem vores dedikerede tutorials. Og hvis du har spørgsmål, så kommenter dem nedenfor, og vi vil forsøge at hjælpe dig.