Sådan stopper du apps fra at spore dig i iOS 14.5

10. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Apple har for nylig frigivet iOS 14.5 til offentligheden, og det indeholder en masse nye funktioner. Du kan låse din iPhone op med Face ID med en maske på, vælge en standardmusik-app, og vigtigst af alt, forebyggelse af app-sporing for at forhindre apps i at spore dig på din iPhone/ iPad. Så hvis du er træt af, at apps som Facebook forsøger at spore alle dine aktiviteter over internettet og på tværs af apps og tjenester, kan du her se, hvordan du kan forhindre apps i at spore dig i iOS 14.5.

Forebyg apps fra at spore dig i iOS 14.5

Det er ret velkendt, at de fleste apps på din iPhone forsøger at spore dig og lære, hvad du kan lide, så meget som de kan. Apple forsøger dog at skære ned på denne sporing og give brugeren i det mindste en vis magt til at bestemme, hvilke apps der må spore dem og hvilke der ikke må.

Grundlæggende vil du nu begynde at se pop-up notifikationer, når en app, du installerer, ønsker at spore dig. Hvis du ønsker, at appen skal have lov til at spore dig, kan du trykke på “Tillad” i pop-up-meddelelsen. Ellers kan du vælge indstillingen “Spørg appen om ikke at spore”, hvis du lægger vægt på dit privatliv.

Det lyder godt, men hvad nu hvis du ikke ønsker at håndtere disse irriterende pop-ups og ønsker at forhindre automatisk sporing fra apps? Det er det, vi diskuterer i denne artikel, og vi viser dig, hvordan du kan forhindre apps i at spore dine aktiviteter på iPhones.

Læs også  Pixel 6's "dybe teknologiske investeringer" vil hjælpe Google med at "flytte grænserne"
Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan forhindrer du specifikke apps i at spore dig

Hvis du tidligere har tilladt en app at spore dig, men du ikke længere ønsker, at den skal gøre det længere, kan du slå sporingstilladelser fra for hver enkelt app. Følg nedenstående trin for at lære, hvordan du gør det:

  • Gå til Indstillinger -> Privatliv -> Sporing.
  • Her vil du se en liste over apps, der har anmodet om sporingstilladelser, sammen med toggles ud for dem alle. Deaktiver toggle for de apps, du ikke ønsker at give tilladelse til at spore dig.

Det var det. Den valgte app vil ikke længere kunne spore din aktivitet på tværs af apps på din iPhone. Du kan dog også vælge helt at stoppe appsporing på din iOS 14.5-enhed helt og holdent.

Sådan slår du sporing fra i iOS 14.5 på iPhone

Følg nedenstående trin for at forhindre, at apps overhovedet beder dig om tilladelse til at spore dine aktiviteter.

  • Gå til Indstillinger -> Privatliv -> Sporing.
  • Her vil du se en indstilling, der hedder ‘Tillad apps at anmode om at spore’. Deaktiver denne indstilling for at forhindre apps i at spore din aktivitet på tværs af apps på din iPhone.

Det var det. Apps vil ikke længere kunne vise en irriterende pop-up og bede dig om at tillade sporingstilladelser for dem. Så du kan være helt rolig.

Stop nemt sporing af apps med iOS 14.5

Det er stort set alt, hvad du behøver at vide om at holde dine oplysninger mere private og sikre på en iPhone, der kører iOS 14.5. Som vi diskuterede, er der et par måder at deaktivere app-sporing på din iPhone/ iPad på, og forhåbentlig fandt du mindst én af disse metoder nyttige. Hvis du er en privatlivsbevidst bruger, foreslår vi, at du også læser disse tips til at forbedre sikkerheden og privatlivets fred i iOS 14. Så vil du deaktivere app-sporingstilladelser på din iPhone? Lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.