Sådan sender du krypteret tekst og filer med Bitwarden

11. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Selvom Bitwarden er relativt nyt og stadig mangler at blive et fuldgyldigt alternativ til de førende password managers som 1Password og LastPass, er denne open source password manager blevet kraftigt forbedret og er et sikkert valg for dem, der leder efter problemfri password management gratis eller til en overkommelig pris. Få dage efter LastPass’ pludselige meddelelse om at ændre det gratis niveau til kun at tillade en enkelt kategori af enheden gjorde et stort antal brugere rasende, har Bitwarden forsøgt at udnytte muligheden ved at introducere en pæn funktion mærket som “Bitwarden Send”, der er designet til at sende krypterede oplysninger. Læs videre for at lære, hvordan du kan sende krypteret tekst og filer ved hjælp af Bitwarden.

Sådan bruger du Bitwarden Send til at dele tekst eller filer

Før vi går i gang, skal vi notere nogle centrale punkter for bedre forståelse!

Et par vigtige ting at bemærke på forhånd

  • Husk på, at den nye Send-funktion har nogle begrænsninger for gratis brugere. Først og fremmest kan freemium-brugere kun sende tekst, mens premium-brugere kan sende både tekst og filer.
  • Bitwarden Send bruger end-to-end AES-256 bit-kryptering for at beskytte dine filer og tekst. Desuden tilbyder den også et væld af yderligere sikkerhedsfunktioner, herunder automatisk sletning og mulighed for at skjule tekst og indstille maksimalt antal adgangsrettigheder, så du kan tilføje ekstra lag af skjolde til dine oplysninger.
  • En person behøver ikke at være en registreret Bitwarden-bruger for at modtage filen/teksten.
  • Når modtagerne klikker på det delte link, bliver de sendt til en side, hvor de kan se tekstbeskeden eller vælge at downloade filen.
  • Du kan bruge Bitwarden Send på Web Vault, mobil, browserudvidelser og via kommandolinjeinterfacet.
  1. Først skal du åbne en webbrowser og gå over til Bitwarden vault. Derefter skal du klikke på fanen Send, der er placeret i øverste venstre hjørne.
Læs også  Sådan installerer du Android Q Beta på enheder, der ikke er Pixel-enheder

2. Klik derefter på “+Create New Send” knappen.

3. Navngiv nu din fil.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Vælg typen Send: Fil eller Tekst. Bemærk, at det kun er premium-brugere, der har tilladelse til at sende filer (op til 100 MB). Hvis du sender teksten, skal du indtaste den i tekstfeltet.

5. For at få et ekstra lag skjold mod nysgerrige øjne kan du vælge at skjule teksten, når du får adgang til Send. Det gør du ved at markere afkrydsningsfeltet til venstre for “Når du får adgang til Send, skal du som standard skjule teksten.”

6. Bitwarden giver dig mulighed for at kopiere linket til deling af “Send” til dit udklipsholder ved lagring. Afkryds feltet for at det genererer et link, som du kan bruge til at dele dine oplysninger.

Bemærk: Nu kan du klikke på Gem for at generere et link og dele oplysningerne med det samme. Hvis du imidlertid ønsker at tilføje flere sikkerhedslag til dine følsomme oplysninger, skal du følge med for at bruge de ekstra sikkerhedsfunktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Hvis du ønsker at forbedre sikkerheden for dine oplysninger yderligere, kan du klikke på Options nederst for at få vist flere muligheder.

8. Vælg dernæst den foretrukne sletnings- og udløbsdato. Du har flere sletningsmuligheder at vælge imellem. Du kan f.eks. vælge at slette oplysningerne automatisk after 1 time, 2 dage, 3 dage, 7 dage (som standard er det valgt), 30 dage. Desuden er der også mulighed for at vælge den brugerdefinerede sletningsmulighed alt efter dine behov.

Når du har valgt sletningsdatoen, skal du vælge den ønskede udløbsdato. Hvis du ønsker, at oplysningerne skal blive hængende for evigt, skal du vælge Aldrig. Men hvis sikkerheden er vigtig for dig, skal du sørge for at vælge en udløbsdato.

Læs også  Sådan administreres adgang til positionsdata for widgets på iPhone og iPad

9. Som det næste skal du indstille det maksimale antal adgangsrettigheder for at øge sikkerheden for din krypterede fil yderligere. Brugere vil ikke kunne få adgang til din Send, når det maksimale antal adgange er nået.

Artiklen fortsætter under annoncen

10. Nu kan du gøre det obligatorisk for brugerne at indtaste en adgangskode for at få adgang til Send og derefter tilføje en privat note om det.

Bemærk: Der er også mulighed for at deaktivere Send for at forhindre, at andre har adgang til den.

11. Når du har tilpasset Bitwarden Send, skal du klikke på Save for at generere et link, som du kan dele via e-mail eller sms.

Nu kan du gå i gang og dele oplysningerne på sikker vis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug Bitwarden Send til at dele krypteret tekst eller fil

Sådan er det! Så sådan kan du dele krypterede filer eller tekst ved hjælp af Bitwarden Send. Nu hvor du ved, hvordan denne smarte funktion fungerer, kan du få mest muligt ud af den for at tilføje et vigtigt lag af skjold til dine følsomme oplysninger, mens du deler.

Hvad synes du forresten om denne helt nye funktion, og om Bitwarden er ved at blive et effektivt alternativ til 1Password eller LastPass? Sørg for at dele dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor.