Sådan tilpasses højreklikmenuen på Windows 10

1. november 2020 Slået fra Af Mathias

Mens Windows 10 bestemt er blevet bedre med hensyn til funktionalitet og generel stabilitet, ophører det aldrig med at forbløffe mig, at Microsoft stadig ikke tager brugeroplevelsen alvorligt. For eksempel, hvis du bruger mange tredjepartsapps på din pc, bliver højreklikmenuen rodet af utallige appudvidelser, og der er ingen dedikeret indstillingsside til at fjerne disse emner. Nogle gange, på grund af tunge udvidelser fyldt i menuen med højreklik, begynder du at få et forsinket svar, og det gør det endnu mere frustrerende. Der er dog nogle nemme måder, du kan løse problemet på. Så i denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du tilpasser højreklikmenuen på Windows 10 med en trinvis vejledning.

Tilpas højreklikmenuen på Windows 10 med ShellExView

Vi skal bruge en populært værktøj kaldet ShellExView , som er udviklet af Nirsoft. Det er et ret let program og helt gratis. Appen giver dig mulighed for at deaktivere kontekstmenuer, filterudvidelser og mere. Så med alt det sagt, lad os gå videre til trinnene.

1. Download ShellExView (gratis) og installer det på din pc.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Åbn appen, og klik på “Indstillinger” i menulinjen . Her skal du aktivere “Skjul alle Microsoft-poster”, så du kun finder tredjepartsapps med deres kontekstmenu.

How to Customize the Right-click Menu on Windows 10 ShellExview

3. Gå nu bare gennem listen og deaktiver de apps, som du ikke vil se i højreklikmenuen . For at gøre dette skal du højreklikke på udvidelsesnavnet og vælge “Deaktiver valgte poster”. Det er det.

ShellExView

Artiklen fortsætter under annoncen

4. For at afspejle ændringerne skal du genstarte Windows Explorer-processen . Så åbn menuen “Indstillinger” igen, og klik på “Genstart Explorer”.

Læs også  Sådan løses & # 8216; Oprettelse af computerkonto mislykkedes & # 8217; Fejl i M1 Mac

Customize the Right-click Menu on Windows 10 with ShellExView

5. Højreklik nu på en fil eller mappe, og finder du ingen unødvendige apps i genvejsmenuen. Nyd det minimale look!

Artiklen fortsætter under annoncen

ShellExView

6. Hvis du også vil rydde op i Microsoft-emner fra højreklik på menuen, og aktiver derefter Microsoft-poster fra trin 2. Og gå derefter omhyggeligt igennem listen og deaktiver i overensstemmelse hermed. Når du har at gøre med systemmenuer, skal du sørge for at træde omhyggeligt.

Tilpas højreklikmenuen på Windows 10 manuelt

Hvis du er en person, der ønsker at gøre ting manuelt, er dette afsnit noget for dig. Du kan nemt tilpasse højreklikmenuen på Windows 10 gennem Registreringseditor og uden at downloade nogen tredjepartssoftware. Så her er, hvordan man går frem.

1. Søg efter “Registry” i Windows-søgefeltet, og åbn det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize the Right-click Menu on Windows 10 Manually

2. Indsæt derefter nedenstående adresse i adresselinjen i Registreringseditor, og tryk på enter.

 HKEY_CLASSES_ROOT   shellex  ContextMenuHandlers 

Customize the Right-click Menu on Windows 10 Manually

3. Her finder du alle tredjeparts kontekstmenuer i form af mapper. Alt du skal gøre er at højreklikke på mappen og slette den . Du er færdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manually

Ryd op i højreklikmenuen fra unødvendige emner

Så det var vores korte guide om, hvordan du fjerner unødvendige apps fra højreklikmenuen. Som beskrevet ovenfor har vi nævnt to metoder, og begge er ret lette. Jeg vil dog anbefale dig at gå med ShellExView, da det er et let og ligetil værktøj. Hvad mig angår, vil jeg altid holde mine menuer korte og nyttige, så dette værktøj gør underværker for min pc. Alligevel er det alt fra os. Hvis du vil lære mere om Windows 10 og nogle smarte værktøjer, skal du kommentere nedenfor og lade os vide.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_399. td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_399 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_399.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_399.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_399.td-a-rec-img {text-align: center; }}