Sådan tjekker du detaljer om iOS-apps privatlivets fred for iPhone og iPad

Sådan tjekker du detaljer om iOS-apps privatlivets fred for iPhone og iPad

3. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Med iOS 14 skal apps være klare og tydelige med hensyn til deres holdning til privatlivets fred. Apple har kategorisk sammenlignet den nye iOS-app-politik om beskyttelse af personlige oplysninger med næringsdeklarationer på fødevarer og understreget, at udviklerne skal forklare de tre mest centrale aspekter: data, der bruges til at spore dig, data, der er knyttet til dig, og data, der ikke er knyttet til dig. Ud fra det, jeg kan udlede af iOS-apps privatlivspolitik, vil den gøre en bruger mere informeret om, hvilke data en app indsamler, og hvordan den bruger personlige data til sporing. Desuden kan du tjekke iOS-apps privatlivsoplysninger for iPhone og iPad ikke kun i App Store, men også på nettet, før du downloader en app på din enhed. Her er hvordan du kommer i gang.

Tjek detaljer om app-privatliv i iOS 14 iPhone og iPad

I kølvandet på åbenlyse brud på privatlivets fred, hvor en række apps er blevet afsløret i at misbruge personlige oplysninger under dække af at levere en skræddersyet personlig oplevelse, har Apple sat privatlivets fred i højsædet. Uanset om det drejer sig om at spore dig på tværs af apps og websteder eller om at knytte visse data til dig, skal en app være gennemsigtig i sin omgang med dig – lige fra starten af.

Ved at se, hvilke data en app indsamler, og hvad den gør med dem, kan du afgøre, om det er værd at downloade den pågældende app til din iPhone eller iPad eller ej. For at opsummere hele situationen bedst muligt, er det stort set som at bestille en ret på en restaurant, alt efter hvad og hvor meget du vil spise.

Læs også  Sådan aktiveres detektion af håndvask i Apple Watch på watchOS 7

Se detaljer om privatlivets fred for Apple-apps og apps fra tredjeparter i App Store

  1. Start App Store på din iPhone eller iPad.

2. Find den app, som du ønsker at se oplysninger om beskyttelse af personlige oplysninger, og tryk på den.

Artiklen forsætter under annoncen

3. Rul ned til afsnittet App Privacy App Privacy.

4. Tryk nu på Se detaljer for at få vist de detaljerede detaljer om privatlivets fred for en bestemt app.

Se detaljer om privatlivets fred for iPhone/iPad-apps på nettet

Det er lige så nemt at finde detaljerne om privatlivets fred for en bestemt iPhone- eller iPad-app på nettet. Åbn en webbrowser på din enhed. Skriv derefter navnet på appen efterfulgt af iTunes, og søg på den. Rul derefter ned til afsnittet App Privacy for at se de oplysninger om privatlivets fred, som appen nævner.

Bemærk: For at lægge mere vægt på privatlivets fred har Apple oprettet to sider, der udtrykkeligt beskriver deres holdning til privatlivets fred, og hvordan deres apps håndterer brugernes privatliv. Du kan få flere oplysninger ved at gå til de respektive websider.

Artiklen forsætter under annoncen

Hold et faneblad med detaljer om privatlivets fred for apps på iPhone og iPad

Lige siden Apple har gjort det obligatorisk for apps at bede om brugerens tilladelse til at spore på tværs af apps og websteder, har der været en virtuel krig mellem Apple og Facebook. Mens førstnævnte presser på for mere gennemsigtighed, understreger sidstnævnte, at den nye iOS-politik om beskyttelse af personlige oplysninger vil skade små virksomheder.

Læs også  Sådan slettes Siri og dikteringshistorik i macOS Catalina

Du vil måske også gerne læse disse iOS 14-artikler om beskyttelse af personlige oplysninger: