Sådan deler du skærmen i Windows 10 for at forbedre multitasking

3. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Windows 10 understøtter multitasking med forskellige bemærkelsesværdige funktioner, herunder delt skærmvisning for flere programvinduer. Mange af os bruger funktionen delt skærm i hverdagen uden at udforske dens sande potentiale fuldt ud. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du kan bruge alle aspekter af funktionen delt skærm (Snap Assist) i Windows 10. Vi vil også se på nogle apps til at dele skærmen for at forbedre multitasking på din Windows 10-computer.

Brug delt skærm i Windows 10 til at køre flere apps side om side

I denne artikel viser vi dig de forskellige måder, du kan dele skærmen i Windows 10 på, så du kan få fuldt udbytte af denne indbyggede funktion. Vi fortæller dig også om et tredjepartsprogram og en Microsoft-app, der tilbyder yderligere funktioner, så du kan multitaske som en professionel. Så lad os uden yderligere forsinkelse se på alle de forskellige måder, hvorpå du kan multitaske ved hjælp af funktionen til delt skærm i Windows 10.

1. Brug af Snap Assist til delt skærmmultitasking i Windows 10

Windows har en indbygget funktion kaldet Snap Assist, der hjælper brugerne med at organisere pladsen på skærmen mere effektivt. Funktionen gør det muligt for brugerne hurtigt at fastgøre vinduer til siderne eller hjørnerne ved hjælp af musen eller tastaturet uden at ændre størrelsen på dem manuelt. Snap Assist blev først introduceret i Windows 7, men i Windows 10 indeholder Snap Assist flere funktioner, herunder muligheden for at klikke op til fire vinduer pr. skærm.

Snap Assist er aktiveret som standard, men du kan deaktivere den eller manuelt justere funktionerne afhængigt af dit brugsscenarie. Sådan får du adgang til indstillingerne for Snap Assist i Windows 10:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Åbn Indstillinger (tryk samtidig på Windows-tasten + I), og klik på System.
  • Klik på “Multitasking” i venstre rude. Sørg nu for, at toggle-knappen under ‘Snap windows’ er slået til. De tre andre muligheder under toggle-knappen skal også være ‘On’ for at funktionen fungerer perfekt.

2. Klik to vinduer side om side

Når du har sikret dig, at Snap Assist er aktiveret, kan du klikke op til fire vinduer på en hvilken som helst del af skærmen. For at gøre det skal du først vælge det vindue, du vil bruge i delt skærmtilstand. Træk nu vinduet til enten venstre eller højre kant af skærmen, afhængigt af hvor du vil fange det. En gennemsigtig omrids angiver, hvor vinduet vil klippe, når du slipper det. Du kan se det i aktion lige her:

Læs også  Sådan tilsluttes Google Maps til Apple Music på iPhone

Når du har klikket det første vindue til den ene side, vises alle de andre åbne vinduer i den resterende halvdel af skærmen som miniaturebilleder. Klik på et af miniaturebillederne for at fange det pågældende vindue i den tomme halvdel af skærmen. Bemærk, at når du har klippet to vinduer ved siden af hinanden, kan du ændre størrelsen på dem samtidig ved at trække skillelinjen mellem vinduerne med musen.

3. Fastgørelse af mere end to vinduer

Hvis du vil fastgøre mere end to vinduer på plads, kan du trække et vindue til et vilkårligt hjørne af skærmen. Du vil igen se en gennemsigtig omrids, og vinduet vil fange i det pågældende hjørne. Du har nu mulighed for at fastgøre yderligere tre vinduer til de tre andre hjørner på din skærm. Men det er også muligt kun at bruge tre vinduer i delt skærmtilstand i Windows 10, som vi gør i eksemplet på skærmbilledet nedenfor.

Alt i alt giver Snap Assist dig mulighed for at fange op til fire vinduer på din skærm. Det kan være praktisk, når du skal holde styr på aktier, mens du investerer, ser flere videoer og i mange andre scenarier.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Brug tastaturgenveje til at samle vinduer

Microsoft tilbyder også tastaturgenveje i Windows 10 for at aktivere delt skærmtilstand. For at gøre det skal du først vælge det vindue, du vil snappe, og trykke på Windows + venstre/højre piletast for at snappe vinduet til den ene side af skærmen. Du kan også trykke på Windows-tasten + piletasterne op/ned for at flytte vinduerne til et hjørne af skærmen. Du kan også flytte det rundt ved hjælp af Windows + piletasterne.

Min erfaring er, at tastaturgenvejene fungerer som annonceret. De er dog hverken så intuitive eller lige så nemme at bruge som træk-og-slip-funktionen ved hjælp af musen. Det giver dig dog en mulighed for at fastgøre vinduer på plads uden at bruge musen, hvilket kan være nyttigt for nogle brugere.

5. Brug af en tredjepartsapp til at aktivere delt skærm i Windows 10

Microsoft tilbyder en indbygget funktion til delt skærm i Windows 10, men nogle tredjepartsapps tager funktionaliteten til et helt andet niveau. Vi anbefaler den gratis app AquaSnap, som tilbyder flere funktioner til delt skærm, herunder docking, snapping, strækning og rystning af vinduer. Den understøtter også tastaturgenveje og hjælper brugerne med at holde et vindue øverst ved at ryste det med musen.

Læs også  Sådan bruges Skype Meet Now til gratis videokonference

AquaSnap har også en betalt premium-version, som tilbyder endnu flere funktioner. Det omfatter musekortveje, vinduesfliser, mulighed for at flytte vinduer sammen, minimering af vinduer til bakken. Vigtigst for gamere og powerbrugere er det, at betalingsversionen også tilbyder understøttelse af flere skærme. Du kan tjekke AquaSnap på udvikleren Nurgo Softwares officielle hjemmeside og se, hvilken version der passer bedst til dine behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Brug af Microsoft PowerToys ‘FancyZones’

En anden måde at dele skærmen i Windows 10 på er ved at bruge et officielt værktøj kaldet PowerToys. Det er udviklet af Microsoft og indeholder en funktion kaldet ‘FancyZones’, der fungerer som en supercharged window manager til alle dine multitaskingbehov. Som vi så i vores artikel om, hvordan du bruger PowerToys på Windows 10, kan du justere vinduernes placering for at udnytte pladsen på din skærm effektivt.

FacyZones-layoutmuligheder i Microsoft PowerToys

PowerToys giver dig mulighed for at aktivere layouteditoren med en tastaturgenvej (Windows-tasten + `). Du kan også bruge en af de fem indbyggede skabeloner, herunder fokus, kolonner, rækker, gitter og prioriteringsgitter, eller du kan oprette et brugerdefineret layout, der passer til dine behov. Du kan også tilsidesætte standardgenvejen Windows Snap-genvej (Windows + venstre/højre piletast) for at skifte mellem zoner.

Brug delt skærmtilstand i Windows 10 til at multitaske som en professionel

Multitasking er en leg i Windows 10 med den delte skærmvisning, da den gør det muligt at bruge flere programmer på én gang. Forhåbentlig vil denne vejledning hjælpe dig med at gøre bedre brug af funktionen med delt skærm i Windows 10. Nu hvor du har lært det, kan du også tjekke nogle af vores andre Windows 10 tutorials. Du kan lære, hvordan du beskytter filer og mapper med adgangskode i Windows 10, hvordan du finder gemte Wi-Fi-adgangskoder, og hvordan du deaktiverer låseskærmen i Windows 10. Du kan også lære at oprette et systemgendannelsespunkt og løse problemer med netværksforbindelser i Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen