Sådan gendannes slettede filer ved hjælp af det nye Windows-gendannelsesværktøj

21. juli 2020 0 Af Mathias

Efter frigivelsen af ​​Windows 10 2004 Build i sidste måned har Microsoft tilføjet et nyt Windows-gendannelsesværktøj til at gendanne slettede filer på Windows 10-computere. Mens der er masser af datagendannelsesprogrammer, er den unikke del ved dette værktøj, at det er hjemmehørende i Windows, så det fungerer meget bedre end tredjepartssoftware. Grundlæggende vil chancerne for datagendannelse være meget højere end noget andet værktøj. Den eneste ulempe er, at det nye Windows gendannelsesværktøj er et kommandolinjeprogram, som ikke er alles kopp te. Uanset hvad har jeg prøvet mit bedste for at forenkle instruktionerne, så du nemt kan få dine filer tilbage. Lad os gå i gang med det og lære, hvordan du gendanner slettede filer ved hjælp af Windows-gendannelsesværktøj.

Gendan slettede filer ved hjælp af Windows gendannelsesværktøj

Før Jeg begynder guiden, lad mig fortælle dig, at Windows gendannelsesværktøj fungerer med HDD, SSD, eksterne harddiske, USB-drev og endda SD-kort, hvilket bare er fantastisk. Bortset fra det, skal du være på Windows 10 2004 build (juni 2020-opdatering) og derover for at kunne bruge denne funktion. Med det ude af vejen, lad os nu springe til trinnene.

1. Download først Windows Gendannelsesværktøj (gratis) fra Microsoft Store.

2. Efter installationen skal du åbne Kommandoprompt ved hjælp af administratorprivilegiet. Kør nu winfr , og det viser dig alle kommandolinjens syntaks for Windows File Recovery. Bare rolig, her vil jeg forklare alt detaljeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

1 windows recovery tool

3. Den enkleste måde at gendanne filer på er at bruge nedenstående syntaks. Bare skriv winfr og indtast det drev, du vil søge efter slettede filer. Indtast derefter det drev, hvor du vil gemme de gendannede filer. For eksempel søger jeg her i hele C-drevet efter slettede filer og gemmer de gendannede filer på G-drevet.

Bemærk: Hvis processen tager for meget tid, kan du trykke på Ctrl + C for at afbryde handlingen med det samme.

 winfr C: G: 

3 windows recovery tool

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når du har kørt ovenstående kommando, bliver du bedt om at trykke på “Y” for at fortsætte scanningsprocessen. Når du gør det, gendannes dine filer og i en brugerdefineret mappe i G-drevet. Dette er den nemmeste måde at gendanne slettede filer ved hjælp af det nye Windows gendannelsesværktøj.

Læs også  Hvad er DISM-værktøjet på Windows 10 og hvordan virker det [guide]

4 windows recovery tool

5. Hvis du vil scanne efter et bestemt filformat , skal du følge nedenstående syntaks. Her søger jeg efter slettede PDF-filer i C-drev og gemmer de gendannede filer i G-drevet.

Artiklen fortsætter under annoncen
 winfr C: G: / r / n .pdf 

5 windows recovery tool

For DOCX-filer: winfr C: G: / r / n .docx

Du kan bruge den samme syntaks til MP3, MP4, DOC, PPT, ZIP og andre filformater.

6. Hvis du vil finde en fil baseret på dens navn , skal du bruge nedenstående syntaks. Let peasy!

Artiklen fortsætter under annoncen
 winfr C: G: / r / n filnavn 

2 windows recovery tool

7. Hvis kombinationen af ​​/ r og / n ikke giver tilfredsstillende resultater for dig, kan du bruge en avanceret “Signature” -tilstand til at gendanne slettede filer. Du skal erstatte / r / n med / x / y til dyb scanning.

 winfr C: G: / x / y: PDF 

7 windows recovery tool

Artiklen fortsætter under annoncen

7. I tilfælde af at du vil scanne en bestemt mappe for slettede filer, skal du følge nedenstående syntaks. For eksempel søger jeg her efter slettede filer på skrivebordet, der er placeret under C-drevet. De gendannede filer gemmes i G-drevet. Du kan også bruge denne kommando til at gendanne en hel mappe .

Bemærk: Glem ikke tilbageslag () i slutningen af ​​mappen.

 winfr C: G: / n  Brugere  dit brugernavn  Dokumenter  

8 windows recovery tool

8. Og hvis du vil scanne et bestemt filformat i en bestemt mappe , er her den syntaks, der skal følges. Dette henter PDF-filer fra mappen Dokumenter, der er placeret under C-drevet. Og de gendannede filer gemmes i G-drevet.

Artiklen fortsætter under annoncen
 winfr C: G: / n  Brugere  dit brugernavn  Dokumenter  *. PDF 

9 windows recovery tool

Q. Kan vi gendanne permanent slettede filer i Windows 10?

Ja du kan. Men det anbefales stærkt, at du gendanner de slettede filer så hurtigt som muligt. Det vil sikre, at de slettede filer ikke overskrives.

Q. Hvordan gendanner jeg en slettet fil i Windows?

Du bliver nødt til at installere Windows gendannelsesværktøj og derefter bruge Kommandoprompt til at starte gendannelsesprocessen. Jeg har forklaret instruktionerne i detaljer ovenfor, så gå igennem det.

Q. Hvordan gendanner jeg permanent slettede filer fra min computer?

Artiklen fortsætter under annoncen

Windows gendannelsesværktøj har to tilstande: Segment og signatur. Segmentet indstilles som standard, og det fungerer det meste af tiden. Hvis det dog ikke gendanner de permanent slettede filer, kan du bruge signaturtilstanden. Det vil helt sikkert hjælpe dig med at hente permanent slettede filer på din Windows PC. Gå igennem selvstudiet for flere detaljer.

Q. Hvor går de slettede filer hen?

Hvornår sletter du en fil, slettes den ikke helt fra harddisken. Kun markøren til filen fjernes fra slutbrugeren, så ingen har adgang til den. Filen er dog tilgængelig i harddisksektoren, og den vil forblive der, indtil den er overskrevet af et andet datasæt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug det nye Windows gendannelsesværktøj til at hente slettede filer og mapper

Så det er sådan du kan gendanne slettede filer ved hjælp af det nye Windows Gendannelsesværktøj. Jeg ved, at processen er noget kompliceret, men når du først får kernen, kan du nemt få dine filer tilbage. Og hvis du vil lære mere om dette nye værktøj, kan du gå over til Microsofts guide herover. Alligevel er det alt fra os. Hvis der er problemer, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det.