Sådan fjernes tredjepartsappadgang fra Google og Facebook

26. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

På et eller andet tidspunkt har de fleste af os brugt vores Facebook- eller Google-konto til at spille uskadelige quizzer og finde folk, der forfølger os på sociale medier. I denne proces har vi dog nonchalant afleveret vores kontoadgang til et væld af websteder og apps. Dette har gjort det muligt for tredjepartsapps at indsamle vores personlige data i årevis, siden tilladelsen er givet permanent. Så i denne artikel skal jeg vise dig at finde og fjerne tredjepartsappadgang fra Google og Facebook-konto. Sammen med det har jeg også nævnt nogle tip og anbefalinger for at være sikker online og beskytte dit privatliv. Med alt det sagt, lad os begynde med artiklen og rydde op i vores Google-konto først.

Tilbagekald tredjepartsappadgang fra Google-konto

Hvis du regelmæssigt bruger din Google-konto til at logge ind på flere apps og websteder, så som en online sikkerhedsrutine, bør du gennemgå listen over tredjepartsapps , der har din Google-kontoadgang. Sådan kan du gøre det.

1. På Android-smartphones skal du blot åbne “Indstillinger” på din enhed og navigere til “Google” -menuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

new

2. Klik derefter på på “Kontoservice” , og flyt derefter til “Apps Connected”.

Revoke Third-party App Access From Your Google Account

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Her finder du alle de apps, der er forbundet til din Google-konto. Disse apps høster muligvis dine data , da du har givet permanent adgang til nogle eller alle dele af din Google-konto. For at fjerne de apps, som du finder mistænkelige, skal du åbne den og trykke på “Afbryd forbindelse”. Det er det.

Sådan fjernes tredjepartsappadgang fra Google og Facebook

4. Hvis du ikke kan finde de dedikerede indstillinger på din Android-enhed , skal du åbne en webbrowser på din smartphone – helst Chrome – og klikke på dette link for at åbne din Siden Google-tilladelser. Du kan også bruge denne metode på din iPhone eller computer . Åbn nu de apps, som du finder tvivlsomme, og klik på “Fjern adgang” for at tilbagekalde tilladelsen. Læs også vores artikel om Google Chrome-sikkerhed for at forbedre dit privatliv, mens du bruger browseren.

Læs også  Sådan kontrolleres hjertefrekvensinddrivelse på Apple Watch og iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen

Revoke Third-party App Access From Your Google Account

Mens du er i gang, skal du huske at kontrollere, hvad Google ved om dig, og slette de oplysninger, som du finder private.

Tilbagekald tredjepartsappadgang fra din Facebook-konto

Når det kommer til konto-login på apps og websteder, synes mange at bruge deres Facebook-konto langt mere end Google-konto. For brugerne giver det en nem overgang, da Facebook er det sted, hvor de bruger mest af deres tid. Imidlertid kan Facebook udgøre en enorm trussel mod dit privatliv , som vi har set i en række skandaler og kontroverser i de sidste par år. Facebook er blevet beskyldt for at dele brugerdata med tredjepartsvirksomheder og uden brugerens samtykke. Det fortsætter med at høste data gennem SDK’er, der forkaster brugerens samtykke og valg. Så hvis du bruger Facebook som din logonmetode, vil jeg anbefale dig slet ikke at bruge den.

Bortset fra det, hvis du allerede har brugt Facebook til at logge ind på flere apps og websteder, så er her, hvordan du kan tilbagekalde tilladelsen .

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn Facebook-appen, og tryk på hamburger-menuen. Her skal du trykke på “Indstillinger og fortrolighed” og derefter åbne “Indstillinger”.

Revoke Third-party App Access From Your Facebook Account

2. Tryk derefter på “Apps og websteder” under sektionen Sikkerhed og åbn “Logget ind med Facebook”.

1

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Her finder du alle de apps og websteder, hvor du har brugt Facebook som din logonmetode. Disse tjenester har permanent adgang til dine grundlæggende og personlige oplysninger . Så for at fjerne disse tredjepartsapps skal du trykke på den og rulle ned til bunden. Til sidst skal du trykke på “Fjern” for at tilbagekalde adgang fra din Facebook-konto. Gør dette for alle de apps, der ser tvivlsomme og skadelige ud.

Læs også  Sådan deaktiveres annoncer fra Android TV-startskærmen

Revoke Third-party App Access From Your Facebook Account

4. Oven på det, Hvis du vil deaktivere Facebook-logonmetoden fuldstændigt og afslutte alle de aktuelle apps, der har adgang til din Facebook-konto, skal du åbne “Apps, websteder og spil ”under afsnittet“ Indstillinger ”. Klik her på “Sluk” -knappen, og du er færdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan fjernes tredjepartsappadgang fra Google og Facebook

4. Og hvis du ikke bruger Facebook-appen , skal du åbne dette link i en webbrowser enten på din smartphone eller computer. Derefter skal du gennemgå de apps, der ligner, hvordan vi gjorde det i trin # 3, og fjerne appsne helt.

4

På en personlig note tror jeg ikke, nogen skal bruge Facebook, hvis de er seriøse om deres privatliv. Så hvis du en dag har nok, skal du huske at slette din Facebook-konto og genvinde dit privatliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern tredjepartsadgangsadgang fra Google og Facebook for at beskytte dit privatliv

Så det var vores tilgang til, hvordan du fjerner tredjepartsadgangsadgang fra Google og Facebook. Selvom disse logonmetoder giver en problemfri oplevelse, er der store chancer for dataindsamling, hvis du ikke læser tilladelserne nøje, mens du giver adgang. Som tommelfingerregel må du aldrig tillade apps, der beder om mere end dine grundlæggende oplysninger. Hvis en app ønsker at få adgang til dit Google Drev eller Gmail, skal du ikke fortsætte og i stedet tilmelde dig manuelt med et e-mail-id og bruge en adgangskodeadministrator til at oprette og administrere stærke adgangskoder. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen informativ, kan du kommentere nedenunder og lade os vide.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_f51. td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_f51 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_f51.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_f51.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_f51.td-a-rec-img {text-align: center; }}