Sådan fjerner du mikrofonikonet fra tastaturet på iPhone og iPad

22. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Når du ikke har lyst til at skrive med fingrene, kommer den altid pålidelige “Diktering”-funktion dig til undsætning. Du skal blot trykke på den lille mikrofonknap og diktere dine vilkår! Men hvad nu, hvis du næsten ikke bruger Dictation, og dine fingre har tendens til at aktivere den ved et uheld oftere, mens du skriver på QuickType-tastaturet? Det skal du ikke bekymre dig om, for der er en hurtig måde at fjerne mikrofonikonet fra tastaturet på iPhone og iPad.

Skjul mikrofonikonet fra tastaturet på iPhone/iPad

Selv om jeg er glad for diktering, foretrækker jeg at deaktivere det, især når jeg ikke bruger det. Når mikrofonen er skjult, synes fingrene at have lidt mere frihed til at glide, når de bruger funktionen Slide to Type (glide til skrivning). Under alle omstændigheder er det godt at have mulighed for at vise/skjule mikrofonen på iOS-tastaturet efter eget ønske. Lad mig vise dig, hvordan det fungerer!

1. Start appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.

2. Tryk nu på Generelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Tryk derefter på Keyboard.

4. Dernæst skal du finde “Enable Dictation” og slå den fra.

5. Ovenpå vises en bekræftelsesmenu nedefra med noget i retning af:

“De oplysninger, som Dictation bruger til at besvare dine anmodninger, bruges også til Siri og vil forblive på Apples servere, medmindre Siri også er slået fra.” Tryk på Slå Diktat fra for at bekræfte handlingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk:

  • Hvis du også ønsker, at dine anmodninger skal fjernes fra Apples servere, skal du sørge for at slå Siri fra.
  • Du skal blot gå over til Indstillinger -> Siri og søgning. Herefter skal du slå toggles for både Lyt til Hey Siri og Tryk på siden for Siri fra for at deaktivere den personlige assistent på din enhed.

Det er stort set det hele! Ændringen træder i kraft med det samme. Hvis du vil tjekke, om mikrofonen er væk, kan du åbne Apples QuickType-tastatur i en app som Beskeder og Noter.

Læs også  Hvad er strømreservertilstand i iOS 14, og hvordan bruges den?

Bemærk:

  • I de fleste tilfælde forsvinder mikrofonikonet, så snart du deaktiverer Diktering. I nogle sjældne tilfælde kan det dog forblive der, selv efter at du har slået Diktering fra på din iOS-enhed. Hvis det er situationen, skal du genstarte din enhed.

Hvis du nogensinde ønsker at vise mikrofonikonet på Apple QuickType-tastaturet igen, skal du blot gå tilbage til tastaturindstillingen og derefter slå kontakten for “Enable Dictation” til sidst til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern mikrofonikonet fra tastaturet på iOS

Så det er den måde, du kan slippe af med mikrofonikonet på iPhone/iPad-tastaturet på den rigtige måde. Gem dette smarte lille hack til de gange, hvor du ikke har brug for dikteringsfunktionen eller synes, at den hindrer din smidige skriveoplevelse.

For nylig har vi behandlet nogle lige så nyttige emner som f.eks. hvordan du tjekker iPhone-batteriets opladningscyklusser, bruger den nydesignede luplampe eller tips til at tilpasse widgets på startskærmen. Tjek dem ud, hvis du ikke kunne nå at få fat i disse praktiske tips.